Størrtjednlie, Bygg A og B

Beitostølen

Størrtjednlie, Bygg A og B

Beitostølen - Nye flotte leiligheter med høy standard - Solrike balkonger - 3 sov 2 bad - Garasje - Byggingen er i gang
Primærrom fra
82 - 84
Bruksareal fra
84 - 86
Eiendomstype
Fritidseiendom
Eierform
Eierseksjon
Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Marit Wangensten-Mo
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Ida Follinglo

Kjøpesum og omkostninger

Pris fra
6 200 000,-
til
7 200 000,-
Eksempel basert på enhetsnummer 31
Pris
6 300 000,-
Totalpris ekskl. omkostninger
6 300 000,-
500,-
Tingl.gebyr pantedokument
500,-
Tingl.gebyr skjøte
Omkostninger totalt
1 000,-
Totalpris inkl. omkostninger
6 301 000,-

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Plantegning

Informasjon om eiendommen

Oppdragsansvarlig
Wangensten & Partners AS
Selger/Utbygger
Beitostølen Fjellandsby AS
Betegnelse
Gnr. 3 Bnr. 1051 i Øystre Slidre kommune
Byggeår
2022
Beliggenhet
Ved valg av beliggenheten i Størrtjednlie har utbyggerne i Beitostølen Fjellandsby lagt vekt på å finne den optimale kombinasjonen mellom det å ha lett tilgang til ski- og turløyper, skiheis, servicefasiliteter og at man samtidig skal kunne bo tilbaketrukket fra det høyere aktivitetsnivået som utspiller seg i sentrum.
Det er enkel adkomst til leilighetene, og til hver seksjon medfølger en oppmerket garasjeplass ihht. vedtekter samt gjesteparkeringsplasser ihht. regulering.
Leilighetene har nærhet til naturen, gode solforhold og med en vakker utsikt mot Øyangen, Slettefjell og Mugnetind.
Utbyggerne har fokusert på at leilighetene skal ligge fint plassert i terrenget og i forhold til hverandre, med tanke på både solforhold og utsikt.
Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter
Beitostølen er den komplette og urbane fjelldestinasjonen. Det som gjør Beitostølen så spesiell er nærheten til fjellet og den intime atmosfæren - alpinbakker, langrennsløyper, restauranter, puber, butikker og andre severdigheter er samlet på ett sted.
Beitostølen har fokus på at hele familien kan utføre aktiviteter hele året;
Beito Aktiv arrangerer skiskole, aktiviteter som fjellturer, rafting, bueskyting, fjellklatring, viltaften og mye mer året rundt.
I aktivitetsparken er det duket for fart og moro. Her kan man kjøre kjelke i bobbane, olabil i bane eller hoppe av glede på gyrotrampolinen.
Klatreparken i Beito har tre forskjellige løyper med over 25 ulike hinder - her er det utfordringer for store og små.

Beitostølen Trail Arena: Opplev den spektakulære fjellheimen og viddene rundt på sykkel i de fine løypene, se https://youtu.be/17qJAjLclzY

Beito huskytours ligger i Fjellbygda Beito. Her kan man velge mellom mange eventyr med hundene.

Alpinbakkene:
Anlegget i sentrum er godt tilrettelagt for snøbrett, telemarkskjøring, alpint og airboard.
Skicross og speed-skiing er en gøyal utfordring for vågale barn og voksne.
I snowboard-parken kan du teste hele 15 rails i ulike vanskelighetsgrader, samt flere hopp, hvorav minst 2 store.
I Bamsebakken, helt nederst i slalåmbakkene, er det trygt og moro for de yngste. Her kan barna utvikle skiferdighetene i eget tempo og i godt selskap av morsomme figurer som tåler en støyt.
Kjelkeaking (egen heis) i snirklete trasé og snørafting kan også være spennende å prøve!
Husk å nyte en pause og matbit i den staslige varmestua Aasgaard.

De som vil ha en ekstra utfordring på alpint kan ta turen til Raudalen. Anlegget har røde og sorte FIS-godkjente nedfarter, kuleløyper og isklatring. Det samme heiskortet kan brukes i begge anleggene. Skibuss frakter deg gratis mellom sentrum av Beitostølen og Raudalen flere ganger daglig.

Beitostølen har også mye å by på når det gjelder helse og velvære. Sommeren 2021 ble det nye senteret åpnet med Laser- og Cryoklinikk, Trollklipp frisør, fysioterapi/massasje, tannleger, kiropraktor, fotterapeut og hudpleier.
Radisson Hotell tilbyr treningssenter samt stort svømmebasseng.

Skistadion er Nord-Europas mest komplette langrenns- og skiskytterarena, det er her bl.a. World-Cup og årlig sesongåpning for langrenn arrangeres, og stadion er godkjent for alle skiskytterdistanser av IBU. Beitostølen og Øystre Slidre har milevis med fantastiske skiløyper som knytter seg med traseen som går helt til Aurdalsåsen. De forskjellige løypene er merket med farger, noen runder er mer krevende og andre passer for de helt ferske og minste.

