Bjønnlia 53

Fåvang

Bjønnlia 53

Kvitfjell Vest! En helt fantastisk hytte med unike detaljer og innhold! 100 % ski inn/ut til Bjønnliløypa.
Primærrom
389
Bruksareal
340
Eiendomstype
Hytte
Eierform
Selveier
Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF
Stig Henning Svartor

Kjøpesum og omkostninger

Prisantydning
37 000 000,-
Totalpris ekskl. omkostninger
37 000 000,-
172,-
Pantattest kjøper
585,-
Tingl.gebyr pantedokument
585,-
Tingl.gebyr skjøte
925 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 37 000 000,-)
18 500,-
Kjøpsforsikring IF (valgfritt)
Omkostninger totalt
944 842,-
Totalpris inkl. omkostninger
37 944 842,-

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Plantegning

Informasjon om eiendommen

Oppdragsnummer
55-22-0500
Eier
Zetare Holding as v. Geir Kristoffersen
Eiendomstype
Hytte
Eierform
Selveier
Betegnelse
Gnr. 104 Bnr. 63 i Ringebu kommune
Ideell andel: 1/1
Byggeår
2022
Areal
Primærrom: 389 kvm, Bruksareal: 340 kvm
Rom som er P-rom: 1. etg.: gang x 2, hall, 2 toalettrom, annet, 2 bad, badstue, soverom, stue, vaskerom 2. etg.: stue/kjøkken, 4 soverom, 4 bad
Tomtetype/areal
Eiet tomt / 2062 kvm
Beliggenhet
Flott og usjenert beliggenhet på Kvitfjell Vest i et etablert hyttefelt. Svært solrik beliggenhet med flott utsikt mot Varden og omkringliggende område. Dette er et stille område i blindvei og således ingen støy fra trafikken. Gangavstand til Tyrihans og Gondolen restaurant, Lettvint og Vestsiden Deli.

Direkte adkomst med ski in/out til ett av Norges beste alpinanlegg med nedfartsløyper for alle nivåer. Kvitfjell er kjent for sine sikre snøforhold og godt preparerte løyper. Fra hytta har man også tilgang til Kvitfjells velpreparerte langrennsløyper som byr på over 600 km med flotte skispor. Løypenettet er koblet sammen med Skei, Fagerhøy og Gålå og gir deg nærmest uendelige turmuligheter.

På sommerstid byr området på fine og varierte turmuligheter, enten det er til fots eller på sykkel. Fra hytta har man milevis med merkede tur-og sykkelstier. Det er også gode jakt- og fiskemuligheter i området. En liten kjøretur unna finner man nasjonalparkene Rondane og Jotunheimen som byr på fantastiske naturopplevelser og mange toppturmuligheter.

Det er enkelt å komme seg til Kvitfjell både med bil, tog og buss.

Det er ca. 45 min fra Lillehammer og ca 3 timer fra Oslo.
Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter
Kvitfjell er en komplett sportsdestinasjon og alpinanlegget fremstår som ett av Norges beste alpinanlegg med nedfarter i alle vanskelighetsgrader. Her kan man velge mellom alt fra grønne løyper til de mest avanserte svarte løypene som hvert år blir benyttet av verdens beste alpinister i World Cup- sirkuset. Kvitfjell tilbyr alle servicetilbud som sportsbutikk, dagligvarebutikk, restauranter, afterski, kafeèr, skiutleie, skiskole og hotell.

På sommerstid byr Kvitfjell på flotte naturopplevelser, enten det er til fots, på sykkel eller på hesteryggen. Det er også gode jakt- og fiskemuligheter i området. Kort vei til både Jotunheimen og Rondane for lengre fotturer.

Kvitfjell byr på flere hyggelige cafèer og afterskisteder. Velg mellom steder som Tyrihanstunet som består av små trehus med ulike menyer og en koselig uteplass hvor en kan nyte sola. Koia med menyen som er like enkel som god; fra gourmetpølser til velsmakende suppe, her får du også den riktige stemningen for afterski når skidagen er over. Gondolen Fjellbistro, Tyrihanstunet, Lettvint på Vestsiden samt Varden restauranten er kjent for sine velsmakende menyer. Midt i bakken finner du et av landets mest særpregete hoteller; GudbrandsGard. Med svømmebasseng, bar, spisesteder og spaavdeling har du alt du trenger for å skjemme deg selv bort. GudbrandsGard har også restauranten Prepperiet som serverer fristende retter laget av lokale råvarer fra gårder i og rundt fjellet.

