Smedhaugen 3 A-E

Oslo

Smedhaugen 3 A-E

5 planlagte familieboliger med supersentral beliggenhet | Takterrasse | Hage | Garasje | 3 SOLGT
Bruksareal fra
150 - 168
Eiendomstype
Tomannsbolig
Eierform
Eierseksjon
Ansvarlig megler
Partner / Daglig Leder / Eiendomsmegler
Lillian Ch. Nerlinger

Kjøpesum og omkostninger

Pris fra
11 800 000,-
til
13 600 000,-
Eksempel basert på enhetsnummer 4
Pris
11 800 000,-
Totalpris ekskl. omkostninger
11 800 000,-
62 500,-
Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 2 500 000,-)
200,-
Pantattest kjøper
585,-
Tingl.gebyr pantedokument
585,-
Tingl.gebyr skjøte
Omkostninger totalt
63 870,-
Totalpris inkl. omkostninger
11 863 870,-

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Plantegning

Informasjon om eiendommen

Beliggenhet
Eiendommen ligger har en solrik beliggenhet i en blindvei på Røa uten gjennomgangstrafikk. Meget barnevennlig med flere barnehager i umiddelbar nærhet. Eiendommen ligger kun et steinkast fra Røa sentrum, som er under utvikling til å bli et moderne bydelssentrum. Her finner man allerede "alt" av forretninger og servicetilbud, der i blant Røa Senter.  Videre finner man flere busslinjer og T-banestopp på Røa som tar deg til sentrum på under 15 minutter.

Marka er i umiddelbar nærhet (med innganger både fra Bogstad og Sørkedalen) med gode turmuligheter både sommer og vinter. Hyggelig turmulighet også langs Grinidammen og langs Lysakerelven, både i retning mot Bogstad og ikke minst for en litt lengre tur ned til fjorden. Flotte bademuligheter både i Bogstadvannet og på populære Røa Bad (innendørs bad). Bogstadvannet har også flere hyggelige aktiviteter for barn og kafé tilknyttet Bogstad Gård. I tillegg finner man golfbaner på Bogstad og Grini samt alpinsenter med Tryvann Vinterpark innenfor få minutters rekkevidde med bil. Kort vei også til langrennsløyper både på Fossum og i Sørkedalen. Godt utvalg av treningssentre i området. Eiendommen sogner til Huseby skole som ligger like ved eiendommen.

Bebyggelse

Arealer og fordeling per etasje
Bruksareal: 150 kvm - 204 kvm

Bruksareal 3 A
1. etasje:  52,3 kvm
2. etasje:  52,3 kvm
Kjeller: 43,6 kvm
Loft: 39,7 kvm
Totalt: 187 kvm

3 A inneholder
1. etasje: Entré, wc, gang, kjøkken og stue.
2. etasje: Tre soverom og bad/wc.
Loft: Stue, soverom og teknisk rom.
Kjeller: Gang og tre boder.

Markterrasse fra stue i 1. etasje på ca. 12 kvm og takterrasse tilknyttet loft på ca. 10 kvm. Praktisk utebod på takterrasse.

Bruksareal 3 B
1. etasje: 52,3 kvm
2. etasje: 52,3 kvm
Kjeller: 60,3 kvm
Loft: 39,7 kvm
Totalt: 204 kvm

3 B inneholder
1. etasje: Entré, wc, gang, kjøkken og stue.
2. etasje: Tre soverom og bad/wc.
Loft: Stue, soverom og teknisk rom.
Kjeller: Gang og to boder.

Markterrasse fra stue i 1. etasje på ca. 14 kvm og takterrasse tilknyttet loft på ca. 10 kvm. Praktisk utebod på takterrasse.

Bruksareal 3 C
1. etasje: 48,1 kvm
2.etasje: 48,1 kvm
Loft: 35,1 kvm
Kjeller: 19,1 kvm
Totalt: 150 kvm

3 C inneholder
1. etasje: Entré og kjøkken/stue.
2. etasje: Tre soverom og bad/wc.
Loft: Stue, soverom og teknisk rom.
Kjeller: To boder.