Beitostølen er porten til unike Jotunheimen. Galdhøpiggen (2469 m), Besseggen (1743 m) og Rasletind (2105 m) er de mest populære.
Bitihorn (1607 m) er også en populær topp for hele familien, turen starter kun få minutters kjøring fra Beitostølen.

Ca. 12 km fra Beitostølen ligger Via Ferrata Synshorn, som byr på spektakulære opplevelser og utsikt mot Jotunheimen.

Gå gjerne inn på beitostolen.com og beitoaktiv.com for detaljert oversikt over alle aktiviteter og tilbud.

Bebyggelse

Byggemåte
All tekst under "Byggemåte" er utdrag fra leveransebeskrivelse. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i hele beskrivelsen som ligger vedlagt denne salgsoppgaven.
LEVERANSEBESKRIVELSE
Denne beskrivelsen er utarbeidet for å orientere om bygningens viktigste bestanddeler og funksjoner.
Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelsen og den øvrige salgsinformasjonen (herunder
salgstegninger). I slike tilfeller er det alltid denne leveransebeskrivelsen som er gjeldende. Bildebruk
og illustrasjoner i salgsmaterialet vil vise elementer som ikke er i samsvar med faktisk leveranse, så
som møblering, kjøkken- og garderobeløsning, dør og vindusform, fasadedetaljer, utomhus detaljer mv. Det presiseres særskilt at kjøkken leveres i henhold til egen kjøkkentegning.

Tegninger i prospektet viser ikke den reelle leveransen, blant annet er sjakter, evt. innkassinger og vvsføringer ikke komplett inntegnet. Salgstegningene i prospektet er ikke egnet for måltaking, da det er de ferdig prosjekterte og detaljerte arbeidstegninger det bygges etter.
Leilighetene vil bli organisert som selveierleiligheter.
Boligprosjektet er rammesøkt etter teknisk forskrift TEK 17.

BEBYGGELSE
Byggemåte
Byggene oppføres etter TEK 17, som er Forskrift om Tekniske Krav til Byggverk (Byggeteknisk Forskrift). Hus B vil være over 3 etasjer, (2 etasjer over bakken). Konstruksjon: Stål og betong i bæresystemene. Yttervegger i tre og betong, utvendig kledd med 676 Tjærebrun panel. 2-lags vinduer i energiglass. Etasjeskille og vegger mellom leiligheten er i betong (plattendekker). Innvendig trappeoppgang til egen hoveddør. Skråtak i trekonstruksjon tekket med membran med sveisede skjøter, videre tekket med torvtak. Regnvann håndteres via utvendige renner og taknedløp til terreng eller rør i bakken. Balkong oppført i betong med rekkverk i glass med treomramming. Balkonggulv vil få gulv i trykkimpregnert materiale, i første etg bygg B blir det enten impregnert tre eller betongfliser på platting.

Arealer
Se prisliste og tegninger vedlagt i salgsoppgave. Det medfølger en sportsbod og en garasjeplass til hver leilighet.

Elektrisk
Det vil leveres stikkontakt ved tak i alle rom for takbelysning, bortsett fra baderom og entré som får downlights. Sorte stikkontakter og brytere. For øvrig ihht. Tek. 17.

TV og internett
Det blir lagt inn fiber. Utbygger legger opp til at TV- og data leveres felles, digitalt fra Eidsiva. Tilkobling og abonnement bestilles av hver enkelt seksjonseier.

Parkering / Garasje
Hver seksjon medfølger en oppmerket garasjeplass ihht. vedtekter. I tillegg gjesteparkeringsplasser ihht. regulering. Infrastruktur til elbillader leveres, den enkelte eier bekoster selv billader hvis ønskelig.
I tillegg gjesteparkeringsplasser ihht. Regulering/situasjonsplan.

Innvendig behandling
Gulv:
Gulv vil bestå av  én-stavs parkett, i rustikk utførelse. Bad får 60x60 fliser på gulv, samt 5x5 fliser på gulv i dusjsone.  Det vil være anledning til tilvalg hva angår parkett og fliser. Gulvlister leveres fra VYRK med inntrukken montering, som tilpasses i farge til innvendig vegg.
Gulvlister leveres fra VYRK med inntrukken montering, som tilpasses i farge til innvendig vegg.

Innvendige vegger
Vegger vil generelt få overflater av beiset panel, i rustikk stil. Baderom vil få en kombinasjon av keramiske fliser og panel. Det vil være anledning til tilvalg hva angår overflatebehandling. Innvendige vegger i stue mellom leilighetene vil leveres i malt betong, panel er mulig tilvalg.

Himlinger:
Himlinger vil generelt få overflater av beiset panel, i rustikk stil, så som innvendige vegger. Himlinger i 1. etg vil få overflate i malt betong. Panel i himlinger vil være mulig som tilvalg. Baderom vil få tilsvarende himlinger, med innfelte downlights. I de øverste leilighetene vil det bli bygget "åpen himling" opp i skråtaket slik at disse leilighetene får betydelig mer høyde i stue- og kjøkkendelen og vesentlig bedre lysinnslipp.

