Waldemar Thranes gate 57, leilighet 201

Oslo

Waldemar Thranes gate 57, leilighet 201

Tranegården på St. Hanshaugen: Nyoppusset og moderne 2-roms m/god standard og attraktive fellesområder. Fastpris
Bruksareal
25
BRA-I (internt bruksareal)
24
BRA-E (eksternt bruksareal)
1
Eiendomstype
Andelsleilighet
Eierform
Borettslag
Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner
Joakim Bjøntegård
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Jørgen Swensen

Kjøpesum og omkostninger

Prisantydning
4 790 000,-
Andel fellesgjeld
171 098,-
Totalpris ekskl. omkostninger
4 961 098,-
545,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk
545,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk
82 876,-
Vederlag for dekning av dok. avgift ifm. overskjøting av eiendom til borettslaget
9 900,-
Kjøpsforsikring IF (valgfritt)
Omkostninger totalt
93 866,-
Totalpris inkl. omkostninger
5 054 964,-

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Plantegning

Informasjon om eiendommen

Eier
Urban Prosjekt 4 AS
Betegnelse
Andelsnr. 6 Orgnr. 932320460 i Oslo kommune
Byggeår
1899 / modernisert 2025
Arealer og fordeling per etasje
Totalt BRA 25 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 24 kvm (Entré/gang, Kjøkken/stue, Bad, Soverom)
- BRA-e (eksternt bruksareal): 1 kvm (Leiligheten disponerer en bod med ett gulvareal på ca. 1,3 m².)
Bod er merket med nr. 5.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.
Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.
Arealer og fordeling pr. etasje
Primærrom: 24 kvm, Bruksareal: 25 kvm, BRA-i: 24 kvm , BRA-e: 1 kvm
Forretningsfører
USBL
Beliggenhet
Waldemar Thranes gate 57 ligger i et nabolag hvor det skjer noe hele tiden - med alt du kan trenge rett i nærheten. Her får du kombinasjonen av hyggelige bakgater, lokale perler og grønne parker som gir rom for å puste ut. Her bor du midt mellom St. Hanshaugen og Alexander Kiellands plass, med kort vei til både studier, sentrum og det beste byen har å by på.

St. Hanshaugen-parken er områdets frodige samlingspunkt - grønt, levende og alltid full av liv. Her finner du alt fra flotte turstier til fine utsiktspunkter, perfekt enten om du vil ta en pause på en benk, holde deg aktiv, eller slappe av i gresset med venner, god mat og drikke.

St. Hanshaugen er stedet der byen møter nabolagsfølelsen - og hvor det stadig skjer noe nytt. Her er det alltid noe nytt å oppdage, enten du er ute etter god mat, kultur eller bare den gode energien i gatene. Bydelen har blitt et samlingssted for noen av Oslos mest spennende servicetilbud - og det er noe for enhver smak. Her finner du Tranen, en hyggelig nabolagsrestaurant med åpent bakeri på dagtid som forvandles til en stemningsfull bar med pizza og god musikk om kvelden. Enten du vil starte dagen med kaffe på Java, handle ferske råvarer hos Gutta på Haugen, eller møte venner over et glass på Bar Amour eller Rouleur, har du alt innen rekkevidde. Det nyåpnede Haugen Torg byr på billig frukt og grønt med kvalitet, og masse unike varer fra hele verden.

En rusletur tar deg ned til Akerselva, med sine sjarmerende turstier, brosteinsgater og uteserveringer langs vannet. Videre kommer du til Vulkan - et levende område med streetfood, små scener og hyggelige uteområder. I nærområdet finner du også Bislett stadion, Aker kirke og Vår Frelsers gravlund - innslag som gir en fin balanse mellom gammelt og nytt. Med god kollektivdekning, kort vei til sentrum og grønne parker i umiddelbar nærhet, kombinerer St. Hanshaugen det sentrale med det behagelige. Dette er et ideelt hjem for deg som ønsker en urban livsstil med kort vei til byens mange fasiliteter.

Bebyggelse

Byggemåte
Opplysninger om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Taksator AS datert 16.06.2025. Bygningen ble oppført i 1905 etter byggetidens byggeforskrifter.
Bygning, generelt: Ytterveggenes fasader er forblendet med teglstein og pusset fasade. Saltak i trekonstruksjoner tekket med papp/shingel.

Vinduer: Vinduer med trerammer, 1-lags glass og isolerglass merket med produksjonsår fra 1985.

Ytterdør: Brann- og lydklassifisert entrédør. Det er montert elektronisk lås på døren.

Innvendige dører: Innerdører med ett speil.

Gulv:  1-stavs parkett gulv (type 13 mm Tarkett). Flislagt baderom.

Luftbehandling: Naturlig ventilasjon. Ventilator med kullfilter over stekesonen.

