Blessum Terrasse

Lillehammer

Blessum Terrasse

20 prosjekterte og lekre leiligheter med høy standard i Lillehammer sentrum - Treningsrom - Garasje
Primærrom fra
38 - 127
Bruksareal fra
38 - 127
Eiendomstype
Selveierleilighet
Eierform
Eierseksjon
Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Pål Thomas Trøseid
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Siri Ellingsberg

Kjøpesum og omkostninger

Pris fra
2 850 000,-
til
13 000 000,-
Eksempel basert på enhetsnummer U0103
Pris
2 850 000,-
Totalpris ekskl. omkostninger
2 850 000,-
172,-
Pantattest kjøper
585,-
Tingl.gebyr pantedokument
585,-
Tingl.gebyr skjøte
3 350,-
Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 134 000,-)
5 000,-
Oppstartkapital til sameiet
Omkostninger totalt
9 692,-
Totalpris inkl. omkostninger
2 859 692,-

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Plantegning

Informasjon om eiendommen

Beliggenhet
I Blessum Terrasse blir man boende midt i hjertet av Lillehammer hvor man kan leve enkelt, urbant og trendy, samtidig som man kan nyte flotte tur og rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet. Prosjektet blir liggende høyt og fritt  i Anders Sandvigs gate med flott utsyn mot byen, mjøsa, og over de minnerike, ærverdige bygningene i sentrum. Det er 1 min gange til Lillehammers hyggelige handlegate. Det er også kort avstand til Maihaugen, skoler (bl.a. Hammartun, Llillehammer Videregående avdeling sør), barnehager, buss, tog, sykehuset og alle sentrumsfunksjoner. Det er sykkel- og gangveg til HINN (Høyskolen i Innlandet). Området sokner til Hammartun skolekrets med kort skolevei. Til Søndre Park er det eksempelvis 3 min gange. Her kan man kan nyte sommersola og en bedre middag. Om man ønsker seg en storbytur er det kun 5 min gange til Jernbanestasjonen.

I kort avstand fra eiendommen finner man også Sportsplassen som for få år siden ble restaurert og fremstår som et godt aktivitetstilbud for barn og unge. Her har man fotballbane, løpebane, skatepark, volleyballbane m.m. om sommeren, samt ishockey og skøytebane på vinteren. Nærmeste skiløype ligger heller ikke langt unna. Det er flotte tur- og friområder opp mot Mesnaelva, Søndre park, Maihaugen og ned til Mjøsa med strandpromenaden. Det er kort vei til treningssenter, NTG, Stampesletta, Eidsiva Arena, Håkonshall m.m.

Lillehammer sentrum kan by på et rikt handelsmiljø, kulturliv og en unik atmosfære. Byen byr på moderne og spennende butikker i hele sentrum, samt flere spesialforretninger med et variert utvalg innen tekstil, sko, sportsutstyr, smykker, ur, interiør, blomster, apotek og velvære. I sentrum finner du også husflidsprodukter, vinmonopol og dagligvare i tillegg til et bredt utvalg av tjenestetilbud, gallerier, museum, og mange gode og hyggelige cafeer og restauranter. Her finner du også en nyrenovert kino med flere saler. Lillehammer kan også by på flere fine badeplasser på sommerstid med bl.a. Badedammen og Mosoddstranda. Av besøkende og lokale blir gågata ofte referert til som Norges hyggeligste julegate!

"Lillehammer er en levende og pulserende by med mange spennende arrangementer, både lokale, nasjonale og internasjonale. Det er alltid noe å oppleve i Lillehammer Sentrum". For mer informasjon om Lillehammer sentrum se http://www.lillehammersentrum.no.