Kjøkken
Leilighetene leveres med komplett kjøkkeninnredning fra Kistefos Møbler AS inkludert hvitevarer. Heltre kjøkken med glatte fronter, med benkeplate i eik. Med mulighet for tilvalg på kjøkkenfronter og innredningselementer. Av hvitevarer leveres koketopp, avtrekksvifte, stekeovn, kombinert kjøleskap/fryser og oppvaskmaskin fra AEG. Blandebatterier i forkrommet utførelse.

Dører
Hovedinngangsdører vil være lyddører med brann klasse EI60 fra Ege dører. FG godkjent systemsikkerhetslås. Innvendige dører i treverk, beiset i samme farge som innvendig farge (ton/ton) Det vil være anledning til tilvalg.

Vinduer
Vinduer i 2 lags energiglass, store vindusflater vil være i fast karm, åpningsbart vindu pr. rom, karmer i farge askesort mørk grå. Store stuevinduer leveres med personsikkerhetsglass. Gerikter og foringer leveres i samme farge som innvendig vegger (ton/ton), ferdig behandlet fra fabrikk. Det må påregnes synlige stifter for innfesting.

Baderom
Leveres med baderomsinnredning i fra Kistefos møbler, med eikeplate og speil. 60x60 fliser i dusjsone og gulv, alle andre vegger med innvendig panel. Hvitt sanitærutstyr, med ettgreps blandebatterier og dusjgarnityr i forkrommet utførelse. Tilvalg for blandebatterier og/eller dusjgarnityr kan tilbys. Klosettskål monteres vegghengt. Innfelte LED downlights i himling. Opplegg for vaskemaskin på ett bad.


Tekniske installasjoner:

Brannslukkingsutstyr
Det leveres brannslukkeutstyr i henhold til gjeldende forskrifter.

Elektrisk installasjon
Elektrisk anlegg i leilighetene vil bli montert, som skjult anlegg, med antall el-uttak i henhold til gjeldende standard og generelt krav i NEK400. I kjeller og i fellesarealer kan el-anlegg bli montert som utenpåliggende. I himlinger som er nedforet vil det bli montert takbokser for lampepunkt i tak, alternativt stikkontakt ved himling, for kjøpers egen montering av belysningsarmatur. Det leveres ferdig belysning i p-kjeller, boder, i trapperom, på svalganger og i baderom. Kjøkken vil bli levert belysning under overskap. Se vedlagt beskrivelse fra el. Leverandør.

Oppvarming
Leilighetene blir levert med vannbåren gulvvarme i alle rom, med trådløs styring for hver sone. Byggene vil bli tilknyttet fjernvarme for oppvarming og tappevann. Fordelingsskap for forbruksvann og varme skal plasseres i vegg i bod i leiligheten.

Ventilasjon
Leiligheten leveres med balansert ventilasjon, med eget aggregat for hver enkelt leilighet. I kjøkken monteres avtrekksvifte over kokeplate. Avtrekk for øvrig fra baderom. Til-luft til øvrige rom.

Trapper/trapperom
Trapper og trapperom vil i kjellerplanet og i leilighetsbygg bli bygget i betong, flatene/veggene males. Rekkverk/håndløpere i galvanisert stål.

Kjeller/parkering/boder/ute
I kjelleretasje og carporter vil det anlegges parkering og boder. Utførelsen vil være i ubehandlet betong i konstruksjonvegger, søyler og dekke over, carporter blir bygd i trevirke med torv på tak. Enkelte av yttervegger vil bli murt i Leca, eller tilsvarende. Boder vil bli innredet/avdelt med nettingvegger og låsbare dører. Gulv/dekke i parkeringsarealet vil bli utført i asfalt. Fri takhøyde i parkeringskjeller vil bli minimum 2,25 meter. Til hver leilighet leveres én parkeringsplass, avmerket og skiltet. I tillegg vil det bli tilrettelagt gjesteparkering på bakkenivå. Ref. regulering plan.Utomhus/beskrivelse av tomt og hage
Utearealer, på dekke over parkeringskjeller, mellom husene og mot fjellskjæring, vil det planeres og anlagt for gress/eng/lyng med mest mulig bruk av stedlige masser. Eksisterende vegetasjon rundt bygningene og på tomten for øvrig vil i størst mulig grad søkes beholdt.

Sportsbod
I tillegg til bod eller skapplass i leiligheten, medfølger til hver leilighet en stk. sportsbod, enten i parkering kjeller eller carport anlegg. Sportsboder plasseres i tilknytning til parkeringskjeller eller i eget kjellerareal. Gulv leveres i støvbundet betong. Viser til plantegninger for plassering.


Tilvalgsmuligheter
Utover de valgalternativer som er beskrevet i prospektet, vil det bli gitt mulighet for å gjøre enkelte individuelle tilpasninger. Selger og entreprenør vil i god tid før innredningsarbeidene starter utarbeide en tilvalgsbrosjyre hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme. Bestillinger etter denne  tilvalgslisten  avtales med og faktureres direkte fra entreprenør.

