Consul S. Bergesens v. 212

Consulens Brygge

Consul S. Bergesens v. 212

Eksklusiv toppleilighet - design din egen leilighet med high-end tilvalgsmuligheter eller flytt rett inn!
Primærrom
200
Bruksareal
207
Eiendomstype
Selveierleilighet
Eierform
Eierseksjon
Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner / Daglig Leder
Erlend Haglund

Kjøpesum og omkostninger

Prisantydning
16 500 000,-
Totalpris ekskl. omkostninger
16 500 000,-
240,-
Pantattest kjøper
500,-
Tingl.gebyr pantedokument
500,-
Tingl.gebyr skjøte
75 850,-
Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 3 034 000,-)
9 900,-
Kjøpsforsikring IF (valgfritt)
Omkostninger totalt
86 990,-
Totalpris inkl. omkostninger
16 586 990,-

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Informasjon om eiendommen

Eiendommens hjemmeside
www.consulensbrygge.no
Oppdragsnummer
317-23-0259
Eier
Kulimport eiendomsutvikling as
Eiendomstype
Selveierleilighet
Eierform
Eierseksjon
Betegnelse
Gnr. 22 Bnr. 374 Snr. 66 i Stavanger kommune
Ideell andel: 1/1
Etasje
8 og 9
Byggeår
2023
Arealer og fordeling per etasje
8.etasje: P-rom: 86 kvm / BRA: 88 kvm / S-rom: 2 kvm
9.etasje: P-rom: 114 kvm / BRA: 119 kvm / S-rom: 5 kvm
Areal
Primærrom: 200 kvm, Bruksareal: 207 kvm
Rom som er P-rom: 8.etasje: Entré/gang, wc, bad, soverom, stue/kjøkken. 9.et: Stue, 2 soverom og bad.
Arealer og fordeling pr. etasje
Primærrom: 200 kvm, Bruksareal: 207 kvm
Rom som er P-rom: 8.etasje: Entré/gang, wc, bad, soverom, stue/kjøkken. 9.et: Stue, 2 soverom og bad.
Rom som er S-rom: Kott og garderobe.

8.etasje: P-rom: 86 kvm / BRA: 88 kvm / S-rom: 2 kvm
9.etasje: P-rom: 114 kvm / BRA: 119 kvm / S-rom: 5 kvm

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte arealmåling.
Antall rom
4
Tomtetype/areal
Fellestomt / 1154 kvm
Forretningsfører
Bate Boligbyggelag
Beliggenhet
Leiligheten har en super beliggenhet nær Stavanger sentrum. Her bor du i idylliske omgivelser med umiddelbar nærhet til Hillevågvannet. Nyt bølgeskvulp sammen med morgenens første kaffekopp på balkongen, eller ta med deg kaffen og gå en tur langs vannet.

Området er under stadig utvikling, og urbane tilbud ligger i kort avstand  - kino, kaffebarer, topplistede restauranter og en rekke kulturtilbud med mer. I tillegg er det kort vei til idrettsplasser, Stavanger universitetssykehus og idylliske turområder.

Rett ved Byparken finner du Fisketorget, flere trendy kafeer og spisesteder. Stavangers kulturelle storstue, konserthuset fra 2012, ligger i Sandvigå. Er du interessert i historie er det også kort vei til Rudlåparken, et frodig område kjent for sine helleristninger. Vakre Bjergsted kulturpark ligger en kort sykkeltur fra boligen, og det er ca. 3 km til Stavanger Stadion.

Rett over vika ligger Strømvig sjøbad, samt Godalen - en av Stavangers fineste turstier. I motsatt retning ligger Mosvatnet med flott tursti som passer godt for både joggere, turgåere og familier på tur. I tillegg kan runden rundt store Stokkavatnet og Hålandsvatnet anbefales. Stavanger Golfklubb ligger ved Store Stokkavatnet og kan by på utfordringer for alt fra nybegynnere til mer profesjonelle.
Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter
Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi, Extra og Rema 1000. Kilden kjøpesenter ligger 6 min gange fra leiligheten. Stavanger sentrum med sitt mangfoldige servicetilbud ligger godt innen rekkevidde. Her finnes blant annet Magasin Blaa og Arkaden Torgterrassen, dersom du ønsker alt samlet på en plass.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon i form av buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Hillevågstunnelen som ligger kun 600 m unna. Paradis stasjon ligger ca. 1,1 km unna. Ved å benytte bil tar det ca. 18 min til Sandnes og 15 min Stavanger Lufthavn Sola.

