Grønstads gate 58

Lillehammer

Grønstads gate 58

Lillehammer sentrum - 15 skeddersydde leiligheter under oppføring med forhøyet standard. Felles, solrik takterrasse.
Primærrom fra
22.6 - 71.6
Bruksareal fra
22.6 - 71.6
Eiendomstype
Selveierleilighet
Eierform
Eierseksjon
Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Pål Thomas Trøseid
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Siri Ellingsberg

Kjøpesum og omkostninger

Pris fra
2 450 000,-
til
4 990 000,-
Eksempel basert på enhetsnummer 202
Pris
2 450 000,-
Totalpris ekskl. omkostninger
2 450 000,-
172,-
Pantattest kjøper
585,-
Tingl.gebyr pantedokument
585,-
Tingl.gebyr skjøte
5 650,-
Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 226 000,-)
5 000,-
Startkapital/oppstartkapital til sameiet
Omkostninger totalt
11 992,-
Totalpris inkl. omkostninger
2 461 992,-

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Plantegning

Informasjon om eiendommen

Oppdragsansvarlig
PrivatMegleren Lillehammer

Eiendomsmegler MNEF / Partner / Prosjektmegler:
Pål Thomas Trøseid
mob. 951 57 082
ptt@privatmegleren.no

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig:
Siri Ellingsberg
mob. 991 61 978
siri.ellingsberg@privatmegleren.no
Selger/Utbygger
Solrikt AS
Betegnelse
Gnr. 200 Bnr. 1462 i Lillehammer kommune
Eiendommen skal seksjoneres og hver boenhet får eget seksjonsnummer
Byggeår
2023
Beliggenhet
Midt i Lillehammer sentrum finner man Grønstads gate 58. Rett på sørsiden av Stortorget, to minutters gange opp fra Jernbanestasjonen, 1 minutters gange fra gågåta og 30 sekunders gange fra Vinmonopolet. Her har man alle fasiliteter Lillehammer sentrum har å by på rett utenfor døren.

Det er også kort avstand til grønne lunger som blant annet Søndre Park som er et populært sted på sommeren. Sportsplassen som for få år siden ble restaurert og fremstår som et godt aktivitetstilbud for barn og unge, finner man med 10 minutters gange sørover. Her har man fotballbane, løpebane, skatepark, volleyballbane m.m. om sommeren, samt ishockey og skøytebane på vinteren. Nærmeste skiløype ligger heller ikke langt unna. Det er flotte tur- og friområder opp mot Mesnaelva, Søndre park, Maihaugen og ned til Mjøsa med Strandpromenaden. Det er kort vei til treningssenter, NTG, Stampesletta, Eidsiva Arena, Håkons hall m.m.

Lillehammer sentrum kan by på et rikt handelsmiljø, kulturliv og en unik atmosfære. Byen byr på moderne og spennende butikker i hele sentrum, samt flere spesialforretninger med et variert utvalg innen tekstil, sko, sportsutstyr, smykker, ur, interiør, blomster, apotek og velvære. I sentrum finner du også husflidsprodukter, vinmonopol og dagligvare i tillegg til et bredt utvalg av tjenestetilbud, gallerier, museum, og mange gode og hyggelige cafeer og restauranter. Her finner du også en nyrenovert kino med flere saler. Lillehammer kan også by på flere fine badeplasser på sommerstid med bl.a. Badedammen og Mosoddstranda. Av besøkende og lokale blir gågata ofte referert til som Norges hyggeligste julegate!

"Lillehammer er en levende og pulserende by med mange spennende arrangementer, både lokale, nasjonale og internasjonale. Det er alltid noe å oppleve i Lillehammer Sentrum". For mer informasjon om Lillehammer sentrum se http://www.lillehammersentrum.no.

Bebyggelse

Bygninger
Privatmegleren lillehammer har gleden av å presentere Grønstads gate 58, Gnr.200 Bnr 1462 i Lillehammer kommune. Leilighetsprosjektet består av ett bygg med totalt 15 eierleiligheter fordelt på 3 etasjer. I tillegg blir det boder og næringsareal i kjelleren, hvor det medfølger én bod til hver leilighet. Prosjektet får heis mellom alle etasjeplan.