EL-kraft: Sikringsskap lokalisert ved entrédør. Automatsikringer. Hovedmåler/hovedsikringer i felles tavle.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

TG 2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
Kjøkken > 2 .etasje > kjøkken/stue > Avtrekk
Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter). Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

TG 2: Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Vinduer
Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. På befaring ble det påvist noe trege vinduer. Vindusglass er hele og det ble ikke observert punkteringer. Ved befaringen ble det ikke foretatt kontroll på åpne- og lukkemekanismer av alle vinduer.
Punkterte glass kan være vanskelig å avdekke med sikkerhet under forskjellig type vær og lys. Det utelukkes ikke at det kan forekomme punkterte glass som ikke ble registrert på befaringstidspunktet. Det påpekes at vinduer er over 20 år gamle og har oversteget halvparten av forventet levetid.
Likevel oppfyller bygningsdelene tiltenkt funksjon. TG 2 er gitt som en påpekelse da vinduer har høy alder med høyere sannsynlighet for punktering samt noe redusert isoleringsevne sammenlignet med dagens/nye vinduer. Det kan også være forhold som ikke ble oppdaget ved befaring, som eksempel sopp, råte o.l. Dette fordi slikt kan være avhengig av vær, klima o.l. ved befaring. TG2 på slike bygningsdelers må sees på som en varsel på at vinduer må beregnes byttet på sikt. Konsekvens/tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Bygningsdelene oppfyller tiltenkt funksjon men utskiftning må/bør påregnes. Vindu som mangler må utbedres.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det bør gjøres nærmere undersøkelser ang stoppekran. Ukjent alder på røranlegg. Bør sjekkes av fagmann. Konsekvens/tiltak: Det bør gjøres nærmere undersøkelser av røranlegg.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tilstandsgrad er satt ut ifra at det ikke foreligger noe dokumentasjon på avløpsrør. Ukjent alder på avløpsrør. Konsekvens/tiltak: Det bør gjøres nærmere undersøkelser av avløpsrør, evt kamera inspeksjon.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Tilstandsgrad for naturlig oppdriftsventilasjon uten tilluftsventiler i yttervegg genereres automatisk med henvisning til gjeldende Norsk Standard. Ingen tiltak er nødvendig da avtrekk av denne typen er en relativt vanlig type løsning i eldre bygg/bygårder, men løsningen ansees som en enklere løsning enn mekanisk avtrekk og tilluft via ventiler i yttervegger. Om det lar seg gjøre bør det monteres ventiler i yttervegger for i bedre ventileringen og unngå kondens problematikk. For montering av mekanisk avtrekk må det avklares med sameiet/borettslaget. Konsekvens/tiltak: Det anbefales å montere veggventiler eller spalte ventiler i vinduer.

Våtrom > 2 .etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Grunnet manglende dokumentasjon på utførelsen og usikkerhet knyttet til underliggende tettesjikt/membran og ukjent alder på sluk. Det er opplyst av utbygger at smøremembran i 2025 ikke er klemt i sluk. Trolig er tidligere membran klemt i sluk. Konsekvens/tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Eldre sluk av plast er ofte utsatt for lekkasjer og særlig i overganger. Eventuelle lekkasjer kan medføre fuktskader på tilliggende konstruksjoner. Sluk bør renses slik at det kan utføres nærmere undersøkelser.

Våtrom > 2 .etasje > Bad > Ventilasjon
Rommet har kun naturlig ventilasjon. Konsekvens/tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Det kan være at borettslag/sameie har egne vedtekter som hindrer montering av mekanisk avtrekk fra rommet, anbefalt tiltak må derfor avklares nærmere med styret i borettslag/sameie før det eventuelt kan gjennomføres.

TG 3: Store eller alvorlige tiltak
Ingen

TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt
Våtrom > 2 .etasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom
Det er ikke utført hulltaking da dusjsonen grenser til murvegg/yttervegg. Baderom var ikke ferdig på befaring. Dette er i henhold til gjeldende forskrift.
Det ble rutinemessig søkt etter fukt i dusjsonens vegger med fuktindikator (Protimeter SM) på befaringen, og det var ingen indikasjoner på fukt.
Fuktsøk gir kun en indikasjon og må ikke oppfattes som en garanti for baderommet. Gulv måles ikke.

For ytterligere formasjon om byggemåte og tilstandsgrad se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før evt. budgivning.
Innhold
Velkommen til Waldemar Thranes gate 57 - en attraktiv 2-roms leilighet sentralt på St. Hanshaugen. Leilighet 201 byr på en arealeffektiv planløsning. Leiligheten ligger i bygårdens 2. etasje og inneholder følgende:

Entré med plass for yttertøy og sko, romslig soverom, moderne bad og avslutningsvis stue med kjøkken i åpen løsning.

Det er etablert et nyoppusset fellesvaskeri i samme etasje (2., 3. og 4.etasje).

Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod, sykkelparkering i eget område i bakgården og bakgård med sitteplasser, pizzaovn etc.
Standard
Tranegården er en nyoppusset bygård ulikt noe vi har sett i området tidligere, utført i eksklusiv stil, beliggende på beste St. Hanshaugen. Her finner du et bredt utvalg leiligheter i forskjellig størrelse og prisklasse, noe for enhver smak. Her bor du med byen og alle servicefasiliteter like utenfor døren, tett på bydelens urbane og pulserende liv.