Bebyggelse

Bygninger
Hytte over to plan med dobbeltgarasje i underetasjen.
Byggemåte
Hytta er bygget på støpt såle med betongkonstruksjon i underetasjen. Fasaden på underetasjen er forblendet med naturstein.  Forøvrig reisverk med stav/laft teknikk. Saltak tekket med torv. Det er støpt såle ved inngangspartiet og på nordsiden av hytta ved jacuzzien.
Kobber takrenner og nedløp .

For ytterligere opplysninger om byggemåte, se vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann Thor Arve Olsen, samt selgers egenerklæringsskjema som følger som vedlegg til prospektet.

En bygningssakkyndig vurderer en eiendoms tilstand gjennom tilstandsgrader (TG) med karakter fra 0-3. Vi gjør oppmerksom at en bygningsdel kan ha flere tilstandsgrader.  På denne eiendommen er følgende vurdert:

TG2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:

Utvendig > Vinduer
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
Feil utført beslag.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre Enn 25 mm

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Ingen tilluft.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad 3. 2. etg.
Det er avvik:
Dusjen er i åpen løsning uten sidevegger. Dette resulterer i at vannet vil kunne sprute over den nedfelte delen i dusjnisje og ikke renne til sluk.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad 4. 2. etg.
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Flatt gulv utenfor dusjnisje. Flat terskel.

Spesialrom > Overflater og konstruksjoner > Toalettrom
Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Toalettrom flow stop på gulv. (Lekkasjesikring) bør ligge inne i sisterne for å oppdage lekkasje tidlig.
Arealer og fordeling pr. etasje
Totalt:
BRA. 389 kvm, P-rom: 340 kvm

1. etasje:
BRA: 190 kvm, P-rom: 141 kvm

2. etasje:
BRA: 199 kvm, P-rom: 199 kvm
Innhold
PrivatMegleren Lillehammer har gleden av å presentere denne sjeldne muligheten på Kvitfjell Vest. Ny moderne hytte over to plan som inneholder:

UNDERETASJE:
  - entre
  - gang
  - ungdomsstue/gjestestue
  - soverom
  - 2 bad, ett med tilgang til badstue
  - separat wc-rom
  - mellomgang
  - vaskerom/bod
  - teknisk rom
  - treningsrom
  - garasje

1. ETASJE:
  - stor stue
  - kjøkken og spisestue
  - 4 soverom
  - 4 bad
Standard
Velkommen til Bjønnlia 53 på Kvitfjells vestside og til denne innholdsrike og svært eksklusive hytta med høy standard. Den flotte beliggenheten like inntil alpinløypene og nærhet til skiløypenettet gjør hytta til et svært interessant objekt. I tillegg er det vannbåren gulvvarme fra bergvarme som er en vesentlig faktor som spiller positivt inn i disse tider.

Hytta har en veldig god atomsfære selv med denne størrelsen. Det er lagt vekt på tradisjonelle farger og kvaliteter med store luftige rom og vinduer fra gulv til tak og generellt påkostede løsninger. Alt av senger, skap, garderober, baderomsmøbler og kjøkkeninnredning er levert av LHM-Interiør som er kjent for sin solide kvalitet og skreddersydde løsninger. Innvendige vegger med spesialprodusert bred granpanel som er beiset i en delikat gråtone. Et solid laminatgulv med eksklusiv look i tillegg til store fliser i enkelte rom samt lune farger på vegg og tak gir en fin rød tråd gjennom hytta.

Fra underetasjen, ved siden av garasjen ankommer man en stor flislagt entre med plassbygde garderobeskap med sittebenk. Store 60x60 fliser på gulvet. Dør inn til et wc-rom fra entre, med vegghengt sort toalett. Innredning med sort servant oppå og sort armatur. Speil med integrert lys over.
Videre over i gangen med trapp opp til 1. etasje. Dører videre inn til øvrige rom i underetasjen.

Badet som gir en god spa-opplevelse har innredning med 2 servantboller. Stor flislagt dusjnisje med langsgående sluk. Dør inn til lite wc-rom og dør inn til badstue med benker i to høyder og elektrisk badstueovn. Flislagt 60x60 delikate fliser og betong-look på vegger i tillegg til flis i dusjsonen.