Bebyggelse

Bygninger
PrivatMegleren Lillehammer har gleden av å presentere Blessum Terrasse i Anders Sandvigs gate 48, Gnr. 200 Bnr. 1977 i Lillehammer kommune. Dette er et leilighetsprosjekt med 20 eksklusive selveierleiligheter midt i Lillehammer sentrum. Utbygger har vært opptatt av å skape noe unikt og annerledes, samt å ta hensyn til omgivelsene. Blessum Terrasse blir et leilighetsprosjekt utenom det vanlige, hvor gode planløsninger, stil/standard, uteplasser, fasiliteter og utomhusareal står sentralt. Her har utbygger tenkt på "alt", med et ønske om å skape leiligheter hvor man får det lille ekstra og hvor man kan flytte rett inn.

Prosjektet går over 5 plan i tillegg til garasjekjeller, og vil blant annet inneholde et felles treningsrom og skiprepareringsrom for sameierne. Prosjektet får heis mellom alle etasjeplan. Leilighetene har varierende størrelser og vil inneholde 1-3 soverom.  Leilighetene får 1 eller 2 store terrasser/verandaer fra ca 10-30 kvm, og flere leiligheter får fantastisk utsikt over vakre Lillehammer og Mjøsa.

Her får du blant annet følgende kvaliteter:
  • Det blir lagt ekstra vekt på utomhusareal, hage og fellesareal for å skape et hyggelig bomiljø.
  • Felles treningsrom og skiprepareringsrom for sameiet.
  • Parkering i felles garasjeanlegg.
  • Hver leilighet får plassbygde og skreddersydde bad med porcelenato fliser med marmor struktur,Calacatta Oro, fra Cæsar i kombinasjon med glatte, malte flater og innredninger fra Strai.
  • To av leilighetene leil 403 og leil 303 får også badekar på bad. Kvalitetskjøkken fra Strai Integrerte garderobeskap fra Strai.
  • Gulvvarme i alle rom. Svarte detaljer, som benkeplater, glassdører med sorte karmer, stikkontakter, brytere, dusjgarnityr og armatur m.m.
  • Noen av leilighetene får integrerte vin-hyller.
  • Store vinduer med mørke karmer gir leilighetene mye og godt lys, i tillegg til et moderne uttrykk.
  • En-stavs eikeparkett og glatte overflater i tidsriktige farger.
  • Alle leilighetene får egen bod plassert i kjeller eller plan 0, på ca. 5 kvm.
Byggemåte
Fasader:
Bygget er fundamentert med stål og betong. Yttervegger kles hovedsaklig med teglstein ihht arkitektens fargebeskrivelse. Vegger mot bakgard / nabobygg blir utført i pusset mur, eller tilsvarende. Vegger inne på balkonger får plater av høy kvalitet, eller tilsvarende. Vinduer og balkongdører blir i aluminiumsmantlet tre, og går opp til ca 2300 mm. Takrenner og nedløp i stål. Byggets endelige utforming og fargevalg avklares av arkitekt i forbindelse med igangsettingssøknad (IG) til kommunen.

Balkong:
Alle leiligheter leveres med balkong som vist på plantegning. Rekkverk på balkonger utføres i behandlet metall og glass. Endelig utforming og overflatebehandling blir bestemt under detaljprosjekteringen. På balkonger legges keramiske fliser, eller tilsvarende. Dekkene er å anse som en utvendig konstruksjon, mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå på gulvflaten etter regnvær og snøsmelting.

Trapper og inngangsdører:  Alle leiligheter får egen inngangsdør fra felles korridor. Inngangsdør til leilighetene leveres med FG-godkjent sylinderlas. Farge på dør velges av arkitekt. Hovedinngangsdør til trapperom leveres i aluminium og glass fra fabrikk med FG-godkjent sylinderlas. Farge på dør velges av arkitekt. Trapper/repos leveres i prefabrikkert betong. Det legges keramiske fliser i inntrinn, opptrinn og på repos. Betongvegger i trapperom og sluser males. Himling i trapperom og sluser nedfores med systemhimling. Rekkverk og handløper i trapperom utføres i metall med spiler eller i metall og glass. Endelig utforming og overflatebehandling blir bestemt under detaljprosjekteringen. Belysningsanlegg i fellesarealer styres av fotoceller. Oppvarming av trapperom med termostatisk radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegget.