Det er ikke anledning til å flytte på vinduer, elektriske installasjoner eller avløp og vanntilførsel.

Fullstendig leveransebeskrivelse ligger også vedlagt salgsoppgaven.
Arealer og fordeling pr. etasje
Primærrom: 82 kvm - 84 kvm, Bruksareal: 84 kvm - 86 kvm
Rom som er P-rom: Stue med åpen kjøkken/spisestueløsning, 3 soverom, 2 bad og entre/gang.

Bygg A, 1.etg: Snr 25 - Bra 86 kvm, P-rom 84 kvm
Bygg A, 1.etg: Snr 26 - Bra 84 kvm, P-rom 82 kvm
Bygg A, 2.etg: Snr 27 - Bra 86 kvm, P-rom 84 kvm
Bygg A, 2.etg: Snr 28 - Bra 84 kvm, P-rom 82 kvm

Bygg B, 1. etg: Snr 29 - Bra 84 kvm, P-rom 82 kvm
Bygg B, 1. etg: Snr 30 - Bra 85 kvm, P-rom 83 kvm
Bygg B, 1. etg: Snr 31 - Bra 86 kvm, P-rom 84 kvm

Bygg B, 2. etg: Snr 32 - Bra 84 kvm, P-rom 82 kvm
Bygg B, 2. etg: Snr 33 - Bra 85 kvm, P-rom 83 kvm
Bygg B, 2. etg: Snr 34 - Bra 86 kvm, P-rom 84 kvm
Innhold
Leiligheter over et plan.
Inneholder: Stue med åpen kjøkken/spisestueløsning med utgang til terrasse. Tre soverom, to bad, innvendig bod og entre/gang.
Alle leiligheten har store, solrike balkonger.
Parkeringsplass og sportsbod.
Standard
Flotte leiligheter med god beliggenhet og solrike balkonger.

Det er lagt stor vekt på kvalitet i dette prosjektet.

Vegger i beiset stående panel og en vegg i betong i stue, samt beiset panel i himling. Gulvene i leilighetene vil bli belagt med én-stavs parkett, i rustikk utførelse. Baderom vil få flislagt gulv.

Kvalitetskjøkken leveres fra Kistefos Møbler i valgfri farge, benkeplate i heltre eik. Oppgradering og tillegg er mulig.
Komplett hvitevarepakke fra AEG er inkludert. Kombinert kjøl/frys, induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin.

Baderomsinnredning leveres også fra Kistefos Møbler, valgfri farge på alle fronter. Vegghengt toalett. Opplegg til vaskemaskin på ett bad.

En peis i hver leilighet, samt vannbåren gulvvarme i alle rom med trådløs styring for hver sone.

Bygg A & B får 1 parkeringsplass og 1 sportsbod i uoppvarmet parkeringskjeller (plassert under bygg B).

(Innvendige bilder i salgsoppgaven er illustrasjonsbilder, avvik kan forekomme)
Oppvarming
Peis i stue.
Vannbåren gulvvarme.
Elektriske punkter forøvrig.
Parkering / Garasje
Til hver leilighet leveres én parkeringsplass, avmerket og skiltet.
Garasje og bod vil bli tinglyst som tilleggsdel bygning (TB) til seksjonen. 
 I tillegg vil det bli tilrettelagt gjesteparkering på bakkenivå ref. reguleringsplan. Her vil det bli minimun 18 plasser. Vedlagt situasjonskart viser flere plasser, men det er ikke endelig avklart hvor mange det blir. Utbygger lager så mange det er mulighet for ved opparbeidelse av tomten. Deler av parkeringsplassen ligger utenfor tomten.
Bygg A & B får 1 parkeringsplass og 1 sportsbod i uoppvarmet parkeringskjeller (plassert under bygg B).
Bygg C & D får 1 parkeringsplass og 1 sportsbod i carportanlegg.
Infrastruktur til elbil-lader leveres, den enkelte eier bekoster selv billader hvis ønskelig.

Sameiet har i samsvar med eierseksjonsloven § 26 etablert bytteordning for parkeringsplasser som er tilpasset personer med nedsatt funksjonsevne. Dette innebærer at denne seksjonen må bytte sin parkeringsplass med en seksjonseier med behov for tilrettelagt parkeringsplass. Behovet skal dokumenteres og søknad om tildeling sendes styret for godkjenning. Når behov ikke lenger er tilstede skal parkeringsplassene byttes tilbake til opprinnelige eiere.
Adkomst
Fra Fagernes: Følg FV 51 til Beitostølen sentrum og ta venstre inn på Beitestølvegen mot Beito. Følg Beitestølvegen i ca. 1 km og eiendommen ligger på høyre side. Ta gjerne kontakt med megler for nærmere veibeskrivelse og besiktigelse.