Utbygger har vært opptatt av å skape et bygg som bryter med det tradisjonelle og som skal være med å berike Lillehammer sentrum med en flott næringsdel med betydelig glassfasede og 15 moderne leiligheter. Utbygger har videre vært opptatt av at leilighetene skal ha en tidsriktig og meget god standard, samt at det skal være gode og arealeffektive løsninger.

Leilighetene har varierende størrelser og vil inneholde 0-2 soverom. Leilighetene får 1 eller 2 store terrasser/verandaer fra ca 10-30 kvm, og flere leiligheter får fantastisk utsikt over vakre Lillehammer og Mjøsa.
Byggemåte
Bygget blir reist på søyler som strekker seg opp fra betongdekke, som er direkte fundamentert til fast grunn. Yttervegger vil bli oppført etter gjeldene forskrifter. Alle etasjeskiller vil bestå av hulldekkeelement i betong med brann og lydkrav etter gjeldende forskrifter. Vegger i mellom enhetene utføres med brann og lydkrav i henhold til gjeldene regler. Innvendige vegger i leiligheter utføres som lette stenderverksvegger. Utvendige fasader leveres delvis som betong, helt eller delvis synlig, og med klimavegger kledd med plater eller panel. Tak utføres som flate kompakte tak med nedløp. Balkonggulv utføres med betong og rekkverk i glass/stål.
Arealer og fordeling pr. etasje
2.etg: Inneholder 6 leiligheter fra 22,6-71,6 kvm P-rom/BRA
3.etg  Inneholder 6 leiligheter fra 22,6-71.6 kvm P-rom/BRA
4.etg: Inneholder 3 leiligheter fra 31.6-66,5 kvm P-rom/BRA
Innhold
15 leiligheter som er over 3 plan hvor det til sammen blir (6) 2-roms (2 av leilighetene har i tillegg en alkoveløsning) og (9) 1-roms leiligheter.

Størrelser fra: 22,6 kvm P-rom/BRA - 71,6 kvm P-rom/BRA.
 
Alle leilighetene får en egen bod på ca. 5 kvm plassert i kjeller eller i plan 1. Bodarealene har ventilasjonsanlegg slik at det kan oppbevares ting på lik linje som i leilighetene. Bodene blir tette og gulvene belegges med epoxy. Vegger støvbindes.

Alle leilighetene får tilgang til en felles, solrik takterrasse. I tillegg får enkelte leiligheter privat terrasse/altan med utgang fra leiligheten. Leilighet 401 får en takterrasse på ca 47 kvm og 402 får terrasse på ca.7 kvm. Leilighet 206, 306 og 403 får altan på 11,6 kvm.
Standard
Kjøkken:
Kjøkken leveres fra Strai. Strai er er en heleid norsk familiebedrift med stolte tradisjoner tilbake til 1929.De er kjent for funskjonelle og stilrene kvalitetskjøkken. I psojsktet  kan det velges mellom modellene Besseggen eller Lyngen. Besseggen er elegant og moderne med gjennomtenkt design. Overflate i eikefiner som er børstet for å få fram treverkets spesielle struktur. De underlimte gipslistene i heltre eik er en integrert del av kjøkkenet. Modellen som er standard for leveransen er «Kull». Push-åpninger på fronter. Lyngen kommer med en helt ny malt overflate. Fløyelsmyk og samtidig motstandsdyktig mot riper og slitasje. Et moderne og stilrent kjøkken som er lett å rengjøre og vedlikeholde. Det er ABS kantlist på denne modellen. Modellen som er standard for leveransen er «Sahara». Toppmonterte grep i børstet stål. Begge modeller har benkeplate i 12mm kompaktlaminat med rett forkant. Sort underlimt vask med matt sort blandebatteri. Bora S induksjonstopp med benkeventilator tilknyttet kullfilter. Integrert kjøleskap og fryser. Kombinert stekeovn og mikrobølgeovn fra CombiQuick. Integrert oppvaskmaskin fra Helint.