Videre innover i gangen, i motsatt ende av garasjen finner man en flott ungdomsstue evt gjestestue og soverom. Her kan man finne seg vel til rette foran tv'n eller eventuelt slappe med en god bok. Innenfor denne stua er et delikat bad i lik stil som øvrige bad. Enkel servantbolle på innredningen, sort vegghengt toalett og stor flislagt dusnisje.

Underetasjen kan også skilte med et flott treningsrom, velutstyrt med diverse treningsapparater. Samme laminatgulv som øvrige rom. Opplegg for tv.

Nok en stor garderobe befinner seg innerst i gangen. Fra her er det utgang til dobbeltgarasjen, samt dører til henholdsvis et vaskerom/bod og et teknisk rom.

Dobbeltgarasjen har flislagt gulv og motorisert leddport. Det er montert på vegg varmestativ for slalomsko samt knaggrekke for oppheng av slalomski.

Via den belyste trappen kommer man opp til en majestetisk stue med to sittesoner, en på hver side av trappen som ligger midt i rommet. Trappen har sotet glassrekkverk og metall håndløpere. En spesialdesignet gasspeis varmer godt på kalde dager og gir et ekslusivt inntrykk.
Det er skråtak gjennom hele rommet med synlige takåser og store vinduer på begge sider av rommet som slipper inn mye deilig dagslys. En vegg i stue er forblendet med naturstein. Stor ingegrert vinskap, med og uten kjøledel er et av møblene i rommet.

Kjøkkenet/spisestue er i åpen løsning med stuedelen og har en flott mørk spesialtilpasset innredningi heltre eik, produsert av LHM-Interiør.  Her er det godt med skap- og benkeplass. Nedfelt bred induksjonstopp fra Miele med integrert avtrekksvifte i benkeplaten på en romslig kjøkkenøy.
I tillegg er det et dobbelt kjøl/fryseskap fra Samsungmed isbitmaskin. Forøvrig to integrerte Miele stekeovner og en integrert Miele kaffemaskin. Deler av innredning med glassdører med lys inni skapene. Alle benkeplater er i slitesterke og ekslusive Dekton.
Spisestuen rommer mange til bords og herfra er det utgang til veranda med utsikt mot Varden.

En egen soveromsfløy med 4 soverom, alle med egne bad ligger i motsatt ende av stuen. Alle soverom med gode takhøye garderobeskap i stilig design som er produsert av LHM-Interiør. Et av soverommene har utgang til balkong med utsikt mot Varden. Dette soverommet har også eget bad med blant annet badekar og godt med garderobeplass.  Alle soverommene er lune og innbydende hvor man lett kan falle til ro.

Alle badene er i lik utførelse med samme type spesialtilpassede innredninger og speil med integrert lys. Alle badene er utstyrt med dusjnisjer.
Det ene badet med forgylt badekar i tillegg og har "gullservant", for den lille ekstra ekslusiviteten.
Utstyr
Screens på flere store vinduer
Stor jacuzzi
El-billader
Møblering
Hytta selges i utgangspunktet umøblert, men møbler kan medfølge etter nærmere avtale med selger.
Oppvarming
Hytta har vannbåren bergvarme, noe som er med å redusere strømforbruket og gi et bedre inneklima.
Parkering / Garasje
Garasje i underetasjen med plass for 2 biler.
Det er installert 3 stk elbil-ladere, to i garasjen og 1 lader ute med brikketilgang.

I tillegg parkering på egen gårdsplass.
Adkomst
Fra Lillehammer, følg E6 nordover til Fåvang og Kvitfjell. Ta av til ved skilt mot Kvitfjell og følg denne i ca 2 km. Ta deretter til venstre merket med Kvitfjell Vest og følg denne vegen videre forbi Stolheisen/bakken og leilighetsbygget Yttersvingen på høyre side. Hold på Svinslåvegen til høyre og etter ca 200 meter ta skarpt inn til høyre mot Tyrihans. Følg da Bjønnlia oppover og ta andre vei inn til høyre Følg veien helt inn og hytta ligger på venstre hånd.
Beskrivelse av tomt
Eiet tomt på 1 612 m². For det meste naturtomt og fjellvegetasjon. Gruset gårdsplass. Eiendommen ligger solvendt til med utsikt mot vest.