Nord: 6789992,87
Øst: 493948,21
Beskrivelse av tomt
Festet fellestomt på ca. 29412 kvm
Nedre del av tomten er allerede bebygd med 24 enheter og det er planer om mer utbygging av tomten.
Utearealer, på dekke over parkeringskjeller, mellom husene og mot fjellskjæring, vil det planeres og anlagt for gress/eng/lyng.
Eksisterende vegetasjon rundt bygningene og på tomten for øvrig vil i størst mulig grad søkes beholdt.
Tinglyste rettigheter og forpliktelser
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.
Servitutter / rettigheter
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Dagbok 900917 fra 21.10.2013 - Festekontrakt, Festekontrakt vilkår

Dagbok ligger vedlagt salgsoppgaven.

Følgende blir tinglyst på hver seksjon:

Pliktig medlemskap i Velforening og pliktig Velavgift- Selger Beitostølen Fjellandsby AS, Orgnr. 984 664 524, eller dennes rettsetterfølger, vil besørge opprettet et Vel for å ivareta fellesfunksjonene og fellesinteressene blant eiendommene innenfor reguleringsområdet for B58 del av Størrtjednlie, F 1, i Øystre Slidre kommune. Gnr. 3,Bnr. 1051, Snr. xx forplikter seg i å delta i dette Vel.
Gnr. 3,Bnr. 1051, Snr. xx forplikter seg til å betale Velavgift. Velet vil blant annet kunne ta seg av drift- og vedlikehold av private stikkledninger, drift- og vedlikehold av internt veisystem fra Kommunal adkomstveg, drift av intern aktivitetstrase med ski- og turløyper, samt sørge for at grendehytteområdet er pent og ordentlig.

Utleie - kan leies ut i sin helhet. Dersom kjøper ønsker å leie ut enheten, skal det gjøres gjennom felles booking administrert av Beitostølen Fjellandsby AS, org.nr. 984 664 524 eller dennes rettsetterfølger. Det vil bli inngått utleieavtale med selskapet og det er pr d.d en fordeling av inntektene på 35/65. Altså 35 % av inntektene for utleie går til bookingselskapet.


Pliktig løypeavgift - Gnr. 3,Bnr. 1051, Snr. xx er forpliktet ovenfor selger Beitostølen Fjellandsby AS, Orgnr. 984 664 524, til å betale et årlig tilskudd til drift- og vedlikehold av langrennsløypene på Beitostølen i Øystre Slidre kommune. Beløpet innkreves av- og betales til det rettssubjekt som til enhver tid har ansvar for løypekjøringen på Beitostølen.

Vann, kloakk og strøm - Beitostølen Fjellandsby AS, Orgnr. 984 664 524, eller dennes rettsetterfølger - skal ha rett til å legge kabler/rør for vann/kloakk, strøm, telefon, samt kabler for TV, internett o.l., samt rett til å komme til for reparasjon, vedlikehold og/eller oppgradering av slike anlegg på eiendommen Gnr 3, Bnr l 051, Snr. xx i Øystre Slidre kommune. Dette gjelder så lenge anleggene plasseres i samsvar med offentlig godkjent VAplan og plan for plassering av elektriske ledninger.
Parabolantenner o.l. installasjoner- Leilighetene på Gnr 3, Bnr. 1051, Snr. xx i Øystre Slidre kommune skal ikke skjemmes ved at parabolantenner og lignende installasjoner monteres slik at dette er synlig fra utsiden. Det er ikke tillatt å montere ovennevnte installasjoner slik at de er synlige fra utsiden.

Interessert i eiendommen?

Når du er på boligjakt trenger du kanskje også å avklare verdien på boligen du har i dag?

Eiendom

Offentlige forhold

Vei / Vann / Avløp
Vei: Privat
Vann/avløp: Eiendommen blir tilknyttet offentlig vann- og avløp via private stikk- og fellesledninger. Kommunen gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.
Ferdigattest eller midl. brukstillatelse
Ferdigattest vil normalt ikke foreligge ved overtakelse. Selger skal fremskaffe midlertidig brukstillatelse for eiendommen før overlevering til kjøper. Ved overtakelse mot midlertidig brukstillatelse, er eiendomsmegler forpliktet til å gjøre kjøper oppmerksom på at det bør etableres tilstrekkelig sikkerhet for kjøpers krav. Eiendomsmegler skal deretter bistå partene med å etablere tilfredsstillende sikkerhet som ivaretar kjøpers interesser.
Reguleringsforhold
Ifølge Øystre Slidre kommune følger eiendommen reguleringsplan for B58 del av Størrtjednlie, F1. Godkjent 22.3.12
Reguleringsformål: Bebyggelse og anlegg, Herberge og bevertningssted
Opplysninger gitt av Øystre Slidre kommune.
Området er i planen merket som blått område, næringsområde.

Det er planlagt ytterligere utbygging av tomten samt området rundt.

Reguleringsplan med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler interessenter å sette seg inn i reguleringsplanen.