Bad:
Leveres som prefabrikkert baderomsmodul fra Boxen. Badene er flislagt med Vulcano White 60x60 på vegg og gulv, samt Vulcano Mosaikk på gulv i dusj. Sort matt baderomsinnredning med håndtaksfrie skuffer i 60cm bredde. Speil over innredning. Servantbatteri MORA INXX II soft, i sort utførelse, med sort servantventil/ push down ventil. Dusjbatteri MORA INXX II i sort utførelse, med dusjvegger med sorte håndtak. Sluk i dusj er av slank type montert helt mot vegg i bakkant av dusj. Innbygget toalett fra Grohe Euro Basic med tilgang til teknisk skap tekket med flis bak toalett. Det leveres toalettholder og 4 stk. knagger i sort fra Beslagdesign. Himling er tekket med gips og har sorte lys- spotter montert. Sorte stikkontakter, og opplegg for vaskemaskin på bad.

Garderobe/Seng-sofaløsning (Murpy bed)
På 1-roms leilighetene blir det levert garderobeskap løsninger fra Strai med Murphy- bed løsning. Se illustrasjon i salgsoppgaven. I de øvrige leilighetene blir det skreddersydde garedrobeløsninger fra Strai.

Vegger og tak
Betongvegger sparkles og males, øvrige vegger bygges av stål profiler som isoleres og kles med gipsplater som sparkles og males. Innvendig tak består generelt av nedforede himlings plater av gips som sparkles og males. Overganger mellom tak og vegg leveres listefritt. Tekniske løsninger kan medføre at tekniske installasjoner kasses inn med gips, og sparkles og males. Planlagt takhøyde i stue og kjøkken er ca. 240 cm, og soverom ca. 240 cm. I øvrige rom vil takhøyde være minimum 220 cm. Tak og vegger leveres malt i en lys beige farge med navn «Mohair».

Gulv
Det leveres 1-stavs eike parkett i lys utførelse i alle rom. Gulvlister i eik med synlige
skruer/stifter.

Dører og vinduer
Inngangsdør til leilighetene leveres i tre med FG- godkjent sylinderlås. Farge på dør velges
av arkitekt. Innvendige dører leveres som mørke kompaktdører. Stålvridere, karmer malt i veggens farge. Farge på vinduer bestemmes av arkitekt. Utvendig side er aluminium beslått. Glass ihht TEK17. Utforinger leveres som smyg sparklet og malt. Eventuelle listverk vil ha synlige spikerhull.

TV
Leilighetene leveres med Samsung «The Frame» ferdig montert på veggen.

Tekniske anlegg

Ventilasjon
Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning og for varmet tilluft som gir økt
komfort. Inntaksluft tas fra fasaden, og tilføres i oppholdsrom, gang og soverom via ventiler i tak eller vegg. Det er avtrekk fra bad og bod. Avtrekk fra kjøkkenventilator føres utenom
varmegjenvinner. På kjøkken benyttes det kullfilter montert i benkeplate. Luftespalter under alle dører. Ventilasjonsaggregat plasseres i innvendig bod.

Elektrisk anlegg
Elanlegg leveres med automat sikringer, jordfeilbryter, over spenningsvern og elpunkter ihht NEK400. Det leveres skjult anlegg i leiligheten, men unntak av lyd, brann og betongvegger. Sikringsskap er plassert i leiligheten, strømmåler monteres i felles elskap i trapperom. Det utarbeides egen tegning pr. leilighet som viser punktplassering av stikk, brytere, downlights etc. I tillegg til det som fremkommer på leilighetstegningen monteres det utelampe på hver balkong/ uteplass med stikkontakt. Kjøreveger, gjesteparkering og uteområder belyses ihht NEK 400.

TV/data
Det leveres ett kablet og montert punkt i stue for TV/data pr. leilighet. Sameiet innga.r
kollektiv avtale om leveranse av bredba.nd for innflytting.