Leilighetene er pusset opp med fokus på stilrene material- og fargevalg, og et eksklusivt uttrykk både i leilighetene og i fellesarealer. Her får du god standard, ny og påkostet fasade, pene fellesområder, nytt el-anlegg og mye mer. Leiligheten fremstår som lys og luftig, med store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp.

Dette er en flott 2-roms leilighet, som best kan beskrives på følgende måte:

Stue/kjøkken:
Leiligheten har en åpen stue- og kjøkkenløsning med plass til sofa, salongbord og oppbevaringsmøblement. Videre et moderne Kvik-kjøkken med slitesterk benkeplate, utført i moderne farger med stilrene materialvalg på innredningen. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer fra Vestfrost som integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle/fryseskap. Komfyrvakt og waterguard.

Bad:
Nyoppusset bad med moderne fliser på gulv og vegg. Ved oppussingen er det lagt ny membran, varmekabler, belysning og innredning over eksisterende bad.

Soverom:
Leilighetens soverom er av god størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord og stort garderobeskap. Også her får du stor vindusflate med mye naturlig lysinnslipp.

Leiligheten har ny brann- og lydisolerende dør fra Swedør med Nimly smartlås. I tillegg er det nytt el-anlegg med nye sikringsskap og nytt elektrisk frem til boligen.

Overflater:
Gulv: Enstavs eikeparkett fra Amundsen gulv, fliser på bad.
Vegger: Alle vegger er helsparklet og malt, hvorav alle er nymalt i lyse moderne farger i senere år.
Himling: Hvitmalte himlinger, med flere lyspunkter.

Flere av leilighetene er innredet med flotte plassbygde og arealutnyttende løsninger, som det vil være mulig å bestille til resterende leiligheter direkte fra leverandør. Ta kontakt med megler for mer informasjon rundt dette.
Fellesarealer, fasader og bakgård
Bygården er pusset opp med fokus på høy kvalitet og et eksklusivt uttrykk. Fasaden fremstår klassisk med flotte detaljer som nymalte mørke vinduskarmer, og detaljer i kobber. Alle etasjer er også avrettet. Innvendig er det heller ikke spart på detaljene, med flott tapet, brystningspanel og lysekroner. Her får du virkelig hotellfølelsen hver gang du går inn døren. Trappeløpene er utført med nye fliser med klassisk mønster og originale håndløpere mellom etasjene, speil i inngangspartiet samt flott teppe i trappen. Baktrappene er også pusset opp, og fremstår i likhet med resten av bygården som svært smakfull.

Tranegården byr videre på en fantastisk og sosial felles bakgård, med et attraktivt uteområde hvor du finner sten i fiskebensmønster, stor platting og flere sitteplasser. Hovedbakgården byr også på frodig beplantning, pizzaovn og strømuttak ved sittebenkene - perfekt dersom en vil trekke ut på solfylte sommerdager. Videre følger en mindre opparbeidet bakgård med område for sykkelparkering, og mulighet for renhold av sykkel og annet utstyr. Alt i alt, fremstår denne gården og fasilitetene i god stand, slik at man kan velge bolig ut fra pris, ønsker og behov.
Fastpris
Denne boligen selges til fast pris, og det er «førstemann til mølla»-prinsippet som gjelder. Dette gir deg som kjøper forutsigbarhet og trygghet i prosessen. Her slipper du budrunder - den som først leverer et akseptert bud til oppgitt pris, får tilslaget.

Det gjøres oppmerksom på at det ikke foreligger et forbrukerforhold på selgersiden, da selger opptrer som profesjonell aktør. Det er følgelig ikke krav om at bud må ha akseptfrist til kl. 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud kan derfor behandles og aksepteres fortløpende.

Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i salgsoppgaven før bud/tilbud inngis. For å sikre best mulig informasjon til hver enkelt kjøper, er det utarbeidet en egen salgsoppgave for hver leilighet, inkludert tilstandsrapport, opplysninger om felleskostnader, vedtekter og plantegninger.

Vi anbefaler at du tar kontakt med megler ved interesse, slik at du kan motta og gjennomgå korrekt salgsoppgave for den aktuelle leiligheten.
Overtagelse
Flere leiligheter er klare, og en kan derfor overta raskt om ønskelig. Det er krav om 20 dagers behandlingstid for å behandle styregodkjennelse.
Utstyr
- Automatsikringer
- Brannslukningsapparat
- Røykvarsler
- Varmekabler
- Dørcalling fra Defigo
- Felles brannvarslingsanlegg
- Nylagt fiber i hele gården fra Global Connect
- Elektronisk smartlås
Oppvarming
Elektrisk oppvarming via panelovner (må monteres selv). Varmekabler på baderom. I 2. - 4.etasje vil varmtvann være inkludert i felleskostnadene.
Parkering / Garasje
Det er gateparkering etter gjeldende bestemmelser, og i området er det innført beboerparkering. Det betyr at en kan stå "gratis" hele året mot en engangssum. Dette har gjort parkering enklere, ettersom øvrige som ikke er beboer i området må betale timesavgift.