Interessert i eiendommen?

Når du er på boligjakt trenger du kanskje også å avklare verdien på boligen du har i dag?

Eiendom

Tinglyste rettigheter og forpliktelser
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.
Servitutter / rettigheter
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter i eiendomsrett:
2012/124076-1/200  Bestemmelse om veg  
Tinglyst 13.02.2012
Gjelder denne registerenheten med flere

Offentlige forhold

Vei / Vann / Avløp
Eiendommen er tilknyttet privat vei.
Kostnader rundt drift og vedlikeholdt, brøyting må påregnes.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning og avløpsnett via private stikkledninger.
Vannmåler er intallert, leies av Ringebu Kommune.
Ferdigattest eller midl. brukstillatelse
Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, datert 18.11.2022. Denne følger som vedlegg til prospektet.
Verdi ved skattefastsetting
Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt.
Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.
Reguleringsforhold
Gjeldende plan for området er "Reguleringsplan for Kvitfjell Vest" vedtatt 25.10.2001 og ligger i et område avsatt til fritidsbebyggelse m.m. Kopi av reguleringsplanen følger som vedlegg til prospekt.
Energimerking
Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B
Energiattest følger som vedlegg til prospektet.

Økonomi

Andre faste løpende kostnader
Det må påregnes kostnader til:

*Avgift til Velforeningen Kvitfjell Vest for 2023; kr 5 800,-.
Beløpet dekker festeavgift, vedlikehold og brøyting veier, løypekjøring og administrasjon.

* Kommunale avgifter kr 11 065,76 pr. år
I dette beløpet inngår bl.a. eiendomsskatt, samt avgifter for vann, avløp, renovasjon og feiing. Det er innstallert vannmåler og avgift vil variere etter forbruk. Av dette utgjør eiendomsskatt kr 3 448,-. Beløpet fordeles på fire, terminer.

* Forsikring, i dag er eiendommen forsikret i If (polisenummer SP4784237), med en årlig premie på kr 16 500,-.

* Tv og internett fra Eidiva bredbånd ca kr 7 600,- pr. år

* Strømforbruk med 22 gr. som standard temp er på ca. 5.000,- pr. mnd.
Det varierer noe opp dersom man benytter sauna ofte og lader EL-biler. 
Jacuzzi står standard til 40 gr. på sparemodus.
Oppgjør
Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.
Finansiering
Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.
Totale kostnader
37 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
925 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 37 000 000,-))
18 500,- (Kjøpsforsikring IF (valgfritt))

944 842,- (Omkostninger totalt)

37 944 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Diverse

Sammendrag fra selgers egenerklæring
- Det er installert 3 elbil-ladere.
- Det er utført radon-måling i 2022, men måleverdi er foreløpig ukjent.
Skjeggkre
I henhold til selgers egenerklæringsskjema opplyses det at selger ikke har kjennskap til om det er skjeggkre i hytta.
Annen nyttig informasjon
Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie
Fritidsboligen egner seg svært godt til utleie og man kan beregne seg gode leieinntekter.
Konsesjon / Odel
Kjøper må samtykke på egenerklæringsskjema for konsesjonsfrihet.
Dette er et skjema som bekrefter at fritidseiendommen skal brukes som fritidsbolig og ikke som fast bolig.
Sikkerhetsstillelse
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Øvrige kjøpsforhold

Kjøpsforsikring
Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Kjøpsforsikring fra If.  Produktet inneholder boligkjøperforsikring,  hus-/hytteforsikring med superdekning og innboforsikring med superdekning. Les mer om Kjøpsforsikring  i vedlagte materiell.
Overtagelse
Etter nærmere avtale.
Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.
Budgiving
Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.
Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Meglers vederlag og utlegg
Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør: 1,25 % av oppnådd totalpris, minimum kr 54 900,- inkl. mva. Sum tillegg stipulert til kr 65 488,-. Direkte utlegg kr 585,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selgere betale kr 14 900,- + tillegg/utlegg.
Vedlegg til salgsoppgaven
Meglers verdivurdering
Selgers egenerklæringsskjema
Energiattest
Eiendomsopplysninger fra Øyer kommune, herunder kartutsnitt, målebrev, ferdigattest, reguleringsplan med bestemmelser og øvrig kommunal informasjon vedr eiendommen