Fra eiendommen er det gangavstand til Kvaleberg og Våland barneskole, samt Ullandhaug og St. Svithun ungdomsskole. Godalen videregående skole ligger ca 1,6 km unna. Det er heller ikke langt til Steinerskolen i Stavanger. Det finnes også et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i nærheten.

Bebyggelse

Innhold
8.etasje: Entré/gang, wc, bad, soverom, stue/kjøkken og kott.
9.etasje: Stue, 2 soverom, bad og garderobe.

Godkjente tegninger er innhentet og følger vedlagt. Det gjøres oppmerksom på følgende avvik mellom godkjente tegninger og dagens bruk: 9.etasje: Bad er byggemeldt som soverom. Soverom er byggemeldt som bad.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er opplyst i salgsoppgaven. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for  den aktuelle bruken.
Standard
Leiligheten vi har for salg ligger i 8 og 9 etg. med adkomst fra et felles, flislagt inngangsparti og heis til et teppebelagt etasjeplan. Entreen ligger sentralt plassert og gir en god forsmak på den lekre leiligheten. Entreen har enstavs parkett på gulvet og pene veggfarger - en stil som er gjennomgående. Rommet er møblert med skyvedørsgarderobe. Like innenfor finner man gjestetoalett, soverom med eget bad.

Kjøkkenet ligger i åpen løsning og er et luftig, innbydende samlingssted. Rommet har store vindusflater som lar dagslyset flyte fritt, og byr på formidabel utsikt til sjø og nabolag. Skyvedører åpner opp til en balkong, om utsikten skal nytes i frisk luft.

Kjøkkenet er fra Norema og består av en romslig kjøkkenøy, samt benk- og takoppforede overskap med mye oppbevaringsplass. Innredningen har kledelig gråfarge, dempere på alle fronter og påkostet benkeplate i sort skimmer med sort kjerne kompaktlaminat.

Kjøkkenet har underlimt stålkum, strømstikk og benkebelysning. Innredningen har kildesorteringssystem, komfyrvakt og opplegg for integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin.

Det er åpen stue/kjøkken løsning i 8 etg. og i 9 etg. finnes en romslig stue på ca 70 kvadratmeter med utrolig fin utsikt og stor terrasse.

Leiligheten har to delikate bad. Begge bad er fliselagt. Rommet er utstyrt med gulvvarme og downlights. Badet har stilren, hvit servantseksjon fra Norema, innfliset speil og vegghengt toalett med softclose. Det er rette dusjdører til dusjhjørnet og både håndholdt dusj og deilig regnfallsdusj.

Leiligheten har tre pene soverom, hvor ett ligger til en skjermet gang med eget bad. Hovedsoverommet ligger i 9 etg. med walk-in closet, og ligger i behagelig suiteløsning med eget bad. Det er lagringsplass i en disponibel sportsbod i underetasjen og bod under trapp i leiligheten.

Sameiet har også knyttet seg til Heime - en app som setter naboene i kontakt med hverandre og skaper en hyggelig nabolag. Her arrangeres alt fra vinsmaking til strikkekvelder. I denne appen kan man også booke den elektriske bilen som er i sameiet.
Via sameiet har man tilgang til gjestehybler, selskapslokale, delerom, delebil og sykler.

Skulle dagens løsninger ikke falle i smak, er det utarbeidet et lekker og eksklusivt designkonsept som man kan benytte seg av. Da tilbyr vi en unik mulighet til å bygge om leiligheten før innflytting mot pristillegg. Inspirert av interiørarkitekt Gudbjørg Simonsens prisvinnende arbeid, kan du velge alternative planløsninger og high-end tilvalgsmuligheter.
Møblering
Eiendommen selges umøblert.
Oppvarming
Vannbåren gulvvarme i stue/kjøkken og alle bad.
Viftekonvektor i stue i 9. etasje.