For mer info se; https://www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Det er flere avsatte plasser i nærheten til Nabobil / Getaround / Hyre etc., som gjør at en enkelt kan leie bil, enten for 1 time, helg eller dag, alt avhengig av hva behovet er.
Adkomst
Det vil bli satt opp PrivatMegleren visningsskilt under fellesvisninger. Følg disse under annonserte fellesvisninger. For detaljert veibeskrivelse til Waldemar Thranes gate 57, se kartskisse i annonsen eller www.ruter.no/reiseplanlegger for informasjon om offentlig kommunikasjon.

Velkommen til visning!
Tinglyste rettigheter og forpliktelser
Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).
Servitutter / rettigheter
Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen.

Interessert i eiendommen?

Når du er på boligjakt trenger du kanskje også å avklare verdien på boligen du har i dag?

Eiendom

Offentlige forhold

Vei / Vann / Avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning.
Ferdigattest eller midl. brukstillatelse
Det foreligger attesterte ekspedisjonsdokument for våningshus for eiendommen, datert 18.04.1899. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Videre foreligger det ekspedisjonsdokument for forstøtningsmur datert 1903, ekspedisjonsdokument for forandring av kloakkanlegg datert 1905, ekspedisjonsdokument for forsterking av fundamenter datert 1910, ekspedisjonsdokument for støpning av portinnkjørsel datert 1928, ekspedisjonsdokument for forstøtningsmur datert 1947, og ferdigattest for fasadeforandring datert 1972.

For 2.etasje foreligger det også ferdigattest for bruksendring datert 2015, ekspedisjonsdokument for bad og vannklosetter datert 25.04.1936, ekspedisjonsdokument for innredning av bad og vannklosetter datert 20.05.1936, og ferdigattest for forandringsarbeide i leilighet i 2.etasje datert 01.11.1965.

Det foreligger byggemeldte og godkjente tegninger, men det er avvik fra disse. Innvendig bod er innlemmet i leiligheten, og gjort til en del av innvendig areal. Konsekvens av ovennevnte kan være krav om søknad/dokumentasjon knyttet til tiltakene og/eller krav om hel eller delvis tilbakeføring, ev. oppgradering til dagens tekniske standard (TEK). Ansvar for dette, herunder ev. arbeider og/eller kostnader, vil være kjøpers.
Verdi ved skattefastsetting
Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 838 235,- pr 31.12.24
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 3 352 939,- pr 31.12.24
Reguleringsforhold
Eiendommen er regulert til boligformål iht. reguleringsplan S-2255. Reguleringsplan med tilhørende bestemmelser følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Området er hovedsakelig regulert som byggeområde for boliger med bestemmelse S-2255 datert 28.7.77 senere endret reg.best. S-2937 datert 01.10.87. I samme område finner vi også friområde S-2255 datert 28.07.77, Ila skole S-2255 datert 28.7.77 senere endret reg.best. S-2937 datert 01.10.87.

Bygningen er vernet som kulturminne (tidligere Gul Liste fra Byantikvaren i Oslo)

Pågående byggesaker i området:
- Saksnummer 202554967: Waldemar Thranes gate 57 A, B og C - Bruksendring av boder til bolig - Seksjon 25, 29, 40 og 54.
- Saksnummer 202463161: Waldemar Thranes gate 55 A og B - Oppføring av fire balkonger.
- Saksnummer 202317798: Waldemar Thranes gate 55 A - Fasadeendring - Bruksendring.
- Saksnummer 202314886: Waldemar Thranes gate 55 A - Oppdeling av eksisterende boliger og bruksendring fra næring til bolig.
- Saksnummer 202216828: Waldemar Thranes gate 51 D - Bruksendring av lager/garasje til enebolig og fasadeendringer.
- Saksnummer 202553439: Waldemar Thranes gate 63 - Utskifting av vinduer.
Energimerking
Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Økonomi

Andre faste løpende kostnader
Kr. 3 276,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Varmtvann, fibernett fra Global Connect, vaktmestertjenester, trappevask, kapitalkostnader på fellesgjeld, forretningsførsel, felles forsikring, kommunale avgifter, renovasjon, m.m.

fellesutgiftene er stipulert på bakgrunn av budsjetterte kostnader. Det tas forbehold om endringer i fellesutgiftene etter hvert som driften av borettslaget starter. Fellesutgiftene vil også avhenge av hva borettslaget ønsker at skal være inkludert i fellesutgiftene. Fellesutgiftene vil øke når borettslaget starter å betale avdrag på fellesgjelden.

Andre faste utgifter:
- Eier har ikke bebodd boligen og har således ingen kjennskap til årlig strømforbruk. Strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og den generelle bruken av eiendommen. Således kan faktiske strømutgifter avvike fra oppgitte forbruk.
- Kjøper tegner selv innboforsikring, estimert til ca. kr 100,- til 200,-.
- Andelen skal betale en del av dokumentavgiften ved overskjøting av eiendommen til borettslaget på kr 82 876,-.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue
Andel fellesgjeld kr. 171 098,- / Andel fellesformue kr. 0,- pr ifølge forretningsfører. Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.
Oppgjør
Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.
Finansiering
Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.
Totale kostnader
4 790 000,- (
NB: prisen er fast)

171 098,- (Andel av fellesgjeld)