Ventilasjon:
Det leveres aggregat med balansert ventilasjon med varmegjenvinner av boligene som plasseres i nedsenket himling i gang. Inntaksluft tas fra fasaden og avkastluft fores over tak, eller i fasade. Luft tilføres i stue/kjøkken, gang og alle soverom via ventiler i tak eller vegg. Avtrekk via ventiler på bad, luftespalter under alle dører.
Kjøkkenventilator type slimline. Avtrekksluft føres utenom varmegjenvinner og over tak.

Elektrisk anlegg
Det elektriske anlegget ligger generelt skjult i leiligheten med unntak av lyd- og betongvegger. Det monteres stikkontakter i svart Elko Plus. Lysbrytere, med unntak av bad, leveres trådløse i svart utførsel. Det leveres LED downlights m/dimmer i entre/gang og hovedbad. I kjøkken leveres spotskinne med 4 spot i tak. I tillegg levers LED lyslist under overskap på kjøkken. Øvrige rom forberedes med lyspunkt i himling eller stikkontakt i overgang mellom tak og vegg inkl. lysbryter. Det monteres en lampe og stikkontakt på balkong og en lampe ved inngangsdør. Det utarbeides egen tegning for hver leilighet som viser punktplassering av kontakter/brytere. Sikringsskap er plassert i leilighetens entre/gang. Vann og fjernvarme (sanitaranlegg). Ett-greps blandebatteri på alle vasker og termostatstyrte dusjbatterier inkl. dusjgarnityr. Opplegg for vaskemaskin på bad, oppvaskmaskin tilkobles i kjøkkenbenk. Fordelingsskap for rør og sprinkel er montert i nedsenket himling på bad.
Varmt forbruksvann er tilkoblet fjernvarme. Endelig plassering av varmeveksler skap blir bestemt under detaljprosjekteringen. Leilighetene oppvarmes med vannbaren gulvvarme tilknyttet fjernvarmeanlegget på alle rom.  Det leveres ett punkt i stue for TV/data i hver leilighet, som er ferdig kablet og montert. Sameie inngår kollektiv avtale med leverandør for innflytting.

FELLESAREAL
Parkering/boder
Det blir felles parkeringsanlegg i kjeller, med lademuligheter for el-bil. Etablering av El-bil lader kommer som en tilvalgsmulighet. Parkeringsareal i p-kjeller blir opplyst med takarmatur, og ventilert i hht krav. Vegger og himlinger i kjeller i malt betong. Boder blir i kjeller og i plan 0, og leveres i kombinasjon av betong og plater, eller tilsvarende. Boden leveres med enkel tredør og systemlås. Det leveres en dobbel stikkontakt pr bod. Parkeringskjelleren blir lukket med en port som styres med fjernkontroll.

Postkasser
Låsbare postkasser monteres samlet ved hovedinngangsparti i plan 0, med inngang fra Bankgata.
Innhold
20 leiligheter som er over 5 plan hvor det til sammen blir (10) 3-roms (2 av leilighetene kan gjøres om til 4-roms) og ( 10) 2-roms leiligheter.

Størrelser fra: 38 kvm P-ROM/BRA - 127 kvm P-ROM/BRA.

Leilighetene får 1 eller 2 store terrasser/verandaer fra ca 10-30 kvm.

Det blir bygget et felles treningsrom i plan 1 med lekker spilevegg. Det kommer også et skiprepareringsrom i underetasjen som er felles for sameierne. Til de fleste av leilighetene følger det med en parkeringsplass i felles garasjekjeller. Alle leilighetene får en egen bod på ca. 5 kvm plassert i kjeller eller i plan 0.
Standard
Leilighetene i Blessum Terrasse får en stil og en standard, både inne og ute, som skal gjøre deg som kjøper fornøyd fra første stund. Her får man praktiske og gode planløsninger, lekre innredninger og detaljer med høy kvalitet.