Oppvarming og varmtvann er tilknyttet fjernvarme fra Lyse. Boligen har balansert ventilasjon med varmegjenvinning, med eget aggregat. I fellesgang er det sikringsskap med automatsikringer. Begge bad har Led downlights, og det er dørcalling i entré. Lyse/Altibox er leverandør av fiber/tv. Bygget har heis.
Parkering / Garasje
Leiligheten disponerer to faste parkeringsplasser i lukket garasjeanlegg. Det er mulighet for å installere elbil lader. Det er også flere gjesteparkeringsplasser i garasjeanlegget. Ellers kan det nevnes at sameiet har en felles elektrisk delebil og sykkel.
Adkomst
På finn.no kan du se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med PrivatMegleren visningsskilt på visningsdagen.

Interessert i eiendommen?

Når du er på boligjakt trenger du kanskje også å avklare verdien på boligen du har i dag?

Eiendom

Tinglyste rettigheter og forpliktelser
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.
Servitutter / rettigheter
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1945/205-1/102  Erklæring/avtale  
23.01.1945 
Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB
Overført fra: 1103-22/374
Gjelder denne registerenheten med flere

1945/206-1/102  Erklæring/avtale  
23.01.1945 
Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB
Overført fra: 1103-22/374
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/3081052-1/200  Bestemmelse om nettstasjon  
25.09.2020 21:00 
Rettighetshaver:LNETT AS  
Org.nr: 980038408
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: 1103-22/374
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/3081052-2/200  Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler  
25.09.2020 21:00 
Rettighetshaver:LNETT AS  
Org.nr: 980038408
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: 1103-22/374
Gjelder denne registerenheten med flere

2022/332999-1/200  Bestemmelse om adkomstrett  
25.03.2022 21:00 
Bestemmelse om tilgang for redningspersonell og vaktselskap e.l
Gjelder denne registerenheten med flere

2022/333022-1/200  Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening  
25.03.2022 21:00 
Gjelder denne registerenheten med flere
Eiere av boligseksjoner som måtte bli opprettet på eiendommen plikter å være medlemmer av Velforeningen Consulens Brygge.

2022/282739-1/200  Seksjonering  
14.03.2022 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 66
formål: Bolig
sameiebrøk: 209/6649
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på 1103-22/375
Rettigheter i eiendomsrett
2022/1366830-2/200  Bestemmelse om parkering  
01.12.2022 21:00 
rettighetshaver:Knr:1103 Gnr:22 Bnr:374 Snr:66  
rettighetshaver:Knr:1103 Gnr:22 Bnr:374 Snr:68  

Tinglyst heftelse ligger vedlagt til prospektet. Interessenter oppfordres til å lese dokumentet. Kan ikke levere dokumenter fra før 1.1.1951.

Offentlige forhold

Vei / Vann / Avløp
Offentlig vann og avløp.

Tilkomst til eiendommen skjer via offentlig og privat vei (22/12 - Kulimport Eiendomsutvkling II AS, 22/202 - Skanska Eiendomsutvikling AS)
Ferdigattest eller midl. brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for boligblokk datert 17.04.2023 iflg Stavanger kommune.
Det foreligger midlertidig brukstillatelse for boligblokk datert 04.01.2023 iflg Stavanger kommune.
Verdi ved skattefastsetting
Ligningsverdi er ikke fastsatt da eiendommen er oppført i 2023. Ta kontakt med Skatteetaten for mer informasjon.
Reguleringsforhold
Eiendommen er regulert til bolig/blokkbebyggelse.

Kommuneplaner
Id: KP 2023-2040
Navn: Kommuneplanens arealdel 2023-2040
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 19.06.2023
Delarealer: Delareal 1 154 m
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende
Områdenavn: B84

Kommunedelplaner
Id: 116K
Navn: Kommunedelplan for Paradis - Hillevåg
Plantype: Kommunedelplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 19.09.2005
Delarealer: Delareal 113 m
Arealbruk. Park/turvei,Framtidig
Områdenavn: H45
Delareal: 1 041 m
Arealbruk: Boligområde,Framtidig
Områdenavn: H44