4 961 098,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
545,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
545,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
82 876,- (Vederlag for dekning av dok. avgift ifm. overskjøting av eiendom til borettslaget)
9 900,- (Kjøpsforsikring IF (valgfritt))

93 866,- (Omkostninger totalt)

5 054 964,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.
Spesifikasjon av lån
Lånegiver: Waldemar Thranes gate 57 Invest AS
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.06.2025: 5,55 % pa.
Saldo per 21.01.2025: 8 000 000,-
Andel av saldo: kr 171 098,-
Første termin: 01.09.2025. Lånet innfris i sin helhet: 01.09.2055

Borettslaget har lånt kr 8 000 000,- av eier Waldemar Thranes gate 57 Invest AS. Lånet løper avdragsfritt i inntil 10 år. Lånet skal sikres ved pant i borettslagets eiendom.

Lånet skal refinansieres med et borettslagslån via DNB, så snart vilkårene for dette er oppfylt. Det er lagt til rette for at borettslaget etter refinansieringen med DNB, dersom det ønsker, kan videreføre avdragsfriheten i inntil 10 år.

IN-ordning: Etter at borettslagets lån er refinansiert hos DNB vil det være mulig å nedbetale andelens del av fellesgjelden. Dette vil føre til at andelen ikke lenger vil ha fellesgjeld og felleskostnadene vil reduseres med andelens del av rentekostnader (evt avdrag etter avdragsfri periode). Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Sikringsfond: Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning hos Klare som gir trygghet mot tap av felleskostnader. I henhold til gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet er borettslaget sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring gjelder inntil den eventuelt sies opp av en av partene. Avtalen trer i kraft når lånet er refinansiert hos DNB.

Diverse

Sammendrag fra selgers egenerklæring
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, ny flis, smøremembran, ikke nytt mansjett til sluk. Arbeidet ble utført i 2025 med nye armaturer og servantskap. Arbeid utført av Rocys Byggetjenester.

Har det vært utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag? Ja, nye takrenner, tak nedløp - byttet et tak nedløp i stor bakgård. Arbeid utført av Flotte Bygårder AS.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, nytt elektrisk anlegg. Arbeid utført av Proff elektriker AS. Det foreligger samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektrisk lavspennsanlegg) nytt i 2025.
Annen nyttig informasjon
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med en sakkyndig. Det forutsettes at budgivere gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Selger er profesjonell og har ikke bebodd boligen. De har således ingen kjennskap til feil og mangler utover det som er nevnt i salgsoppgaven/ tilstandsrapporten. Kjøper oppfordres til å gjøre grundige undersøkelser.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.
Adgang til utleie
Overlatelse av bruk, fremleie, er tillatt så lenge forholdet ikke er i strid med ufravikelige regler. Styret kan nekte fremleie dersom fremleieforholdet medfører store ulemper for borettslaget, herunder gjentatte brudd på alminnelige regler om ro og orden.
Konsesjon / Odel
Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen. Det hefter ikke odel på eiendommen.
Sikkerhetsstillelse
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.
Beskrivelse av borettslaget
Borettslagets navn er Borettslaget Waldemar Thranes gate 57 med org. nr. 932320460, Gnr. 218, Bnr. 280. Borettslaget består av 47 andeler.
Forretningsfører er USBL.

Borettslaget er nystiftet i 2024 etter omdannelse fra aksjeselskap. Det foreligger derfor intet regnskap for borettslaget, budsjett foreligger og er vedlagt salgsoppgaven.
Oppstart for driften i borettslaget er satt til 01.09.25 og felleskostnader vil løpe fra denne datoen.

Det er etablert både IN-ordning og sikringsfond i borettslaget, kontakt megler for ytterligere informasjon.

Internett er inkludert i felleskostnadene og levert av Global Connect.
Det er tillatt med dyrehold, må meldes styret.
Forsikringen ligger hos Tryg med polisenr 8640772. Dette er en huseierforsikring, og som skal/må endres til boligselskapsforsikring ved oppstart av borettslaget.

Det må påregnes noe tid inntil alle andelene er solgt til andelshavere, og alle eksisterende leieforhold avviklet. Kjøper vil bli andelseier i et nyopprettet borettslag, og et nytt styre vil etter hvert etableres. Bygården er tidligere seksjonert. Borettslaget eier seksjonene 16-62 i eierseksjonssameiet. For ordens skyld presiseres at kjøper blir andelseier i borettslaget, og ikke en direkte seksjonseier. Ved et videresalg vil det altså være borettslagsandelen som selges.

Den skattemessige inngangsverdien på borettslagets eiendom er lavere enn dagens markedsverdi. Det følger av at borettslaget har ervervet 100% av aksjene i selskapet som eier alle leilighetene fra Waldemar Thranes gate 57 AS, som ledd i en fusjon hvor den skattemessige inngangsverdien er videreført med skattemessig kontinuitet. Det betyr at det er latent skatt på eiendommen. Den latente skatten vil kun utløses dersom borettslaget velger å selge seksjonene, men senere salg av boliger i borettslaget vil skje gjennom andelseiernes salg av andeler i borettslaget.