Innvendige overflater:
På gulvet legges en lys matt en-stavs eikeparkett og på veggene blir det glatte overflater ( malt gips)i tidsriktig farge. Det blir lagt brede lister i alle rom gir rommene et vakkert løft og bidrar til bedre romfølelse.

Kjøkken:
Alle leilighetene får et svart kvalitetskjøkken fra Strai som standard. Modellen heter Lyngen og kommer med en helt ny, matt overflate. Fløyelsmyk og samtidig motstandsdyktig mot riper og slitasje. Et moderne og stilrent kjøkken er lett å rengjøre og vedlikeholde. Lyngen fås i fem ulike farger. Det leveres 17 mm laminat benkeplate i sort utførelse som standard. Alle grep er i matt, sort utførelse, er toppmonterte og  blir levert av Beslagdesign.
Underlimt vask fra Franke, i sort silgranitt utførelse. AEG hvitevarer, hvorav alle kjøkken med øy har benkventilator og resten har integrert svart slimline ventilator under overskap. De største leilighetene for også en lekker vinhylle i forbindelse med kjøkkenet. Dette gjelder leilighetene: 403,401,303 og 301. Leil 301,401 får også kjøkkenøy med samme standard som kjøkkenet.

Bad:
Hver leilighet får et plassbygd og skreddersydd bad med porcelenato fliser med marmor struktur, type Calacatta Oro fra Cæsar på gulv og i dusjnisje. Øvrige vegger får glatte, malte flater og innredning fra Strai. Som standard, leveres baderomsinnredning fra Strai i modellen Lyngen. Lyngen kommer med en helt ny, matt overflate. Fløyelsmyk og samtidig motstandsdyktig mot riper og slitasje. Lyngen fås i fem ulike farger. Grepene er i matt, sort utførelse, er toppmonterte og blir levert av Beslagdesign. Vask fra Kuma i sort, Granulon utførelse. Dette er støpt materiale som består av blanding av et sterkt kunststoff og naturlige mineraler. Materialet er slitesterkt og kjemikalieresistent. Badet får også sorte detaljer som: svart dusjgarnityr, blandebatteri, stikkere og brytere. Hovedbad har opplegg til vaskemaskin. To av leilighetene 403 0g 303 får også badekar. Her er det også mulighet får å etablere badstue om man heller ønsker det. Dette kommer evt som tilvalg.

Garderobe:
Skyvedører med soft close fra Rival i Eik Nero.
Sort omramming og lister.

Innvendige dører og vinduer:
Leilighetene får store vinduer med mørke karmer som gir leilighetene mye og godt lys, i tillegg til et moderne uttrykk. Ut til balkong/terrasse blir det skyvedrører. Leil 403 og 303 får innvendig dør med svart karm og glass inn til kjøkken/stuedel. Forøvrig vil leilighetene få svarte kompaktdører med dempelist og svarte håndtak.

Fellesareal innvendig:
Meget hyggelig og påkostet entre/hall i plan 1. Her blir det bl.a lagt lekre grå terrazzo fliser i 60X60. Det monteres stort speil over sittbenk og på ene veggen blir det bygget inn integrerte postkasser. Det blir bygget et felles treningsrom i plan 1 med lekker spilevegg.  Det kommer også et skiprepareringsrom i u.etg for sameierne. Til de fleste av leilighetene følger det med en parkeringsplass i felles garasjekjeller.
Møblering
Hver leilighet får integrerte og tilpassede garderobeskap. Innmat og innredninger i skapene kommer som tilvalg.
Oppvarming
Vannbåren oppvarming i alle rom.
Parkering / Garasje
13 stk leiligheter får egen parkeringsplass i felles garasjekjeller. Se vedlagte prisliste og oversikt i salgsoppgaven. Eierne i sameiet på nabotomten, Blessumgården, har rett til å leie eller kjøpe 8 garasjeplasser i felles garasjeanlegg under Blessum Terrasse.
Adkomst
Adkomst direkte fra Anders Sandvigs gate eller Bankgata, med bil fra Bankgata. Tomten er merket med "til salgs"-plakat. Til leilighetesbygget er det 3 innganger. Via garasjeanlegget, hovedinngangen fra Bankgata og inngangen fra Anders Sandvigs gate.
Beskrivelse av tomt/hage
Utbygger har lagt en flott og detaljert plan for hagen/utomhusarealet. Adkomstrampe til parkeringskjeller blir i betong med varmekabler eller fjernvarme. Hage/ grøntomrader opparbeides som plenarealer og gangarealene får heller. Adkomsten til leilighetsbygget blir frostfri. Det blir det lagt varmekabler under hellene, slik at man kan gå tørrskodd ut i til Bankgata hele året.