Økonomi

Andre faste løpende kostnader
Fellesutgifter: Stipulert i utkast budsjett til kr 4 520,- pr. seksjon pr. mnd.
Fellesutgifter inkluderer: Byggforsikring, festeavgift, biovarme, ekstra strøm, energi, branntilsyn, brøyting, strøing, klipp torvtak, løypeforening, hytteforening, driftsmateriell, forr.førsel, revisor, møteutgifter, kontor-møte-fakt.kostnader, andre driftsutgifter.
Evt. vedlikeholdsfond kan komme til, hvis sameiets flertall bestemmer det i vedtektene ved stiftelse.

Sameiet har en opparbeidet Egenkapital pr d.d, og hver kjøper betaler inn et beløp på ca 5.100,- ved kjøp som EK til det allerede etablerte sameiet.

Kommunale avgifter, satser for 2023 ifølge Øystre Slidre kommune:
Vann: Årlig abonnem. kr 2 327,-. Forbruk pr.m3 kr 29,-
Avløp: Årlig abonnem. kr 2 303,-. Forbruk pr.m3 kr 46,-
Renovasjon: Kr 2 055,-
Branntilsyn / feiing: Kr 496,-

Det er eiendomsskatt i Øystre Slidre kommune.
Eiendomsskatt for seksjonene er ikke fastsatt.

Strøm: Anslås til ca. 10.000 - 20.000 kWh pr år. Dette vil selvsagt være avhengig av bruk og hvor mye man har stående på når man ikke er tilstede.

Innboforsikring
 
TV / Internett: Det blir lagt inn fiber. Utbygger legger opp til at TV- og data leveres felles, digitalt fra Eidsiva. Abonnement bestilles av hver seksjonseier.


Andel fellesgjeld / formue
Andel fellesgjeld kr. 0,- / Andel fellesformue kr. 0,- pr ifølge forretningsfører. Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.
Oppgjør
10 % av kjøpesummen for leiligheten innbetales i forbindelse med kontraktsinngåelse etter påkrav med syv dagers betalingsfrist så snart selger har stillet garanti iht. buofl. § 12.
Innbetalingen må være fri egenkapital. Beløpet blir stående på meglers klientkonto frem til hjemmelsoverføring, med mindre selger stiller garanti til kjøper etter buofl. § 47. Frem til garanti etter buofl. § 47 stilles, anses beløpet som et depositum iht. buofl. § 46 (2). Ved utstedelse av forskuddsgaranti utbetales beløpet av megler til selger mot dokumentasjon av garanti. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til buofl. § 47 garanti er stilt, eller seksjonen er overskjøtet, forutsatt at de overstiger en 1/2 R.
Resterende del av kjøpesummen, tilvalg/endringer og kjøpsomkostninger innbetales til megler senest 3 virkedager før overtakelse.
Overskjøting og oppgjør:
Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn i henhold til kjøpekontrakten. Ved eventuell endring i eierskap/navne-endring fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr. 15.000,- inkl. mva. som innbetales meglers driftskonto. Eventuell endring av vilkårene i kjøpekontrakten krever utbyggers samtykke. Utbygger har rett til selv å avgjøre om han vil godta eller avslå transport av kjøpekontrakter. Det økonomiske oppgjøret vil bli utført av meglerforetakets kontraktsmedhjelper.

Betaling for endringer og tilvalg:
Det vil bli gitt mulighet til individuelle tilpasninger, dette vil skje i samråd med byggeledelsen og faktureres kjøper direkte. Kjøper vil få informasjon om dette og forelagt en tilvalgmeny hvor betingelser og frister for beslutning vil fremkomme. Eventuell avtale om endringer og tilvalg som kjøper gjør direkte med underentreprenør, gjøres opp partene imellom utenfor denne kontrakt.
Finansiering
Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.
Totale kostnader
Fra 6 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper)
500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
500,- (Tingl.gebyr skjøte)

1 199,50 (Omkostninger totalt)

6 201 199,50 (Totalpris inkl. omkostninger)


Til 7 200 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper)
500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
500,- (Tingl.gebyr skjøte)

1 199,50 (Omkostninger totalt)

7 201 199,50 (Totalpris inkl. omkostninger)NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Festeavtale
Eiendommen er en festet felles tomt hvor grunneier er BE Eiendomsinvest AS
Festetid: Løper til avtalen blir sagt opp av fester. Regnet fra dato: 15.11.2005.
Leien skal justeres hvert år i samsvar med eventuelle endringer i konsumprisindeksen, eller tilsvarende offentlig indeks som måtte erstatte denne. Utgangspunktet for justering er indeks pr 15.11.2005 til 15. november i året før festeavgiften forfaller.
Utleier kan markedsregulere leien når minst 20 år av festetiden har gått, regnet fra 15. november 2005, og deretter utløpet av hver nye 10 årsperioden. Festeavgiften skal hver gang den markedsjusteres fastsettes til 6 % av tomteverdigen på justeringstidspunktet.
Komplett festeavtale ligger vedlagt salgsoppgaven.

Diverse

Adgang til utleie
Seksjonen kan leies ut som fritidsbolig.
Konsesjon / Odel
I Øystre Slidre kommune er det nedsatt konsesjonsgrense (nullgrense). Det betyr at det må innleveres "Egenerklæring om konsesjonsfrihet i kommuner med nedsatt konsesjonsgrense"-LDIR356 (rødt skjema) til kommunen (for stempling) som deretter skal vedlegges skjøtet.
Det hefter ikke odel på eiendommen.