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse
Det er ingen forkjøpsrett ved kjøp av denne boligen. Kun styregodkjennelse er påkrevet, kan kun nektes på saklig grunnlag.

Andelseier(e) kan kun eie en andel. Andelseier må selv bebo leiligheten.  Kun fysiske personer kan eie andel.  Stat, kommune, fylkeskommune m.fl. kan likevel eie andel eller andeler opp til 10% av andelene i borettslaget, der det er fem eller flere andeler. Det kan være fastsatt i vedtektene at stat, kommune, fylkeskommune, boligbyggelag, institusjon eller sammenslutning med samfunnsnyttig formål og dessuten arbeidsgiver som skal leie ut boligen til sine ansatte, kan eie opp til 20% av andelene i tillegg. Det er ingen vedtektsfestet forkjøpsrett på andelen/leiligheten.
Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

Øvrige kjøpsforhold

Kjøpsforsikring
I produktark om Kjøpsforsikring bak i salgsoppgaven finner du informasjon om Boligkjøperforsikring, Hus-/hytteforsikring med superdekning, Innboforsikring med superdekning, samt priser på produktene.
Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.
Budgiving
Bud kan legges inn via PrivatMegleren "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.
Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Meglers vederlag og utlegg
Markedspakke (Kr.17 500) Visninger - 2 stk (Kr.4 500) Overtakelseskonsulent (Kr.625) Oppgjørskostnad (Kr.6 875) Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.545) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 961 098,-) (Kr.37 437,50) Totalt kr. (Kr.68 290,50)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger for direkte utlegg.