Hagen skal fremstå som en liten oase midt i byen, hvor det vil bli benker, beplantning og et lite vannspeil som lager et hyggelig miljø og som inviterer til uformelle møter for beboerne. Type beplantning av busker/trær avklares i samarbeid med landskapsarkitekt. Gårdsrommet/hagen er fellesareal for Blessumgården (15 leiligheter) og Blessum Terrasse (20 leiligheter).
Tinglyste rettigheter og forpliktelser
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.
Servitutter / rettigheter
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

I henhold til grunnboksutskrift ajour pr. 26.05.2021 er følgende tinglyst på eiendommen:
- Bruksrett, tinglyst 26.04.2021.
- Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 26.04.2021.
- Registrering av grunn, tinglyst 26.04.2021. Denne matrikkelenhet ble opprettet fra gnr 200/bnr 311.
- Begrensning i råderett, tinglyst 26.04.2021.

Interessert i eiendommen?

Når du er på boligjakt trenger du kanskje også å avklare verdien på boligen du har i dag?

Eiendom

Offentlige forhold

Vei / Vann / Avløp
Offentlig vei, vann og avløp. Sameiet får felles adkomst med Blessumgården, Anders Sandvigs gate 46. Sameiene har felles adkomst for brøyting, strøing og vedlikehold av felles adkomstvei.
Ferdigattest eller midl. brukstillatelse
Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse av boligene. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest. Kjøper er gjort kjent med at ferdigattest ofte foreligger lang tid etter overtagelse og avhenger av blant annet årstid for opparbeidelse av uteareal. Midlertidig brukstillatelse gir imidlertid kjøper anledning til å ta boligen i bruk. Manglende ferdigattest skal ikke være til hinder for selgers oppgjør i forbindelse med overtagelsen.
Verdi ved skattefastsetting
Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.
Reguleringsforhold
Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor. Gjeldende reguleringsplan for området er 3405 2016p190e08 - Detaljreguleringsplan for Anders Sandvigs gate 46. Dette er den endelige vedtatte arealplanen. Ikrafttredelsesdato: 25.1.2018. Reguleringsplan følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Det er utstedt rammetillatelse på prosjektet, datert 19.07.2019. Utbygger søker om igangsettelse når forbehold om realisering er avklart (se eget punkt om selgers forbehold).

Økonomi

Faste, løpende kostnader
Fellesutgifter:
Fordeling av fellesutgifter er basert på eierseksjonslovens bestemmelser. Nivået på fellesutgifter vil være avhengig av det servicenivået som seksjonseierne beslutter i fellesskap. Sameiet kan benytte seg av en ekstern forretningsfører, og kontrakt blir inngått på vegne av sameiet etter etablering av dette.

Fordeling av fellesutgifter er basert på eierseksjonslovens bestemmelser. Fellesutgifter omfatter vanligvis forsikring av bygningsmassen, vaktmestertjenester, trappevask, strøm i fellesarealer, à konto fremtidig vedlikehold, forretningsfører, revisjon, styrehonorar, kabel-TV abonnement, forsikring av sameiets eiendeler m.m. Kostnad på fellesutgifter er stipulert til ca. kr 35 m2 pr mnd. eks oppvarming. Oppvarmingen er estimert til ca 9 kr pr kvm pr mnd. Budsjett for felleskostnadene forefinnes hos megler og er vedlagt salgsoppgaven.