Vi gjør oppmerksom på at kjøper kan få et gebyr fra kommune ved behandling av egenerklæring.
Sikkerhetsstillelse
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.
Beskrivelse av sameiet
Eiendommen skal reseksjoners, og innlemmes i samme sameiet som allerede eksistere på tomten.
Det blir 18 nye enheter og det eksisterer 24 enheter fra før.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter og budsjett som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Øvrige kjøpsforhold

Planlagt overtagelse
Antatt overtagelsestidspunkt er satt til ca. 9-12 mnd. etter budaksept.
Ca. 3 mnd. før antatt ferdigstillelse vil kjøper motta et skriftlig varsel som angir antatt overtagelsestidspunkt. Endelig overtagelsesdato vil bli varslet skriftlig 21 dager på forhånd. Denne datoen gjelder da som partenes avtalte overtagelsesdato.

Det gjøres uttrykkelig oppmerksom på at anslaget vedrørende overtagelsestidspunkt ikke er å anse som en avtalt frist for overtagelse i forhold til buofl § 10. Ovennevnte er kun et estimat, og endelig overtagelsesdato vil bl.a. avhenge av kommunal saksbehandling, fremdrift i prosjekt- og byggearbeid m.m. Kjøpere må være inneforstått med den usikkerhet som foreligger mht fremdrift og overtagelse, og kan ikke påberope seg overskridelser av de her angitte estimerte ferdigstillelsestidspunkter som avtalt frist for ferdigstillelse/overtagelse. Forsinkelse i forhold til disse estimatene vil således ikke kunne danne grunnlag for krav om dagmulkt eller annen erstatning.

Kjøper plikter å overta mot at det foreligger midlertidig brukstillatelse, selv om seksjoneringen ikke er tinglyst. Oppgjør kan i så fall ikke foretas før seksjonering og kjøper har fått hjemmel til eiendommen, med mindre selger stiller § 47-garanti for kjøpesummen.
Selgers forbehold
Rammetillatelse og IG (igangsettingstillatelse) er gitt fra Øystre Slidre kommune.

Bygg B er bygget som skal oppføres først.
Byggestart avhenger av årstid/værforhold.

Selger tar også forbehold om endringer i foreslåtte vedtekter.
Alle opplysninger i denne beskrivelse er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, eller som følger av offentlige pålegg, uten at den generelle standarden forringes.
Selger har rett til å gjøre mindre endringer i konstruksjon, tekniske installasjoner og materialvalg som ikke reduserer boligens kvalitet, uten at dette gir kjøper rett til endring av avtalt kjøpesum.
Er det motsetninger mellom prospekttegninger og beskrivelser, gjelder beskrivelser foran tegninger. Det tas forbehold om justeringer og endringer av fasader og utomhusplanen.
Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse og prospektet for øvrig. Prospektet inneholder flere perspektiver, utsiktsbilder og datagenererte bilder, som kan avvike fra endelig oppførelse med hensyn til arkitektur, tekniske løsninger, byggenes plassering på tomten og utsiktsforhold. Alle illustrasjoner må dermed betraktes som omtrentlige og skissepregede.
Selger kan tinglyse bestemmelser som vedrører sameiet, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene.

Det vil være byggevirksomhet videre fremover på tomten og andre deler av området.

Salg av kontraktsposisjoner er kun tillatt etter godkjenning fra selger. Selger kan uten nærmere begrunnelse nekte slik godkjenning,eller fastsette et transportgebyr. Ervervet vil etter slik godkjenning kunne tinglyses direkte til tredjemann, men selger vil i forhold til oppgjør og kontraktsvilkår for øvrig kun forholde seg til kjøper.

Forbehold om priser:
Selger forbeholder seg retten til uten varsel å kunne endre priser og betingelser for usolgte boliger i prosjektet.

Vedrørende vedlagt situasjonsplan: Forbehold om område B1 på gnr 3 bnr 1228. Kun illustrasjon, se reguleringsplan for øvrig informasjon.
Solgt ihht bustadoppføringsloven
Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.
Garantier
Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Det er tatt forbehold om antall solgte leiligheter, og det er da tilstrekkelig at selger stiller garanti straks etter at forbeholdt er bortfalt, jf. buofl. § 12 niende ledd. Det samme gjelder dersom kjøper har tatt forbehold med tilsvarende virkning. Garanti skal uansett stilles før fysisk oppstart av byggearbeider.
Dersom selger ønsker å få utbetalt beløp innbetalt av kjøper stilles det garanti etter buofl. § 47 for utbetalingen.
Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.
Budgiving
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.
Meglers vederlag og utlegg
Meglers provisjon: Kr 45 000,- eks. mva pr. solgte enhet
Tilretteleggingshonorar: Kr 3 000,- eks. mva pr. solgte enhet
Visninger: Kr 2 500,- eks. mva pr. visning
Markedspakke: Kr 1 600,- eks. mva pr. solgte enhet, inkl. salgsoppgave og webmegler
Markedsføringspakke: Kr 15 000,- eks. mva pr. byggetrinn
Oppgjør: Kr 5 900,- eks. mva pr. solgte enhet
Tinglysning av sikring: Kr 585,-

Dersom selger sier opp oppdraget, skal selger betale kr 45 000,- i tillegg til markedspakke, visninger og ev andre direkte utlegg Wangensten & Partners AS har hatt i forbindelse med oppdraget.