Reguleringsplaner
Id: 2605P
Navn: Detaljregulering for Kulimportkaien. Hillevåg bydel
Plantype: Detaljregulering
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 11.03.2019
Delarealer: Delareal 471 m
Formål: Boligbebyggelse-blokkbebyggelse
Feltnavn: BB3
Delareal: 1 031 m
Bestemmelsesområde vilkår for bruk av arealer, bygninger og anlegg
Delareal: 682 m
Formål: Boligbebyggelse-blokkbebyggelse
Feltnavn: BB4

Reguleringsplaner under arbeid
Id: 2731
Navn: Hillevåg
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Områderegulering

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (100 meter)
Id; 2832
Navn: Bussveien fra Jernbaneveien til Haugåsveien
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Detaljregulering
Hensikten med Bussveien er å etablere et effektivt og forutsigbart kollektivtilbud.

Id: 2731
Navn: Hillevåg
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Områderegulering

Det er ifølge matrikkelutskriften registrert grunnforurensning på eiendommen.

Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.
Energimerking
Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Økonomi

Energiforbruk og strømkostnad
Energiforbruk er ikke opplyst av selger, og vil variere ved forbruk.
Andre faste løpende kostnader
Kr. 4 385,- pr. Mnd. pr. 02.01.24.
Fellesutgifter som inkluderer: Heime, bygningsforsikring, vaktmestertjenester, Altibox Fiberaksess, forretningsførerhonorar, styrehonorar og diverse drift og vedlikehold.

Kommunale avgifter Kr. 14 865 pr. år Eiendomsskatt, renovasjon, tømming nedg.cont, vann og avløp.

Kommunen opplyser at eiendomsskatten for 2024 estimeres til  9.555.-. Videre informerer kommunen at årsaken til at eiendommen ikke har blitt fakturert eiendomsskatt tidligere er fordi bygget stod ferdig 2023 og eiendomsskatt tar utgangspunkt i status pr. 01.01.

Forsikring i IF Skadeforsikring  (polisenummer SP0004052820)
Andre utgifter: Strøm, tv, internett og forsikring. Kostnader er ikke opplyst av selger og vil variere ut ifra valg av leverandør og avtaletype.


Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.

Oppgjør
Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.
Finansiering
Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.
Totale kostnader
16 500 000,- (Prisantydning)


Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
75 850,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag av tomteverdi: 3 034 000,-))

77 192,- (Omkostninger totalt)

16 913 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Diverse

Annen nyttig informasjon
Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Selger har ikke bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av fagkyndig, før bud inngis.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Leiligheten har ikke vært bebodd av selger, men har vært møblert i visningssammenheng. Eventuell slitasje som følge av dette kan ikke påberopes som mangel/reklamasjonsgrunnlag.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Adgang til utleie
Eiendommen kan i sin helhet fritt leies ut til boligformål. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, så fremt arealet er godkjent for varig opphold iht. plan- og bygningsloven og har forsvarlig radonnivå. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 dager årlig er ikke tillatt.
Konsesjon / Odel
Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen. Det hefter ikke odel på eiendommen.
Sikkerhetsstillelse
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.
Beskrivelse av sameiet
Sameiet Consulens Brygge 1 består av 63 boligseksjoner og 5 næringsseksjoner fordelt på 2 stk boligblokker.

Det er tillatt med husdyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Eier må akseptere sameiets regler for dyrehold. Styret har utarbeidet et skjema med søknad om dyrehold. På  Bate sine nettsider finner man søknadsskjema som den enkelte beboer skal fylle ut og sende til styret for behandling. Signert erklæring sendes til styret ved innflytting eller anskaffelse av dyr.

-  Delinnflytting
 - Sameiet består av 63 boligseksjoner og 5 næringsseksjoner fordelt på 2 stk boligblokker
 - Felleslokalene eies av Velforeningen Consulens brygge. Bruk drift og vedlikehold av felles lokaler er regulert i vedtektene til
Velforeningen. Skal driftes av Heime.
 - I sameiet Consulens Brygge 1 skal det til enhver tid være minimum en stk delebil.
 - Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 dager årlig er ikke tillatt
 - El bil ladning via Smartly
 - Avregning fjernvarme via Lyse - faktura sendes hver enkelt.

For 2022 hadde sameiet et overskudd på kr. 500 661,- 
For 2023 har sameiet budsjettert med et overskudd på kr. 57 620,-
Pr 2022 hadde sameiet kr. 561 807,- innestående på driftskonto.