Utkast til budsjett følger som vedlegg. Det understrekes at budsjettet er et utkast som er satt opp ut fra erfaringstall. Endringer kan derfor forekomme. I tillegg kommer løpende kostnader som: Strøm, beløp avhenger av antall beboere og forbruk. Kostnader for strøm på egen måler, forbruksvann og oppvarming av fjernvarme er ikke inkludert i budsjettet. Det blir installert egen måler for vann og fjernvarme i hver boligseksjon.

Disse kostnadene faktureres akonto og vil bli gjenstand for avregning etter faktisk målt forbruk påfølgende år.

I tillegg må kjøper påregne følgende kostnader:
- Kommunale avgifter, blir ikke fastsatt før boligene er ferdigstilt. Beløpet fordeles på 4 terminer.
- Innboforsikring. Frem til overtakelse vil eiendommen være forsikret av utbygger.
Oppgjør
10 % av kjøpesum forfaller ved utstedt garanti jf. bustadoppføringslova § 12. Beløpet må være fri kapital, dvs. at det ikke kan være knyttet vilkår til innbetalingen som medfører at selger ikke kan disponere over beløpet. Beløpet disponeres av selger fra garanti jf. bustadoppføringslova § 47 foreligger. Renter opptjent på klientkonto tilfaller i sin helhet kjøper, forutsatt at de overstiger 1/2 R. Utbetaling av renter til kjøper skjer ved sluttoppgjør. Restkjøpesummen + omkostninger betales ved overtagelse
Finansiering
Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.
Totale kostnader
Ved kjøp av bolig under oppføring betales følgende omkostninger i tillegg til kjøpesummen:
Tinglysing av skjøte: kr 585,-
Tinglysing av pantedokument kjøpers bank: kr 585,-
Panteattest kjøper: kr 172,-
Oppstartgebyr/stiftelse av sameiet: kr 5 000,-.
Dokumentavgift (2,5 % av andel tomteverdi)
. Andel tomteverdi er beregnet til kr 3539,- pr kvm BRA.

Det tas forbehold om endring i offentlige avgifter og at avgiftsgrunnlag for tomteverdi godkjennes.

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Diverse

Tilvalgsmuligheter
Det vil, i en tidsbegrenset periode være anledning til å gjøre tilvalg. Mulige tilvalg og priskonsekvens av dette vil bli presentert av entreprenør i en tilvalgsprosess. Alle tilvalg avtalefestes direkte mellom kjøper og entreprenør i separat avtale.

Kjøper har ikke rett til å kreve utført endrings- eller tilleggsarbeid, herunder avbestillinger, som endrer selgers vederlag med mer enn 15 %, arbeider som vil føre til ulemper for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å få utført arbeidene, arbeider som hindrer rasjonell fremdrift, eller arbeider som berører rammetillatelsen. Det vises for øvrig til bustadoppføringslova § 9.
Annen nyttig informasjon
Søknad om igangsettingstillatelse sendes når tilstrekkelig forhåndssalg er på plass. Byggestart er avhengig av et tilfredsstillende forhåndssalg. Selgeren forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer, materialvalg og fargevalg på bygningene samt innvendige og utvendige fellesarealer. Vindusplasseringen i leiligheten kan avvike fra de generelle planer, bl.a. som følge av den arkitektoniske utforming av byggene. Det presiseres særskilt at salgsprospektet ikke er bindende for leilighetens detaljutforming og farger. Opplysninger gitt i salgsprospekt kan fravikes dersom selgeren anser det nødvendig eller ønskelig, men endringene skal ikke ha innvirkning på forutsatt standard.