Viktig informasjon

Interessenter oppfordres til å lese grundig gjennom all tilgjengelig informasjon om eiendommen før bud inngis, og til å ta kontakt med ansvarlig megler dersom noe er uklart. Som interessent må du forsikre deg om at du er registrert som interessent til eiendommen og at du har gitt nødvendige samtykker til å bli kontaktet, slik at du får opplysninger om bud.
Omsetning av brukt eiendom
En brukt eiendom vil som regel ikke være i samme stand som om den var ny. Tekniske krav, alminnelig håndverksskikk og byggteknikk endres over tid. Slitasje etter bruk, vær og vind og tiden som har gått gjør at tilstanden etter hvert blir dårligere. Dette er ikke alltid synlig. Det som oppleves som feil ved eiendommen, er derfor ikke nødvendigvis en mangel i rettslig forstand. Det er viktig å sette seg grundig inn i tilstanden på den eiendommen man vil kjøpe.
Tilstandsrapport og eTakst
Tilstandsrapporter/boligsalgsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Rapportene gir en beskrivelse og vurdering av byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendom.
Meglers eTakst inneholder opplysninger knyttet til eiendommens antatte markedsverdi.
Det er selger som avgjør om det skal innhentes tilstandsrapport. Selgers egenerklæringsskjema og ev. tilstandsrapport følger som vedlegg til salgsoppgaven.
Løsøre og tilbehør
Med mindre selger eller kjøper tar forbehold om annet, gjelder «Liste over løsøre og tilbehør» som skal følge med eiendommen ved salg. Listen er utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor i fellesskap.
Energimerking av eiendom
Ved salg eller utleie av boliger, fritidseiendom og andre bygninger, har selger/utleier som hovedregel plikt til å fremskaffe energiattest. Energimerket vil fremgå av salgsoppgaven. For ytterligere informasjon om energimerking, se www.energimerking.no.
Radon
Strålevernforskriften stiller krav til at årsmiddelverdien av radon i oppholdsrom i utleid bolig må være under 200 becquerel per m3. Dette er viktig å merke seg dersom man kjøper bolig som helt eller delvis skal leies ut. Kravet gjelder ikke for fritidsboliger som leies ut, med mindre disse benyttes som boliger av leietager. For ytterligere informasjon om radon, se www.nrpa.no/radon.
Salgs - og betalingsvilkår
Eiendom selges på de vilkår som fremgår av salgsoppgave og annonse. Budgiver som ønsker å inngå avtale på andre vilkår enn de som følger av salgsoppgave og annonse, må ta forbehold om de ønskede vilkår i bud. Det er opp til selger å vurdere om forbeholdene kan aksepteres.
Med mindre kjøper tar forbehold om annet, forutsettes det at skjøte eller andel i borettslag tinglyses på kjøper. Ved overdragelse av aksjeleilighet noteres ny eier i aksjeeierboken.
Kjøper må innbetale hele kjøpesummen med tillegg av omkostninger til meglers klientkonto før overtagelse av eiendommen kan skje. Oppgjør i kontanter og bankremisser aksepteres ikke. Ved forsinket betaling har selger krav på forsinkelsesrenter. Ved vesentlig forsinket betaling kan selger heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.
Det tas forbehold om at omkostninger som kjøper skal dekke, for eksempel tinglysingsgebyr og omkostninger i forbindelse med eierskifte i sameier og boligaksjeselskaper, kan øke i perioden fra markedsføring av eiendommen og frem til overtagelse.
Budgivning
Bud må inngis skriftlig og minst inneholde budgivers navn og kontaktinformasjon, budets størrelse, frist for selger til å akseptere budet (akseptfrist), finansieringsplan samt eventuelle forbehold. Akseptfrist må settes til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, eller senere. For at megler skal kunne formidle bud til selger og øvrige budgivere, må megler få kopi av budgivers legitimasjon og signatur, eller bekreftelse av budgivers identitet gjennom bruk av BankID. Vi fraråder alle å sende kopi av ID i e-post eller sms. Den sikreste måten å inngi bud på er derfor gjennom "Trygg Budgivning". Innlogging skjer via eiendommens nettannonse på www.privatmegleren.no, hvor du vil finne en «Gi bud»-knapp. Budgiver legitimerer seg ved hjelp av BankID, og fyller ut alle detaljer. Når det første budet er lagt inn vil budgiver motta en bekreftelse på SMS, som også kan benyttes til budforhøyelser. Hvis bud legges inn på annen måte enn gjennom «Trygg budgivning», må budgiver forsikre seg om at budet kommer frem til megler.