Vedlegg til salgsoppgave
Leveransebeskrivelse
Bygningstegninger
Situasjonsplan
Grunnbokutskrift for eiendommen
Plantegning kjøkken m/ mål og leveranse
Perspektivtegning kjøkken
El-tegning
Utkast vedtekter sameiet
Utkast budsjett sameiet
Gjeldende reguleringsplan og plankart
Dispensasjon fra gjeldende regulering
Matrikkelkart
Situasjonskart / Profilkart
Festekontrakt
Kjøpekontrakt
Budskjema
Valdres
Ansvarlig megler

Marit Wangensten-Mo

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Lagre visittkort

Ida Follinglo

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Kontorinformasjon

Juridisk navn Wangensten & Partners ASOrganisasjonsnummer 994303260Besøksadressse Jernbanevegen 6Tlf 61 35 97 00Kontorets hjemmeside

Gode råd til deg som er på jakt etter fritidseiendom

1. Før du starter
Før du begynner å se etter fritidseiendom, er det lurt å tenke gjennom hvor du ser for deg å kjøpe. Hvilke krav eller ønsker du har og hvor langt du ønsker og kan strekke deg økonomisk. Du kan også prioritere ønskene dine; Er terrasse viktigere enn garasjeplass? Er peis viktigere enn et ekstra baderom? Er alpin anlegg viktigere enn skiløyper?
2. Forbered deg til visning
Les salgsoppgave og boligsalgsrapport før visning og noter spørsmål du ønsker å stille megler og eventuelt selger. Er det utstedt ferdigattest på eiendommen? Er alle rom godkjent for varig opphold?
3. Gjør deg kjent med eiendommens uteområde og nærområde.
Slik at du finner avstander til ulike steder, aktiviteter og det du ønsker skal være i nærheten. Sett deg godt inn i eventuelle vedtekter og husordensregler som gjelder for eiendommen du vurderer å kjøpe. Er det tillatt å leie ut?
4. Finansiering
Finn ut hva du ønsker og kan kjøpe for, spesielt i forhold til finansiering. Et råd er å holde seg til den beløpsgrensen du har satt deg, selv om det er lett å la seg friste til å by høyere i en hektisk budrunde. Ikke legg inn bud uten at du er sikker på at du har finansiering i orden. Husk at du ved siden av å betjene lån og eventuelle fellesutgifter, også har løpende utgifter til forsikring, mat, klær, oppvarming, barnehage, reiseutgifter mm. Du bør også avsette et beløp hver måned til å dekke uforutsette utgifter og løpende vedlikehold.
5. Boligselgerforsikring (eierskifteforsikring) og boligkjøperforsikring.
Dersom vilkårene for å tegne slike forsikringer er oppfylt, kan kjøper og selger tegne forsikring gjennom megler. Boligselgerforsikring er selgers forsikring mot krav fra kjøper på grunnlag av skjulte feil og mangler, dvs. mangler som selger ikke kjente. Når du skal selge, vil megler spørre deg om du vil tegne boligselgerforsikring. Kjøpsforsikring inneholder boligkjøperforsikring, innboforsikring med superdekning og husforsikring med superdekning (enebolig/ fritidsbolig). Boligkjøperforsikring er kjøpers motvekt til selgers boligselgerforsikring. Med boligkjøperforsikring trenger du ikke tenke på hvor mange advokattimer du bruker, eller hvor mye det koster med nødvendig skadedokumentasjon. Kjøpsforsikring tegnes gjennom eiendomsmegleren på den eiendommen du kjøper.

Selge eiendom gjennom PrivatMegleren

Skal du også selge egen eiendom? Les mer om salg gjennom PrivatMegleren

PrivatMegleren KJØP

Synes du det er krevende å orientere deg i eiendomsmarkedet? Har du vært på mange visninger? Har du tapt mange budrunder? La en megler med en objektiv tilnærming bistå deg med kjøp av eiendom.

PrivatMegleren Boligbytte

Sørg for å ha det bra på veien til noe bedre. PrivatMegleren Boligbytte tilbyr hjelp med lagring av interiør, pakking, flyttingen, utvask og strøm. I tillegg får alle kunder av PrivatMegleren tilbud om kostnadsfri flytteforsikring.

Snakk med Nordea om finansiering

Ring 232 06001, avtal et videomøte eller chat med oss på nordea.no - alle dager, hele døgnet. Du kan også søke om finansieringsbevis direkte på nordea.no/finansieringsbevis

Vedlegg til salgsoppgave