Viktig informasjon

Interessenter oppfordres til å lese grundig gjennom all tilgjengelig informasjon om eiendommen før bud inngis, og til å ta kontakt med ansvarlig megler dersom noe er uklart. Som interessent må du forsikre deg om at du er registrert som interessent til eiendommen og at du har gitt nødvendige samtykker til å bli kontaktet, slik at du får opplysninger om bud.
Omsetning av brukt eiendom
En brukt eiendom vil som regel ikke være i samme stand som om den var ny. Tekniske krav, alminnelig håndverksskikk og byggteknikk endres over tid. Slitasje etter bruk, vær og vind og tiden som har gått gjør at tilstanden etter hvert blir dårligere. Dette er ikke alltid synlig. Det som oppleves som feil ved eiendommen, er derfor ikke nødvendigvis en mangel i rettslig forstand. Det er viktig å sette seg grundig inn i tilstanden på den eiendommen man vil kjøpe.
Tilstandsrapport og eTakst
Tilstandsrapporter/boligsalgsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Rapportene gir en beskrivelse og vurdering av byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendom.
Meglers eTakst inneholder opplysninger knyttet til eiendommens antatte markedsverdi.
Det er selger som avgjør om det skal innhentes tilstandsrapport. Selgers egenerklæringsskjema og ev. tilstandsrapport følger som vedlegg til salgsoppgaven.
Løsøre og tilbehør
Med mindre selger eller kjøper tar forbehold om annet, gjelder «Liste over løsøre og tilbehør» som skal følge med eiendommen ved salg. Listen er utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor i fellesskap.
Energimerking av eiendom
Ved salg eller utleie av boliger, fritidseiendom og andre bygninger, har selger/utleier som hovedregel plikt til å fremskaffe energiattest. Energimerket vil fremgå av salgsoppgaven. For ytterligere informasjon om energimerking, se www.energimerking.no.
Radon
Strålevernforskriften stiller krav til at årsmiddelverdien av radon i oppholdsrom i utleid bolig må være under 200 becquerel per m3. Dette er viktig å merke seg dersom man kjøper bolig som helt eller delvis skal leies ut. Kravet gjelder ikke for fritidsboliger som leies ut, med mindre disse benyttes som boliger av leietager. For ytterligere informasjon om radon, se www.nrpa.no/radon.
Salgs - og betalingsvilkår
Eiendom selges på de vilkår som fremgår av salgsoppgave og annonse. Budgiver som ønsker å inngå avtale på andre vilkår enn de som følger av salgsoppgave og annonse, må ta forbehold om de ønskede vilkår i bud. Det er opp til selger å vurdere om forbeholdene kan aksepteres.
Med mindre kjøper tar forbehold om annet, forutsettes det at skjøte eller andel i borettslag tinglyses på kjøper. Ved overdragelse av aksjeleilighet noteres ny eier i aksjeeierboken.
Kjøper må innbetale hele kjøpesummen med tillegg av omkostninger til meglers klientkonto før overtagelse av eiendommen kan skje. Oppgjør i kontanter og bankremisser aksepteres ikke. Ved forsinket betaling har selger krav på forsinkelsesrenter. Ved vesentlig forsinket betaling kan selger heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.
Det tas forbehold om at omkostninger som kjøper skal dekke, for eksempel tinglysingsgebyr og omkostninger i forbindelse med eierskifte i sameier og boligaksjeselskaper, kan øke i perioden fra markedsføring av eiendommen og frem til overtagelse.
Budgivning
Bud må inngis skriftlig og minst inneholde budgivers navn og kontaktinformasjon, budets størrelse, frist for selger til å akseptere budet (akseptfrist), finansieringsplan samt eventuelle forbehold. Akseptfrist må settes til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, eller senere. For at megler skal kunne formidle bud til selger og øvrige budgivere, må megler få kopi av budgivers legitimasjon og signatur, eller bekreftelse av budgivers identitet gjennom bruk av BankID. Vi fraråder alle å sende kopi av ID i e-post eller sms. Den sikreste måten å inngi bud på er derfor gjennom "Trygg Budgivning". Innlogging skjer via eiendommens nettannonse på www.privatmegleren.no, hvor du vil finne en «Gi bud»-knapp. Budgiver legitimerer seg ved hjelp av BankID, og fyller ut alle detaljer. Når det første budet er lagt inn vil budgiver motta en bekreftelse på SMS, som også kan benyttes til budforhøyelser. Hvis bud legges inn på annen måte enn gjennom «Trygg budgivning», må budgiver forsikre seg om at budet kommer frem til megler.
Budgivere oppfordres til å inngi bud med minst 30 minutters akseptfrist. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper, for å sikre at megler får formidlet budet til selger innen fristen. Budgiver må sørge for at klokke på enheten budet sendes fra (PC, telefon, nettbrett eller lignende), viser korrekt tid.
Selger har rett til å ignorere eller avslå ethvert bud, uten begrunnelse. Megler kan formidle avslag eller aksept på vegne av selger.
Bindende avtale
Bindende avtale er inngått når bud er akseptert, dvs. før kjøpekontrakt er undertegnet av partene. Det eksisterer ingen angrerett ved kjøp og salg av fast eiendom i Norge.
Kjøper er utenlandsk statsborger
Dersom kjøper er utenlandsk statsborger kreves det at vedkommende har et såkalt D-nummer til erstatning for norsk personnummer. Rekvirering av D-nummer må sendes Kartverket samtidig med innsending av skjøtet for tinglysing. Skjøtet blir liggende i Kartverket inntil kjøper har fått D-nummer av Skatteetaten. Når Kartverket har mottatt D-nummeret fra Skatteetaten, vil skjøtet bli tinglyst umiddelbart. Rekvisisjon av D-nummer i forbindelse med tinglysing av skjøte vil ofte medføre at oppgjør og utbetaling til selger blir forsinket med noen uker. Kjøper må i disse tilfellene enten ta forbehold i bud om forsinket utbetaling til selger, eller være forberedt på å dekke forsinkelsesrenter til selger. Kontakt ansvarlig megler for informasjon før budgivning.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Hvitvasking
I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kundekontroll på grunnlag av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte. Dersom kunden er et foretak, skal megler kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere i foretaket, og gjennomføre ID-kontroll av disse. Kjøper og selger har plikt til å bidra til at megler får gjennomført kundekontroll.
Megler har i enkelte tilfeller, herunder tilfeller hvor megler ikke får gjennomført kundekontroll av kjøper før overtagelse og oppgjør, plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Konsekvensen av at kjøper ikke vil bidra til gjennomføring av kundekontroll, er at transaksjonen må stanses. Overtagelse og oppgjør kan ikke gjennomføres før kjøper bidrar til at megler kan gjennomføre kundekontrollen. Når kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundekontroll, og oppgjør til selger derfor blir forsinket, utløser dette rettigheter for selger etter avhendingslovens kapittel 5. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundekontroll underveis i oppdraget, f.eks. dersom det etter oppdragsinngåelsen har vært endring av hvem som er reelle rettighetshavere i foretaket som selger, må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. I disse tilfellene er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen. Kjøpers rettigheter ved selgers mislighold følger av avhendingslovens kapittel 4.
Eiendomsmeglingsforetaket har også andre prosedyrer knyttet til hvitvaskingsregelverket.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.
Personopplysninger
Som følge av meglerforetakets plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3), er mulighetene for å få slettet personlige opplysninger som er formidlet til megler, begrenset. Du kan lese mer om vår personvernpolicy på våre hjemmesider, www.privatmegleren.no.
Ord og uttrykk
Arealbegreper i boliger/fritidsboliger:
BRA-I (internt bruksareal): Boligens bruksareal, målt innenfor omsluttende vegger.
BRA-E (eksternt bruksareal): Bruksareal av alle rom som ligger utenfor boenheten, men som likevel tilhører denne. Dette omfatter for eksempel kjellerstuer, gjesterom, hobbyrom og boder som tilhører boenheten, og har adgang utenfra eller fra fellesarealer.
BRA-B (innglasset balkong m.v.): Bruksareal av innglasset balkong, altan, veranda (e.l.) TBA (terrasse- og balkongareal) Arealer av terrasser og åpne balkonger tilknyttet boenheten, målt på innsiden av rekkverk, skillevegg o.l. dersom slike finnes.
P-rom: primære rom, oppholdsrom som stue, kjøkken, bad, vaskerom, vindfang, hall og soverom. Det er i hovedsak bruken av rommet som er avgjørende for om rommet defineres som P-rom.
S-rom: sekundære rom som boder, kott mv. Hvorvidt et rom regnes som P-rom eller S-rom, baseres til en viss grad på skjønn.
Kilde: Norges Takseringsforbund, www.ntf.no/forbrukerinfo. retningslinjer ved arealmåling, 2. utgave.
Aksept
Ansvarlig megler