Budgivere oppfordres til å inngi bud med minst 30 minutters akseptfrist. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper, for å sikre at megler får formidlet budet til selger innen fristen. Budgiver må sørge for at klokke på enheten budet sendes fra (PC, telefon, nettbrett eller lignende), viser korrekt tid.
Selger har rett til å ignorere eller avslå ethvert bud, uten begrunnelse. Megler kan formidle avslag eller aksept på vegne av selger.
Bindende avtale
Bindende avtale er inngått når bud er akseptert, dvs. før kjøpekontrakt er undertegnet av partene. Det eksisterer ingen angrerett ved kjøp og salg av fast eiendom i Norge.
Kjøper er utenlandsk statsborger
Dersom kjøper er utenlandsk statsborger kreves det at vedkommende har et såkalt D-nummer til erstatning for norsk personnummer. Rekvirering av D-nummer må sendes Kartverket samtidig med innsending av skjøtet for tinglysing. Skjøtet blir liggende i Kartverket inntil kjøper har fått D-nummer av Skatteetaten. Når Kartverket har mottatt D-nummeret fra Skatteetaten, vil skjøtet bli tinglyst umiddelbart. Rekvisisjon av D-nummer i forbindelse med tinglysing av skjøte vil ofte medføre at oppgjør og utbetaling til selger blir forsinket med noen uker. Kjøper må i disse tilfellene enten ta forbehold i bud om forsinket utbetaling til selger, eller være forberedt på å dekke forsinkelsesrenter til selger. Kontakt ansvarlig megler for informasjon før budgivning.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Hvitvasking
I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kundekontroll på grunnlag av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte. Dersom kunden er et foretak, skal megler kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere i foretaket, og gjennomføre ID-kontroll av disse. Kjøper og selger har plikt til å bidra til at megler får gjennomført kundekontroll.
Megler har i enkelte tilfeller, herunder tilfeller hvor megler ikke får gjennomført kundekontroll av kjøper før overtagelse og oppgjør, plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Konsekvensen av at kjøper ikke vil bidra til gjennomføring av kundekontroll, er at transaksjonen må stanses. Overtagelse og oppgjør kan ikke gjennomføres før kjøper bidrar til at megler kan gjennomføre kundekontrollen. Når kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundekontroll, og oppgjør til selger derfor blir forsinket, utløser dette rettigheter for selger etter avhendingslovens kapittel 5. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundekontroll underveis i oppdraget, f.eks. dersom det etter oppdragsinngåelsen har vært endring av hvem som er reelle rettighetshavere i foretaket som selger, må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. I disse tilfellene er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen. Kjøpers rettigheter ved selgers mislighold følger av avhendingslovens kapittel 4.
Eiendomsmeglingsforetaket har også andre prosedyrer knyttet til hvitvaskingsregelverket.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.
Personopplysninger
Som følge av meglerforetakets plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3), er mulighetene for å få slettet personlige opplysninger som er formidlet til megler, begrenset. Du kan lese mer om vår personvernpolicy på våre hjemmesider, www.privatmegleren.no.
Ord og uttrykk
Arealbegreper i boliger/fritidsboliger:
BRA-I (internt bruksareal): Boligens bruksareal, målt innenfor omsluttende vegger.
BRA-E (eksternt bruksareal): Bruksareal av alle rom som ligger utenfor boenheten, men som likevel tilhører denne. Dette omfatter for eksempel kjellerstuer, gjesterom, hobbyrom og boder som tilhører boenheten, og har adgang utenfra eller fra fellesarealer.
BRA-B (innglasset balkong m.v.): Bruksareal av innglasset balkong, altan, veranda (e.l.) TBA (terrasse- og balkongareal) Arealer av terrasser og åpne balkonger tilknyttet boenheten, målt på innsiden av rekkverk, skillevegg o.l. dersom slike finnes.
P-rom: primære rom, oppholdsrom som stue, kjøkken, bad, vaskerom, vindfang, hall og soverom. Det er i hovedsak bruken av rommet som er avgjørende for om rommet defineres som P-rom.
S-rom: sekundære rom som boder, kott mv. Hvorvidt et rom regnes som P-rom eller S-rom, baseres til en viss grad på skjønn.
Kilde: Norges Takseringsforbund, www.ntf.no/forbrukerinfo. retningslinjer ved arealmåling, 2. utgave.
Lillehammer
Ansvarlig megler