Pt. ikke avholdt årsmøte for 2024, tallene er hentet fra innkalling til årsmøte for 2023.

Avtale om finansiering av felleskostnader hos Klare Finans AS.

Styrets planer fremover:
• Behandle inn-glassing av balkonger, slik at fasade blir minst mulig påvirket og har en helhet med bygget, og at det branntekniske er ivaretatt.
• Brygge for bademulighet og av/ påstigning kajakk/ båt
• Følge opp bruk av gjesteparkering
• Undersøke muligheter for å lagre sykkelstativer som hører til neste byggetrinn eksternt. Utbygger er positiv til å være med i denne prosessen.
• Se på sykkelparkering, MC parkering og kajakk oppbevaring med "nye øyne". Oppmålte parkeringsplasser skal brukes til det de er tenkt for, men så er det areal utenfor dette vi må undersøke å benytte best mulig.
• Oppfølging av kontrakter

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameierbrøk. Dette innebærer at sameieren har såkalt proratansk ansvar for sameiets forpliktelser.

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameierbrøk. Dette innebærer at sameieren har såkalt proratansk ansvar for sameiets forpliktelser.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Styregodkjennelse
Overdragelse og bortleie skal av registreringshensyn skriftlig meddeles av sameiets styre.

Øvrige kjøpsforhold

Kjøpsforsikring
Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Kjøpsforsikring fra If. Produktet inneholder boligkjøperforsikring,  hus-/hytteforsikring med superdekning og innboforsikring med superdekning. Les mer om Kjøpsforsikring i vedlagte materiell.
Overtagelse
Etter nærmere avtale.
Boligselgerforsikring
Selger er et firma og har således ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring. Selgers egenerklæring er utfylt og følger vedlagt, interessenter oppfordres til å sette seg inn i denne før det inngis bud på eiendommen.
Budgiving
Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.
Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Meglers vederlag og utlegg
Foto (Kr.4 950)
Provisjon (forutsatt salgssum: 16 500 000,-) (Kr.165 000)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 385)
Tilrettelegging (Kr.13 900)
Opplysninger fra forretningsfører (Kr.4 350)
Grunnpakke markedsføring (Kr.24 900)
Panterett med urådighet fast eiendom elektronisk (Kr.540)
Godtgjørelse Oppgjør (Oppgjørskostnad) (Kr.5 500)
Innhentingsgebyr kommunal info (Kr.6 450)
Totalt kr. (Kr.231 555)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger utlegg til fotograf, innhenting av opplysninger og tilretteleggingsgebyr.
Vedlegg til salgsoppgaven
Arealoppmåling
Egenerklæringsskjema
Energiattest
Vedtekter og ordensregler
Innkalling & protokoll
Regulering
Kart
Matrikkelutskrift
Kommunale opplysninger
Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Seksjonering / servitutter
Tegninger
Løsøre og tilbehør
Bud og budgivning
Salgsoppgaven er ikke komplett uten alle vedlegg.