Joakim Bjøntegård

Eiendomsmegler / Partner
Lagre visittkort

Jørgen Swensen

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Kontorinformasjon

Juridisk navn Aksept Eiendomsmegling ASOrganisasjonsnummer 991458409Besøksadressse Ullevålsveien 14Tlf 22 60 28 08Kontorets hjemmeside

Gode råd til deg som er på boligjakt

1. Før du begynner å lete
Før du starter, er det fint å tenke over hvor du ønsker å bo, hvor langt du ønsker og kan strekke deg økonomisk og hvilke krav eller ønsker du har til boligen og området. Hold fast ved vurderinger, selv om budrunden blir hektisk. Lag gjerne en prioritering av ønskene dine, slik at det er enklere for deg å vurdere hvis ikke alt er helt slik du ønsker. Er terrasse viktigere enn garasje? Er peis viktigere enn et ekstra baderom? Er størrelsen på hagen viktigere enn hvor nært nabohuset er?
2. Vær forberedt til visning
Sett deg inn i salgsoppgave og boligsalgsrapport på forhånd. Noter gjerne spørsmål du ønsker å stille megler og eventuelt selger. Er det utstedt ferdigattest på boligen? Er rommene godkjent for varig opphold?
3. Gjør deg kjent med uteområdet til eiendommen og nærområdet.
Sjekk hva som er av butikker, offentlig kommunikasjon, matbutikk og eventuelt barnehage og skole hvis det er aktuelt. Sett deg også inn i eventuelle vedtekter og husordensregler som gjelder for den boligen du vurderer å kjøpe. Er det tillatt å leie ut? Er det tillatt med kjæledyr?
4. Finansiering
Finn ut hva du ønsker og kan kjøpe for, spesielt i forhold til finansiering. Et råd er å holde seg til den beløpsgrensen du har satt deg, selv om det er lett å la seg friste til å by høyere i en hektisk budrunde. Ikke legg inn bud uten at du er sikker på at du har finansiering i orden. Husk at du ved siden av å betjene lån og eventuelle fellesutgifter, også har løpende utgifter til forsikring, mat, klær, oppvarming, barnehage, reiseutgifter mm. Du bør også avsette et beløp hver måned til å dekke uforutsette utgifter og løpende vedlikehold.
5. Boligselgerforsikring (eierskifteforsikring) og boligkjøperforsikring.
Dersom vilkårene for å tegne slike forsikringer er oppfylt, kan kjøper og selger tegne forsikring gjennom megler. Boligselgerforsikring er selgers forsikring mot krav fra kjøper på grunnlag av skjulte feil og mangler, dvs. mangler som selger ikke kjente til. Når du selger bolig, vil megler spørre deg om du ønsker å tegne boligselgerforsikring. Kjøpsforsikring inneholder boligkjøperforsikring, innboforsikring med superdekning og husforsikring med superdekning (enebolig/hytte). Boligkjøperforsikring er kjøpersmotvekt til selgers boligselgerforsikring. Med boligkjøperforsikring trenger du hverken å tenke på hvor mange advokattimer du bruker, eller hvor mye det koster med nødvendig skadedokumentasjon. Kontakt megleren på salget dersom du ønsker Boligkjøperforsikring.

Selge eiendom gjennom PrivatMegleren

Skal du også selge egen eiendom? Les mer om salg gjennom PrivatMegleren

PrivatMegleren KJØP

Synes du det er krevende å orientere deg i eiendomsmarkedet? Har du vært på mange visninger? Har du tapt mange budrunder? La en megler med en objektiv tilnærming bistå deg med kjøp av eiendom.

PrivatMegleren Boligbytte

Sørg for å ha det bra på veien til noe bedre. PrivatMegleren Boligbytte tilbyr hjelp med lagring av interiør, pakking, flyttingen, utvask og strøm. I tillegg får alle kunder av PrivatMegleren tilbud om kostnadsfri flytteforsikring.

Snakk med Nordea om finansiering

Ring 232 06001, avtal et videomøte eller chat med oss på nordea.no - alle dager, hele døgnet. Du kan også søke om finansieringsbevis direkte på nordea.no/finansieringsbevis

Kjøpsforsikring

Riktig forsikret fra start

Huspakken

Pakken inneholder:
boligkjøper-, hus-, innbo-, flytte- og renteforsikring

19 500,-
Leilighetspakken

For eiendommer med felles bygningsforsikring

Pakken inneholder:
boligkjøper-, innbo-, flytte- og renteforsikring

9 900,-

Renteforsikring gjelder ikke for fritidsboliger.

Hyttepakken

Pakken inneholder:
boligkjøper-, hytte-, innbo- og flytteforsikring

19 500,-

Alle forsikringene i pakken leveres av If forsikring – Nordens største forsikringsselskap. Med forsikringer fra If kan du være trygg på at du har noen av de aller beste forsikringene på markedet.

Vedlegg til salgsoppgave