Vann og varme
Fjernvarme leveres fra privat fjernvarmesentral i Royslimoen.
Sameiet innga.r kollektiv avtale om leveranse av fjernvarme for innflytting.
Leilighetene varmes opp med vannba.ren gulvvarme i alle rom. Fordelingsskap for ror
plasseres i gangen, sammen med varmeveksler for oppvarming av forbruksvann tilkoblet
fjernvarme.

Brannvarsling og brann slukkingsanlegg
Det monteres FG- godkjent sprinkelanlegg i alle leiligheter og fellesarealer med synlige
sprinkelhoder. Sprinkelanlegget tilknyttes brannvarslingsanlegget. I leilighetene og
fellesarealer leveres brann og roykdetektor som tilknyttes brannvarslings anlegget.
Anlegget har direkte overforing til brannvesenet, med lokal varsling via klokker i fellesareal. Det leveres også en handslukker til hver leilighet.

Tekniske anlegg
Ventilasjon
Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning og for varmet tilluft som gir økt
komfort. Inntaksluft tas fra fasaden, og tilføres i oppholdsrom, gang og soverom via ventiler i tak eller vegg. Det er avtrekk fra bad og bod. Avtrekk fra kjøkken ventilator føres utenom
varme gjenvinner. På kjøkken benyttes det kullfilter montert i benkeplate. Luftespalter under alle dører. Ventilasjonsaggregat plasseres i innvendig bod.

Elektrisk anlegg
El-anlegg leveres med automat-sikringer, jordfeilbryter, over spenningsvern og elpunkter ihht NEK400. Det leveres skjult anlegg i leiligheten, men unntak av lyd, brann og betongvegger. Sikringsskap er plassert i leiligheten, strømmaler monteres i felles elskap i trapperom. Det utarbeides egen tegning pr. leilighet som viser punktplassering av stikk, brytere, downlights etc. I tillegg til det som fremkommer på leilighetstegningen monteres det utelampe på hver balkong/ uteplass med stikkontakt. Kjøreveger, gjesteparkering og uteområder belyses ihht NEK 400.

TV/data
Det leveres ett kablet og montert punkt i stue for TV/data pr. leilighet. Sameiet inngår kollektiv avtale om leveranse av bredbånd før innflytting.

Vann og varme
Fjernvarme leveres fra privat fjernvarmesentral i Røyslimoen. Sameiet inngår kollektiv avtale om leveranse av fjernvarme for innflytting. Leilighetene varmes opp med vannbåren gulvvarme i alle rom. Fordelingsskap for rør plasseres i gangen, sammen med varmeveksler for oppvarming av forbruksvann tilkoblet fjernvarme.

Brannvarsling og brann slukkingsanlegg
Det monteres FG- godkjent vanntåkeanlegg i alle leiligheter og fellesarealer med synlige
sprinkler. Sprinkelanlegget tilknyttes brannvarslingsanlegget. I leilighetene og
fellesarealer leveres brann og røykdetektor som tilknyttes brannvarslings anlegget. Anlegget har direkte overføring til brannvesenet, med lokal varsling via klokker i fellesareal. Det leveres også en håndslukker til hver leilighet.

Leveransebeskrivelsen er et bilag til kjøpekontrakten mellom boligkjøper og Solrikt AS, og er således en del av kontrakten. Beskrivelsen er utarbeidet for å orientere om bygningenes viktigste bestanddeler og funksjoner. Det kan forekomme avvik mellom bygge beskrivelse og plantegninger. I slike tilfeller er det alltid denne beskrivelsen som er retningsgivende. Enkelte illustrasjoner i tegnings materialet kan vise forhold som ikke er i samsvar med leveranse, sånn som møblering, fargevalg, dør og vindusform og bygningsmessige detaljer. Videre kan vindusplassering i den enkelte leilighet avvike noe fra de generelle planer, som følge av bl.a. den videre arkitektoniske detaljutformingen av bygget. Detaljprosjektering av tekniske føringer og installasjoner kan medføre mindre bygningsmessige endringer.
Oppvarming
Leilighetene varmes opp med vannbåren gulvvarme i alle rom. Elektrisk gulvvarme på bad.
Parkering / Garasje
Leilighetene selges uten parkeringsplass. Mulighet for gateparkering etter satser eller leie av garasjeplass i nærliggende garasjeanlegg.
Adkomst
Asfaltert adkomst fra bakgården. Til leiligheten kommer man enten ved å ta heisen opp til planet eller via trapp.
Beskrivelse av tomt
Adkomsten fra gata inn til bakgården blir asfaltert. Selve inngangspartiet er skjermet fra vær og vind under tak. Ferdigstillelse av utomhusarealene kan bli gjennomført etter at boligseksjonene er overlevert, avhengig av årstid.
Tinglyste rettigheter og forpliktelser
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.
Servitutter / rettigheter
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