Stig Henning Svartor

Eiendomsmegler MNEF
Lagre visittkort

Kontorinformasjon

Juridisk navn Eminent Eiendomsmegling Lillehammer ASOrganisasjonsnummer 988526525Besøksadressse Kirkegata 62Tlf 61 26 63 60Kontorets hjemmeside

Gode råd til deg som er på jakt etter fritidseiendom

1. Før du starter
Du bør ha gjort deg opp en formening om hvor du vil kjøpe, hvor langt du kan strekke deg økonomisk og hvilke krav eller ønsker du har til eiendommen. Hold fast ved dine vurderinger, også om budrunden blir hektisk. Ikke alle av oss får alle ønsker oppfylt når vi handler fritidseiendom. Du bør derfor prioritere ønskene; Er nærhet til langrennsløyper viktig? Er dette viktigere enn nærhet til alpinbakken? Er solforhold eller utsikt viktigere enn ekstra soverom?
2. Møt forberedt på visning
Innhent salgsoppgave og tilstandsrapport på forhånd, og les nøye gjennom disse før visningen. Notèr gjerne ned spørsmål du ønsker å stille megler og selger, slik at spørsmålene dine ikke går i glemmeboken. Er det utstedt ferdigattest? Er det noen planer i området som vil påvirke bruk av eiendommen? Vent med å legge inn bud til du har fått svar på spørsmålene.
3. Gjør deg kjent
Orienter deg i området der eiendommen ligger, slik at du finner ut om det er langt til alpinanlegg, golfbaner, offentlig kommunikasjon, sjøen/innsjø, matbutikk mm. Meglerne er lokalkjente og bruk gjerne de for å rådføre deg om området.
4. Finansiering
Finn ut hvor grensen går for hva du kan finansiere, og sett en klar grense for hvor høyt du kan by. Ikke legg inn bud uten at du er sikker på at du har finansieringen i orden! Husk at du, ved siden av å betjene lån og eventuelle fellesutgifter, også har løpende utgifter til forsikring, mat, klær, oppvarming, barnehave, reiseutgifter m.v. Du bør også avsette et beløp hver måned til å dekke uforutsette utgifter og løpende vedlikehold.

Selge eiendom gjennom PrivatMegleren

Skal du også selge egen eiendom? Les mer om salg gjennom PrivatMegleren

PrivatMegleren KJØP

Synes du det er krevende å orientere deg i eiendomsmarkedet? Har du vært på mange visninger? Har du tapt mange budrunder? La en megler med en objektiv tilnærming bistå deg med kjøp av eiendom.

PrivatMegleren Boligbytte

Sørg for å ha det bra på veien til noe bedre. PrivatMegleren Boligbytte tilbyr hjelp med lagring av interiør, pakking, flyttingen, utvask og strøm. I tillegg får alle kunder av PrivatMegleren tilbud om kostnadsfri flytteforsikring.

Snakk med Nordea om finansiering

Ring 232 06001, avtal et videomøte eller chat med oss på nordea.no - alle dager, hele døgnet. Du kan også søke om finansieringsbevis direkte på nordea.no/finansieringsbevis

Kjøpsforsikring

Riktig forsikret fra start

Huspakken

Pakken inneholder:
boligkjøper-, hus-, innbo-, flytte- og renteforsikring

19 500,-
Leilighetspakken

For eiendommer med felles bygningsforsikring

Pakken inneholder:
boligkjøper-, innbo-, flytte- og renteforsikring

9 900,-

Renteforsikring gjelder ikke for fritidsboliger.

Hyttepakken

Pakken inneholder:
boligkjøper-, hytte-, innbo- og flytteforsikring

19 500,-

Alle forsikringene i pakken leveres av If forsikring – Nordens største forsikringsselskap. Med forsikringer fra If kan du være trygg på at du har noen av de aller beste forsikringene på markedet.

Vedlegg til salgsoppgave