Markterrasse fra stue i 1. etasje på ca. 13 kvm og takterrasse tilknyttet loft på ca. 9 kvm. Praktisk utebod på takterrasse.

Bruksareal 3 D
1. etasje: 48,1 kvm
2.etasje: 48,1 kvm
Loft: 35,1 kvm
Kjeller: 19,3 kvm
Totalt: 150 kvm

3 D inneholder
1. etasje: Entré og kjøkken/stue.
2. etasje: Tre soverom og bad/wc.
Loft: Stue, soverom og teknisk rom.
Kjeller: To boder.

Markterrasse fra stue i 1. etasje på ca. 12 kvm og takterrasse tilknyttet loft på ca. 9 kvm. Praktisk utebod på takterrasse.

Bruksareal 3 E
1. etasje: 48,1 kvm
2.etasje: 48,1 kvm
Loft: 35,1 kvm
Kjeller: 36,9 kvm
Totalt: 168 kvm

3 E inneholder
1. etasje: Entré og kjøkken/stue.
2. etasje: Tre soverom og bad/wc.
Loft: Stue, soverom og teknisk rom.
Kjeller: To boder.

Markterrasse fra stue i 1. etasje på ca. 10 kvm og takterrasse tilknyttet loft på ca. 10 kvm. Praktisk utebod på takterrasse.

Arealene oppgitt i salgsoppgaven er angitt i bruksareal (BRA) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder og vegger, men ikke medregnet yttervegg. Kjøper gjøres spesielt oppmerksom på at prosjektet ikke er detaljprosjektert og at det kan forekomme avvik i BRA. Blant annet så er det tenkelig at noen interne vegger må utvides i forbindelse med rørføringer etc.

Bruttoareal, primærareal og sekundærareal er ikke oppgitt av utbygger.
Leveransebeskrivelse
Utvendig
Yttervegger
Ytterkledning, Furu 19x148 Gran 1-strøk med mellomstrøk fra leverandør i farge 0699 sort. Fabrikkbeiset og mellomstrøk. Kjøper må påregne å beise et nytt strøk 1-2 år etter overtagelse.

Dører
Ytterdører leveres som tredører i fargen Black Green RAL 6012, type Glomma og Utsikten fra NorDan. Balkongdører og vinduer leveres med mål og brystningshøyde iht. tegning i RAL 6012. Utenpåliggende sprosser iht. tegning.

Vinduer
Trevinduer fra Nordan i farge grønnsvart RAL 6012 (Black Green).

Blikkenslager
Vindusbeslag og dørbeslag i standard sort farge.

Tak og overbygg
Sedumtak. Med innvendig taknedløp. Overbygg/baldakin over hovedinngangspartier i farge sort eller RAL 6012.

Utvendig lakerte stålspiler på bakkenivå, kjellernedganger og balkonger leveres i RAL 6012.

Ventilasjon
Boligene leveres med balansert ventilasjon med varmegjenvinning fra Systemair eller tilsvarende.

Radon
Boligene leveres med radonduk og radonbrønn.

Låssystem
Det leveres 3 stk. nøkler til hver bolig.

Innvendig
Innvendig overfalter
Alle innvendige vegger leveres med 5 cm isolasjon, sparklet og malt med to strøk i en standard hvitfarge. Listefritt i overgangen vegg/tak. Standard hvite furulister benyttes som fotlist, dørlist og rundt vinduer. Parkett leveres som eik 1-stav av typen Antium fra Kährs.