I henhold til grunnboksutskrift ajour pr. 05.10.2022 er følgende bestemmelser tinglyst på eiendommen:
- Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 28.03.2006.
- Bestemmelse om parkering, tinglyst 07.09.2021.

Interessert i eiendommen?

Når du er på boligjakt trenger du kanskje også å avklare verdien på boligen du har i dag?

Eiendom

Offentlige forhold

Vei / Vann / Avløp
Offentlig vei, vann og avløp. Sameierne får felles adkomst fra Grønstads gate. Tilsvarende blir det felles strøing, brøyting og vedlikehold av felles adkomstvei
Ferdigattest eller midl. brukstillatelse
Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse av boligene. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest. Kjøper er gjort kjent med at ferdigattest ofte foreligger lang tid etter overtagelse og avhenger av blant annet årstid for opparbeidelse av uteareal. Midlertidig brukstillatelse gir imidlertid kjøper anledning til å ta boligen i bruk. Manglende ferdigattest skal ikke være til hinder for selgers oppgjør i forbindelse med overtagelsen.
Verdi ved skattefastsetting
Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.
Reguleringsforhold
Gjeldende plangrunnlag for eiendommen er kommunedelplan Lillehammer by-Byplanen 2020-2023 (2030). Planen ligger i sin helhet på kommunens hjemmeside og følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Økonomi

Andre faste løpende kostnader
Fellesutgifter:
Fordeling av fellesutgifter er basert på eierseksjonslovens bestemmelser. Fellesutgifter omfatter vanligvis forsikring av bygningsmassen, vaktmestertjenester, trappevask, strøm i fellesarealer, à konto fremtidig vedlikehold, forretningsfører, revisjon, styrehonorar, kabel-TV abonnement, forsikring av sameiets eiendeler m.m. Kostnad på fellesutgifter er stipulert  fra kr 2 177,- pr mnd til kr 4 088,- pr mnd inkl. oppvarming, avhengig av størrelsen på leiligheten. Budsjett for felleskostnadene forefinnes hos megler og er vedlagt salgsoppgaven.

Det understrekes at budsjettet er et utkast som er satt opp ut fra erfaringstall av USBL. Endringer kan derfor forekomme.

I tillegg kommer løpende kostnader som:
- Strøm, beløp avhenger av antall beboere og forbruk. Kostnader for strøm på egen måler, forbruksvann og oppvarming av fjernvarme er ikke inkludert i budsjettet. Det blir installert egen måler for vann og fjernvarme i hver boligseksjon. Disse kostnadene faktureres akonto og vil bli gjenstand for avregning etter faktisk målt forbruk påfølgende år.
- Kommunale avgifter, blir ikke fastsatt før boligene er ferdigstilt. Beløpet fordeles på 4 terminer.
- Innboforsikring. Frem til overtakelse vil eiendommen være forsikret av utbygger.
Oppgjør
10 % av kjøpesum forfaller ved utstedt garanti jf. bustadoppføringslova § 12. Beløpet må være fri kapital, dvs. at det ikke kan være knyttet vilkår til innbetalingen som medfører at selger ikke kan disponere over beløpet. Beløpet disponeres av selger fra garanti jf. bustadoppføringslova § 47 foreligger. Renter opptjent på klientkonto tilfaller i sin helhet kjøper, forutsatt at de overstiger 1/2 R. Utbetaling av renter til kjøper skjer ved sluttoppgjør. Restkjøpesummen + omkostninger betales ved overtagelse
Finansiering
Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.
Totale kostnader
Ved kjøp av bolig under oppføring betales følgende omkostninger i tillegg til kjøpesummen:
Tinglysing av skjøte: kr 585,-
Tinglysing av pantedokument kjøpers bank: kr 585,-
Panteattest kjøper: kr 172,-
Oppstartgebyr/stiftelse av sameiet: kr 5 000,-.
Dokumentavgift (2,5 % av andel tomteverdi)
. Andel tomteverdi er beregnet til kr 10 000,- pr kvm BRA.