3D skisser og visualiseringer/illustrasjoner i prospektet og tegningsmateriale er av illustrativ karakter, som for eksempel møblering, fargevalg, dør- og vindusform, detaljer på fellesarealer, fasadedetaljer, materialvalg, blomsterkasser, beplantning, etc. Leilighetenes arealer er angitt så nøyaktig som mulig. Selger tar imidlertid forbehold om mindre avvik/ endringer. Prospektet må ikke brukes for nøyaktig måltaking. Dersom det er motstrid mellom leveransebeskrivelsen og tegninger skal leveransebeskrivelsen gå foran.

Boligprisene fremgår av vedlagte prisliste. Selger står til enhver tid fritt til å endre prisen på boliger som ikke er solgt. Kontraktsfestede avtaler skal ikke indeksreguleres før overtagelse.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte salgsdokumenter. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Det kan forekomme avvik mellom denne prosjektbeskrivelse og godkjente søknadstegninger. I slike tilfeller er det alltid godkjente søknadstegninger som er gjeldende.

Detaljprosjektering av tekniske føringer og installasjoner kan medføre mindre endringer som utvidelse av vegger og nedforing av himlinger/innkassinger.

Selger tar forbehold om eventuelle skrivefeil i beskrivelsen.
Adgang til utleie (boligformål)
Boligene får ingen separat utleiedel. Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut, men det kan følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf.eierseksjonsloven § 22. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager. Vedtekter blir vedtatt i forbindelse med etablering av sameiet.
Konsesjon / Odel
Det foreligger ikke konsesjon eller odelsrett på eiendommen.
Sikkerhetsstillelse
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.
Beskrivelse av sameiet
Sameiet vil bestå av 20 eierseksjoner. Den enkelte seksjonseier har rett og plikt til å være medlem av det sameiet som blir etablert. Eiendommen skal seksjoneres i forbindelse med ferdigstillelse av prosjektet og hver boenhet får eget seksjonsnummer.

Boligsameiet ivaretar drift og vedlikehold av fellesarealer som ikke reguleres som tilleggsarealer iht. sameiets vedtekter og seksjoneringsbegjæring.

Alle seksjonseiere i sameiet må svare for sin forholdsmessige andel av forpliktelser/fellesutgifter overfor sameiet. Fordelingsnøkkel for fordeling av utgifter reguleres i vedtektene. Vedtekter for sameiet besluttes ved stiftelse av sameiet. Utkast til vedtekter og budsjett følger som vedlegg til kjøpekontrakt

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Øvrige kjøpsforhold

Planlagt overtagelse
Byggingen vil bli igangsatt så snart det er solgt tilstrekkelig antall leiligheter, som utgjør ca. 70 % av den totale omsetningsverdien, og offentlige godkjenninger er gitt. Estimert byggetid for prosjektet er 14-16 måneder, og selger tar sikte på at prosjektet er ferdigstilt 1.kvartal 2023. Dette med forbehold om nødvendig salgsgrad, offentlige godkjenninger og finansiering før prosjektet kan realiseres. Dette er opp til selgers subjektive vurdering.
Selgers forbehold
Selger tar følgende forbehold om realisering:
- Endelige offentlige godkjenninger, herunder igangsettingstillatelse.
- At det oppnås et tilstrekkelig forhåndssalg før beslutning om igangsetting, herunder ca. 70 %.
- Åpning av byggelån.

Selgers frist for løfting av ovennevnte forbehold er 01.03.2022.
Solgt ihht bustadoppføringsloven
Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.
Garantier
Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Selgers plikt til å stille garanti utsettes til forbehold om realisering er avklart/falt bort.
Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.
Budgiving
Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig. Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.
Meglers vederlag og utlegg
Provisjonen er avtalt til kr 40 000,- + mva pr. enhet.
Tilrettelegging kr 100 000,- + mva for prosjektet.
Oppgjørshonorar kr 4 792,- + mva pr. enhet.