Viktig informasjon

Interessenter oppfordres til å lese grundig gjennom all tilgjengelig informasjon om eiendommen før bud inngis, og til å ta kontakt med ansvarlig megler dersom noe er uklart. Som interessent må du forsikre deg om at du er registrert som interessent til eiendommen og at du har gitt nødvendige samtykker til å bli kontaktet, slik at du får opplysninger om bud.
Omsetning av brukt eiendom
En brukt eiendom vil som regel ikke være i samme stand som om den var ny. Tekniske krav, alminnelig håndverksskikk og byggteknikk endres over tid. Slitasje etter bruk, vær og vind og tiden som har gått gjør at tilstanden etter hvert blir dårligere. Dette er ikke alltid synlig. Det som oppleves som feil ved eiendommen, er derfor ikke nødvendigvis en mangel i rettslig forstand. Det er viktig å sette seg grundig inn i tilstanden på den eiendommen man vil kjøpe.
Tilstandsrapport og eTakst
Tilstandsrapporter/boligsalgsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Rapportene gir en beskrivelse og vurdering av byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendom.
Meglers eTakst inneholder opplysninger knyttet til eiendommens antatte markedsverdi.
Det er selger som avgjør om det skal innhentes tilstandsrapport. Selgers egenerklæringsskjema og ev. tilstandsrapport følger som vedlegg til salgsoppgaven.
Løsøre og tilbehør
Med mindre selger eller kjøper tar forbehold om annet, gjelder «Liste over løsøre og tilbehør» som skal følge med eiendommen ved salg. Listen er utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor i fellesskap.
Energimerking av eiendom
Ved salg eller utleie av boliger, fritidseiendom og andre bygninger, har selger/utleier som hovedregel plikt til å fremskaffe energiattest. Energimerket vil fremgå av salgsoppgaven. For ytterligere informasjon om energimerking, se www.energimerking.no.
Radon
Strålevernforskriften stiller krav til at årsmiddelverdien av radon i oppholdsrom i utleid bolig må være under 200 becquerel per m3. Dette er viktig å merke seg dersom man kjøper bolig som helt eller delvis skal leies ut. Kravet gjelder ikke for fritidsboliger som leies ut, med mindre disse benyttes som boliger av leietager. For ytterligere informasjon om radon, se www.nrpa.no/radon.
Salgs - og betalingsvilkår
Eiendom selges på de vilkår som fremgår av salgsoppgave og annonse. Budgiver som ønsker å inngå avtale på andre vilkår enn de som følger av salgsoppgave og annonse, må ta forbehold om de ønskede vilkår i bud. Det er opp til selger å vurdere om forbeholdene kan aksepteres.
Med mindre kjøper tar forbehold om annet, forutsettes det at skjøte eller andel i borettslag tinglyses på kjøper. Ved overdragelse av aksjeleilighet noteres ny eier i aksjeeierboken.
Kjøper må innbetale hele kjøpesummen med tillegg av omkostninger til meglers klientkonto før overtagelse av eiendommen kan skje. Oppgjør i kontanter og bankremisser aksepteres ikke. Ved forsinket betaling har selger krav på forsinkelsesrenter. Ved vesentlig forsinket betaling kan selger heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.
Det tas forbehold om at omkostninger som kjøper skal dekke, for eksempel tinglysingsgebyr og omkostninger i forbindelse med eierskifte i sameier og boligaksjeselskaper, kan øke i perioden fra markedsføring av eiendommen og frem til overtagelse.
Budgivning
Bud må inngis skriftlig og minst inneholde budgivers navn og kontaktinformasjon, budets størrelse, frist for selger til å akseptere budet (akseptfrist), finansieringsplan samt eventuelle forbehold. Akseptfrist må settes til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, eller senere. For at megler skal kunne formidle bud til selger og øvrige budgivere, må megler få kopi av budgivers legitimasjon og signatur, eller bekreftelse av budgivers identitet gjennom bruk av BankID. Vi fraråder alle å sende kopi av ID i e-post eller sms. Den sikreste måten å inngi bud på er derfor gjennom "Trygg Budgivning". Innlogging skjer via eiendommens nettannonse på www.privatmegleren.no, hvor du vil finne en «Gi bud»-knapp. Budgiver legitimerer seg ved hjelp av BankID, og fyller ut alle detaljer. Når det første budet er lagt inn vil budgiver motta en bekreftelse på SMS, som også kan benyttes til budforhøyelser. Hvis bud legges inn på annen måte enn gjennom «Trygg budgivning», må budgiver forsikre seg om at budet kommer frem til megler.