Det tas forbehold om endring i offentlige avgifter og at avgiftsgrunnlag for tomteverdi godkjennes.


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Diverse

Tilvalgsmuligheter
Det er lagt opp til en meget god standard. Moderne, med tidsriktige farger og løsninger. Skulle du allikevel ønske noe annet enn det vi tilbyr som standard leveranse vil du ha mulighet til a. gjøre tilvalg. Mulighetene for å bestille tilvalg vil være tidsbegrenset og kjøper vil bli underrettet om dette. Da prosjektet er basert på serieproduksjon, kan det ikke påregnes tilvalg endringer utover dette. Rett til tilvalg/endringer er uansett begrenset til en verdi av 15 % av total kjøpesum for boligen, jfr. Bustadoppforingslova §9. Det aksepteres ikke andre leverandører/entreprenører til boligen i byggetiden, enn de som er valgt for prosjektet. Det er ikke muligheter for å gjøre egen innsats for boligen er overlevert. Alle endringer faktureres fra utbygger og må innbetales til meglers klientkonto for overtakelse. Dersom kjøper ønsker å gjøre endringer i prosjektets standardprodukter, vil uttrekkssummen være betydlig lavere enn veiledende butikkpris grunnet totalentreprenørens kostpris (hensyntatt rabatter).

Tilvalgsmuligheter:
- Parkett
- Maling av tak og vegg i annen farge enn standardleveransen
- Kjøkken/ Hvitevarer/ Garderober
- Elektriske punkter og belysning
Adgang til utleie
Boligene får ingen separat utleiedel. Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut, men det kan følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf.eierseksjonsloven § 22. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager. Vedtekter blir vedtatt i forbindelse med etablering av sameiet.
Konsesjon / Odel
Det foreligger ikke konsesjon eller odelsrett på eiendommen.
Sikkerhetsstillelse
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.
Beskrivelse av sameiet
Sameiet vil bestå av 15 eierseksjoner. Den enkelte seksjonseier har rett og plikt til å være medlem av det sameiet som blir etablert. Eiendommen skal seksjoneres i forbindelse med ferdigstillelse av prosjektet og hver boenhet får eget seksjonsnummer.

Boligsameiet ivaretar drift og vedlikehold av fellesarealer som ikke reguleres som tilleggsarealer iht. sameiets vedtekter og seksjoneringsbegjæring.

Alle seksjonseiere i sameiet må svare for sin forholdsmessige andel av forpliktelser/fellesutgifter overfor sameiet. Fordelingsnøkkel for fordeling av utgifter reguleres i vedtektene. Vedtekter for sameiet besluttes ved stiftelse av sameiet. Utkast til vedtekter og budsjett følger som vedlegg til kjøpekontrakt

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Øvrige kjøpsforhold

Planlagt overtagelse
Byggingen er igangsatt og offentlige godkjenninger er gitt. Estimert byggetid for prosjektet er 12-14 måneder, og selger tar sikte på at prosjektet er ferdigstilt 2.kvartal 2023.
Selgers forbehold
Alle opplysninger i denne beskrivelsen er gitt med forbehold om rett til uten forutgående varsel å gjøre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, eksempelvis offentlige pålegg, uten å forringe den generelle standarden. For øvrig tas det forbehold om eventuelle skrivefeil i beskrivelsen.