I tillegg kommer tillegg/utlegg/markedsføring.
Lillehammer
Ansvarlig megler

Pål Thomas Trøseid

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Lagre visittkort

Siri Ellingsberg

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

Kontorinformasjon

Juridisk navn Eminent Eiendomsmegling Lillehammer ASOrganisasjonsnummer 988526525Besøksadressse Kirkegata 62 i NordeaTlf 61 26 63 60Kontorets hjemmeside

Gode råd til deg som er på boligjakt

1. Før boligjakten starter
Før boligjakten starter, bør du ha gjort deg opp en formening om hvor du vil bo, hvor lagt du kan strekke deg økonomisk og hvilke krav eller ønsker du har til boligen. Hold fast ved dine vurderinger, også om budrunden blir hektisk. Ikke alle av oss får alle ønsker oppfylt når vi handler bolig. Du bør derfor prioritere ønskene; Er terrasse viktigere enn garasjeplass? Er peis viktigere enn et ekstra baderom?
2. Møt forberedt på visning
Innhent salgsoppgave og boligsalgsrapport på forhånd, og les nøye gjennom denne informasjonen før visningen. Notèr gjerne ned spørsmål du ønsker å stille megler og selger, slik at spørsmålene dine ikke går i glemmeboken. Er det utstedt ferdigattest på boligen? Er alle P-rom godkjent for varig opphold? Vent med å legge inn bud til du har fått svar på spørsmålene.
3. Gjør deg kjent i området der eiendommen ligger
Gjør deg kjent i området der eiendommen ligger, slik at du finner ut om det er langt til skole, barnehave, offentlig kommunikasjon, matbutikk mm. Sett deg videre godt inn i eventuelle vedtekter og husordensregler som gjelder for den boligen du kanskje skal kjøpe. Er det tillatt å leie ut? Er det lov å flytte inn med kjæledyr?
4. Finansiering
Finn ut hvor grensen går for hva du kan finansiere, og sett en klar grense for hvor høyt du kan by. Ikke legg inn bud uten at du er sikker på at du har finansieringen i orden! Husk at du, ved siden av å betjene lån og eventuelle fellesutgifter, også har løpende utgifter til forsikring, mat, klær, oppvarming, barnehave, reiseutgifter m.v. Du bør også avsette et beløp hver måned til å dekke uforutsette utgifter og løpende vedlikehold.
5. Boligselgerforsikring (eierskifteforsikring) og boligkjøperforsikring.
Dersom vilkårene for å tegne slike forsikringer er oppfylt, kan kjøper og selger tegne forsikring gjennom megler. Boligselgerforsikring er selgers forsikring mot krav fra kjøper på grunnlag av skjulte feil og mangler, dvs. mangler som selger ikke kjente. Når du selger bolig, vil megleren din spørre deg om du vil tegne boligselgerforsikring. Boligkjøperforsikringen, derimot, dekker hjelp for kjøper til å vurdere og eventuelt fremsette klage etter kjøp av bolig. Forsikringen gir kjøper tilgang til juridisk bistand fra tidspunkt for signering av kjøpekontrakt frem til 5 år etter overtagelsen, samt juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering av saken gjennom rettsapparatet om nødvendig. Vi i PrivatMegleren anbefaler, med få unntak, kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette gjør du gjennom eiendomsmegleren når du kjøper bolig.

Selge eiendom gjennom PrivatMegleren

Skal du også selge egen eiendom? Les mer om salg gjennom PrivatMegleren

PrivatMegleren KJØP

Synes du det er krevende å orientere deg i eiendomsmarkedet? Har du vært på mange visninger? Har du tapt mange budrunder? La en megler med en objektiv tilnærming bistå deg med kjøp av eiendom.

PrivatMegleren Boligbytte

Sørg for å ha det bra på veien til noe bedre. PrivatMegleren Boligbytte tilbyr hjelp med lagring av interiør, pakking, flyttingen, utvask og strøm. I tillegg får alle kunder av PrivatMegleren tilbud om kostnadsfri flytteforsikring.

Snakk med Nordea om finansiering

Ring 232 06001, avtal et videomøte eller chat med oss på nordea.no - alle dager, hele døgnet. Du kan også søke om finansieringsbevis direkte på nordea.no/finansieringsbevis

Vedlegg til salgsoppgave