Budgivere oppfordres til å inngi bud med minst 30 minutters akseptfrist. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper, for å sikre at megler får formidlet budet til selger innen fristen. Budgiver må sørge for at klokke på enheten budet sendes fra (PC, telefon, nettbrett eller lignende), viser korrekt tid.
Selger har rett til å ignorere eller avslå ethvert bud, uten begrunnelse. Megler kan formidle avslag eller aksept på vegne av selger.
Bindende avtale
Bindende avtale er inngått når bud er akseptert, dvs. før kjøpekontrakt er undertegnet av partene. Det eksisterer ingen angrerett ved kjøp og salg av fast eiendom i Norge.
Kjøper er utenlandsk statsborger
Dersom kjøper er utenlandsk statsborger kreves det at vedkommende har et såkalt D-nummer til erstatning for norsk personnummer. Rekvirering av D-nummer må sendes Kartverket samtidig med innsending av skjøtet for tinglysing. Skjøtet blir liggende i Kartverket inntil kjøper har fått D-nummer av Skatteetaten. Når Kartverket har mottatt D-nummeret fra Skatteetaten, vil skjøtet bli tinglyst umiddelbart. Rekvisisjon av D-nummer i forbindelse med tinglysing av skjøte vil ofte medføre at oppgjør og utbetaling til selger blir forsinket med noen uker. Kjøper må i disse tilfellene enten ta forbehold i bud om forsinket utbetaling til selger, eller være forberedt på å dekke forsinkelsesrenter til selger. Kontakt ansvarlig megler for informasjon før budgivning.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Hvitvasking
I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kundekontroll på grunnlag av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte. Dersom kunden er et foretak, skal megler kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere i foretaket, og gjennomføre ID-kontroll av disse. Kjøper og selger har plikt til å bidra til at megler får gjennomført kundekontroll.
Megler har i enkelte tilfeller, herunder tilfeller hvor megler ikke får gjennomført kundekontroll av kjøper før overtagelse og oppgjør, plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Konsekvensen av at kjøper ikke vil bidra til gjennomføring av kundekontroll, er at transaksjonen må stanses. Overtagelse og oppgjør kan ikke gjennomføres før kjøper bidrar til at megler kan gjennomføre kundekontrollen. Når kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundekontroll, og oppgjør til selger derfor blir forsinket, utløser dette rettigheter for selger etter avhendingslovens kapittel 5. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundekontroll underveis i oppdraget, f.eks. dersom det etter oppdragsinngåelsen har vært endring av hvem som er reelle rettighetshavere i foretaket som selger, må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. I disse tilfellene er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen. Kjøpers rettigheter ved selgers mislighold følger av avhendingslovens kapittel 4.
Eiendomsmeglingsforetaket har også andre prosedyrer knyttet til hvitvaskingsregelverket.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.
Personopplysninger
Som følge av meglerforetakets plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3), er mulighetene for å få slettet personlige opplysninger som er formidlet til megler, begrenset. Du kan lese mer om vår personvernpolicy på våre hjemmesider, www.privatmegleren.no.
Ord og uttrykk
Arealbegreper i boliger/fritidsboliger:
BRA-I (internt bruksareal): Boligens bruksareal, målt innenfor omsluttende vegger.
BRA-E (eksternt bruksareal): Bruksareal av alle rom som ligger utenfor boenheten, men som likevel tilhører denne. Dette omfatter for eksempel kjellerstuer, gjesterom, hobbyrom og boder som tilhører boenheten, og har adgang utenfra eller fra fellesarealer.
BRA-B (innglasset balkong m.v.): Bruksareal av innglasset balkong, altan, veranda (e.l.) TBA (terrasse- og balkongareal) Arealer av terrasser og åpne balkonger tilknyttet boenheten, målt på innsiden av rekkverk, skillevegg o.l. dersom slike finnes.
P-rom: primære rom, oppholdsrom som stue, kjøkken, bad, vaskerom, vindfang, hall og soverom. Det er i hovedsak bruken av rommet som er avgjørende for om rommet defineres som P-rom.
S-rom: sekundære rom som boder, kott mv. Hvorvidt et rom regnes som P-rom eller S-rom, baseres til en viss grad på skjønn.
Kilde: Norges Takseringsforbund, www.ntf.no/forbrukerinfo. retningslinjer ved arealmåling, 2. utgave.
Galleri
Ansvarlig megler