Vindusplasseringen i den enkelte leilighet kan avvike noe fra de generelle planer, som følge av bl.a. den arkitektoniske utformingen av bygget. Enkelte illustrasjoner i tegningsmaterialet og prospekt kan vise forhold som ikke er med i leveransen. Eksempelvis kan dette være møblering, kjøkkenløsning, garderobeinnredning, fargevalg, dør og vindusform, bygningsmessige detaljer. For eksempel fasadedetaljer, detaljer på fellesarealet, materialvalg, blomsterkasser, beplantning etc. 3D-illustrasjonene viser ikke nødvendigvis helt korrekt utsikt. Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelse og plantegninger. I slike tilfeller er det alltid denne leveransebeskrivelsen som er gjeldende. Det presiseres spesielt at kjøkken leveres iht. egen kjøkkentegning.

Sjakter og VVS-føringer er vist på tegning, men noen endringer kan bli nødvendige og må påregnes. Tekniske installasjoner er i hovedsak lagt til underordnede rom, i tekniske sjakter og over himlinger. Sjakter, ned- og utforinger for tekniske føringer vil kunne bli endret. Mindre endringer og arealavvik i forbindelse med nærmere detaljering av prosjektet, samt gjennomføring av byggesaken må påregnes. Det foreligger godkjent reguleringsplan for området. Selger tar forbehold om endelig offentlige godkjenninger av prosjektet.

Selgeren forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer, materialvalg og fargevalg på bygningene samt innvendige og utvendige fellesarealer. Vindusplasseringen i leiligheten kan avvike fra de generelle planer, bl.a. som følge av den arkitektoniske utforming av byggene.

Det presiseres særskilt at salgsprospektet ikke er bindende for leilighetens detaljutforming og farger. Opplysninger gitt i salgsprospekt kan fravikes dersom selgeren anser det nødvendig eller ønskelig, men endringene skal ikke ha innvirkning på forutsatt standard.

Leilighetenes arealer er angitt så nøyaktig som mulig. Selger tar imidlertid forbehold om mindre avvik/endringer. Prospektet må ikke brukes for nøyaktig måltaking. Dersom det er motstrid mellom leveransebeskrivelsen og tegninger skal leveransebeskrivelsen gå foran.

Boligprisene fremgår av vedlagte prisliste. Selger står til enhver tid fritt til å endre prisen på boliger som ikke er solgt. Kontraktsfestede avtaler skal ikke indeksreguleres før overtagelse.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte salgsdokumenter.

Leilighetene og fellesarealene leveres byggerengjort. Det må påregnes noe byggestøv etter overtakelse.
Avbestillinger
Kjøper er ved avbestilling ansvarlig for alle merkostnader ved et videresalg. Kontakt megler for nærmere informasjon. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i sin helhet av kjøper.

Ved avbestilling reguleres erstatningen av bustadoppføringslova § 53, slik at Selger skal ha erstattet hele sitt økonomiske tap ved Kjøpers avbestilling. Kjøper er gjort særskilt oppmerksom på at dette tapet - og derved Kjøpers ansvar ved avbestilling - kan bli betydelig, bl.a. avhengig av markedsutviklingen fra kjøpekontraktens inngåelse.

Ved kontraktsbrudd/avbestilling fra Kjøpers side, vil Selger holde Kjøper ansvarlig for økonomiske tap og merkostnader som følge av hevingen. Påbegynte endringsarbeider må betales i sin helhet. Hvis kontrakten ikke gjennomføres vil renter på innbetalt beløp tilfalle Kjøper.
Solgt ihht bustadoppføringsloven
Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.
Særlige bestemmelser
Transport av denne kontrakt skal godkjennes av selger. Selger kan nekte videresalg av kontrakten. Ved transport av kontrakt påløper et gebyr pålydende kr 30 000,- Dersom kontrakten er videresolgt til ny kjøper, plikter selger å utstede skjøte til ny kjøper.
Garantier
Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.
Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.
Budgiving
Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.
Meglers vederlag og utlegg
Provisjonen er avtalt til kr 40 000,- + mva pr. enhet.
Tilrettelegging kr 25 000,- + mva for prosjektet.
Oppgjørshonorar kr 3 992,- + mva pr. enhet.

I tillegg kommer tillegg/utlegg/markedsføring.
Lillehammer
Ansvarlig megler

Pål Thomas Trøseid

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Lagre visittkort

Siri Ellingsberg

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

Kontorinformasjon

Juridisk navn Eminent Eiendomsmegling Lillehammer ASOrganisasjonsnummer 988526525Besøksadressse Kirkegata 62Tlf 61 26 63 60Kontorets hjemmeside

Gode råd til deg som er på boligjakt

1. Før boligjakten starter
Før boligjakten starter, bør du ha gjort deg opp en formening om hvor du vil bo, hvor lagt du kan strekke deg økonomisk og hvilke krav eller ønsker du har til boligen. Hold fast ved dine vurderinger, også om budrunden blir hektisk. Ikke alle av oss får alle ønsker oppfylt når vi handler bolig. Du bør derfor prioritere ønskene; Er terrasse viktigere enn garasjeplass? Er peis viktigere enn et ekstra baderom?
2. Møt forberedt på visning
Innhent salgsoppgave og boligsalgsrapport på forhånd, og les nøye gjennom denne informasjonen før visningen. Notèr gjerne ned spørsmål du ønsker å stille megler og selger, slik at spørsmålene dine ikke går i glemmeboken. Er det utstedt ferdigattest på boligen? Er alle P-rom godkjent for varig opphold? Vent med å legge inn bud til du har fått svar på spørsmålene.
3. Gjør deg kjent i området der eiendommen ligger
Gjør deg kjent i området der eiendommen ligger, slik at du finner ut om det er langt til skole, barnehave, offentlig kommunikasjon, matbutikk mm. Sett deg videre godt inn i eventuelle vedtekter og husordensregler som gjelder for den boligen du kanskje skal kjøpe. Er det tillatt å leie ut? Er det lov å flytte inn med kjæledyr?
4. Finansiering
Finn ut hvor grensen går for hva du kan finansiere, og sett en klar grense for hvor høyt du kan by. Ikke legg inn bud uten at du er sikker på at du har finansieringen i orden! Husk at du, ved siden av å betjene lån og eventuelle fellesutgifter, også har løpende utgifter til forsikring, mat, klær, oppvarming, barnehave, reiseutgifter m.v. Du bør også avsette et beløp hver måned til å dekke uforutsette utgifter og løpende vedlikehold.
5. Boligselgerforsikring (eierskifteforsikring) og boligkjøperforsikring.
Dersom vilkårene for å tegne slike forsikringer er oppfylt, kan kjøper og selger tegne forsikring gjennom megler. Boligselgerforsikring er selgers forsikring mot krav fra kjøper på grunnlag av skjulte feil og mangler, dvs. mangler som selger ikke kjente. Når du selger bolig, vil megleren din spørre deg om du vil tegne boligselgerforsikring. Boligkjøperforsikringen, derimot, dekker hjelp for kjøper til å vurdere og eventuelt fremsette klage etter kjøp av bolig. Forsikringen gir kjøper tilgang til juridisk bistand fra tidspunkt for signering av kjøpekontrakt frem til 5 år etter overtagelsen, samt juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering av saken gjennom rettsapparatet om nødvendig. Vi i PrivatMegleren anbefaler, med få unntak, kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette gjør du gjennom eiendomsmegleren når du kjøper bolig.

Selge eiendom gjennom PrivatMegleren

Skal du også selge egen eiendom? Les mer om salg gjennom PrivatMegleren

PrivatMegleren KJØP

Synes du det er krevende å orientere deg i eiendomsmarkedet? Har du vært på mange visninger? Har du tapt mange budrunder? La en megler med en objektiv tilnærming bistå deg med kjøp av eiendom.

PrivatMegleren Boligbytte

Sørg for å ha det bra på veien til noe bedre. PrivatMegleren Boligbytte tilbyr hjelp med lagring av interiør, pakking, flyttingen, utvask og strøm. I tillegg får alle kunder av PrivatMegleren tilbud om kostnadsfri flytteforsikring.

Snakk med Nordea om finansiering

Ring 232 06001, avtal et videomøte eller chat med oss på nordea.no - alle dager, hele døgnet. Du kan også søke om finansieringsbevis direkte på nordea.no/finansieringsbevis

Vedlegg til salgsoppgave