Erlend Haglund

Eiendomsmegler MNEF / Partner / Daglig Leder
Lagre visittkort

Kontorinformasjon

Juridisk navn Galleri Eiendomsmegling ASOrganisasjonsnummer 927103796Besøksadressse Madlaveien 75Tlf 51 52 62 00Kontorets hjemmeside

Gode råd til deg som er på boligjakt

1. Før boligjakten starter
Før boligjakten starter, bør du ha gjort deg opp en formening om hvor du vil bo, hvor lagt du kan strekke deg økonomisk og hvilke krav eller ønsker du har til boligen. Hold fast ved dine vurderinger, også om budrunden blir hektisk. Ikke alle av oss får alle ønsker oppfylt når vi handler bolig. Du bør derfor prioritere ønskene; Er terrasse viktigere enn garasjeplass? Er peis viktigere enn et ekstra baderom?
2. Møt forberedt på visning
Innhent salgsoppgave og boligsalgsrapport på forhånd, og les nøye gjennom denne informasjonen før visningen. Notèr gjerne ned spørsmål du ønsker å stille megler og selger, slik at spørsmålene dine ikke går i glemmeboken. Er det utstedt ferdigattest på boligen? Er alle P-rom godkjent for varig opphold? Vent med å legge inn bud til du har fått svar på spørsmålene.
3. Gjør deg kjent i området der eiendommen ligger
Gjør deg kjent i området der eiendommen ligger, slik at du finner ut om det er langt til skole, barnehave, offentlig kommunikasjon, matbutikk mm. Sett deg videre godt inn i eventuelle vedtekter og husordensregler som gjelder for den boligen du kanskje skal kjøpe. Er det tillatt å leie ut? Er det lov å flytte inn med kjæledyr?
4. Finansiering
Finn ut hvor grensen går for hva du kan finansiere, og sett en klar grense for hvor høyt du kan by. Ikke legg inn bud uten at du er sikker på at du har finansieringen i orden! Husk at du, ved siden av å betjene lån og eventuelle fellesutgifter, også har løpende utgifter til forsikring, mat, klær, oppvarming, barnehave, reiseutgifter m.v. Du bør også avsette et beløp hver måned til å dekke uforutsette utgifter og løpende vedlikehold.
5. Boligselgerforsikring (eierskifteforsikring) og boligkjøperforsikring.
Dersom vilkårene for å tegne slike forsikringer er oppfylt, kan kjøper og selger tegne forsikring gjennom megler. Boligselgerforsikring er selgers forsikring mot krav fra kjøper på grunnlag av skjulte feil og mangler, dvs. mangler som selger ikke kjente. Når du selger bolig, vil megleren din spørre deg om du vil tegne boligselgerforsikring. Boligkjøperforsikringen, derimot, dekker hjelp for kjøper til å vurdere og eventuelt fremsette klage etter kjøp av bolig. Forsikringen gir kjøper tilgang til juridisk bistand fra tidspunkt for signering av kjøpekontrakt frem til 5 år etter overtagelsen, samt juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering av saken gjennom rettsapparatet om nødvendig. Vi i PrivatMegleren anbefaler, med få unntak, kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette gjør du gjennom eiendomsmegleren når du kjøper bolig.

Selge eiendom gjennom PrivatMegleren

Skal du også selge egen eiendom? Les mer om salg gjennom PrivatMegleren

PrivatMegleren KJØP

Synes du det er krevende å orientere deg i eiendomsmarkedet? Har du vært på mange visninger? Har du tapt mange budrunder? La en megler med en objektiv tilnærming bistå deg med kjøp av eiendom.

PrivatMegleren Boligbytte

Sørg for å ha det bra på veien til noe bedre. PrivatMegleren Boligbytte tilbyr hjelp med lagring av interiør, pakking, flyttingen, utvask og strøm. I tillegg får alle kunder av PrivatMegleren tilbud om kostnadsfri flytteforsikring.

Snakk med Nordea om finansiering

Ring 232 06001, avtal et videomøte eller chat med oss på nordea.no - alle dager, hele døgnet. Du kan også søke om finansieringsbevis direkte på nordea.no/finansieringsbevis

Kjøpsforsikring

Riktig forsikret fra start

Huspakken

Pakken inneholder:
boligkjøper-, hus-, innbo-, flytte- og renteforsikring

19 500,-
Leilighetspakken

For eiendommer med felles bygningsforsikring

Pakken inneholder:
boligkjøper-, innbo-, flytte- og renteforsikring

9 900,-

Renteforsikring gjelder ikke for fritidsboliger.

Hyttepakken

Pakken inneholder:
boligkjøper-, hytte-, innbo- og flytteforsikring

19 500,-

Alle forsikringene i pakken leveres av If forsikring – Nordens største forsikringsselskap. Med forsikringer fra If kan du være trygg på at du har noen av de aller beste forsikringene på markedet.

Vedlegg til salgsoppgave