Kjøkken
Kjøkken fra Sigdal av typen Fjell med melaminfronter i en ren grå farge NCS 5000-N. Benkeplate i sort skimmer Duo-utførelse (laminatplate) med akrylforkant, tykkelse 20 mm eller 30 mm. 5 stk downlight i LED - HVIT - Rund. Blandebatteri Tapwell EVO984 krom

Bad
Typen LB ekstra 30x30 på gulv og 30x60 på vegg. 10x10 i dusjsone. Det leveres flis i sluse av typen LB ekstra 30x30
2 stk downlight i wc og 6 stk på bad 2.etg LED - HVIT - RUND. Vikingbad Aida veggskål for innebygd sisterne med softclose sete. Grohe rapid innbyggingssisterne med trykkplate hvit. Vikingbad ELI 120 cm hvit matt med Ada topp servant i seksjon med skuffer. Vikingbad EVA speil 120 cm med LED sidelys. Tapwell stick SK071 krom servantbatteri.
Vikingbad Mats susjhjørne rett 90x90. Tapwell TVM7200 krom takdusj. Opplegg for vaskemaskin. Fordelerskap.

Garderobeskap og hvitevarer er ikke med i leveransen selv om dette er vist på tegning.

Trapper
Innvendige trapper leveres som svingtrapp i furu fra Nor-trapp type Tind. Hvite vanger og rekkverk, trinn og håndløper i eik. Trappen leveres som tett trapp. Trapp fra garasje opp til bod/sluse i hus 2 blir støpt (betong). Utvendig trapper støpes i betong.
 
Peisovn
Stålpipe leveres iht. tegning. Type Duo 5Dv eller tilsvarende kvalitet med gulvplate i klart glass.

TV/Radio/Telefon/Bredbånd
Det leveres fremføring i form av trekkerør for 2 stykk TV-uttak per bolig. Det legges til rette for leverandør av internett og TV-signaler. Det legges ikke opp til felles avtale for sameiet. Som tilvalg kan det monteres ekstra trekkerør i vegger for ytterligere punkter.
Oppvarming
Elektrisk oppvarming med panelovner. Varmekabler i hovedinngangsparti, på bad og hele kjeller med unntak av sluse. Peisovn i stue.
Parkering / Garasje
En garasjeplass medfølger hver bolig. Hus 3 B får to garasjeplasser. Det er lagt røropplegg til elbillader til hver seksjon.
Adkomst
Fra Smedhaugen.
Beskrivelse av tomt/hage
Sameiet tomteareal blir totalt 1 048 kvm.

Utomhusarealene vil bli opparbeidet med utgangspunkt i utomhusplan i salgsoppgave. Selger forbeholder seg imidlertid retten til å foreta endringer med hensyn til utforming og materialvalg.

Hagene er definert som fellesareal iht. seksjoneringsbegjæringen. Seksjonseier har midlertidig, eksklusiv bruksrett til hageareal iht. vedlagte utomhusplan. Bruksretten gjelder i inntil 30 år fra ferdigstillelse av boligen, jf. eierseksjonslovens § 25, femte ledd.

Avgrensning vil skje med hekk. Det er hver enkelt seksjonseier som er ansvarlig for klipping og vedlikehold av plen og hekk, innenfor det området de har bruksrett til. Det leveres beplantning som vist i utenomhusplan.

Kjøper må være klar over at det i forbindelse med matjord og ferdigplen vil ta litt tid før plenen setter seg. Normalt en sesong. En nylagt plen er sårbar for aktivitet. Den er myk både på grunn av hyppig vanning og at jorden ikke har "satt seg". Kjøper er etter overtagelse av boligen ansvarlig for skjøtsel, vanning, klipping og gjødsling.

I Oslo kommune skal alt overvann håndteres på egen grunn, dette kan medføre vannansamlinger på de laveste punktene.

Tekniske installasjoner for vann, avløp og strøm til boligene vil bli plassert der det er hensiktsmessig på sameiets tomt. Kjøper aksepterer plassering av synlige kumlokk og andre tekniske installasjoner i hage. Dette gjelder også innenfor områder der seksjonseiere har bruksrett.
Tinglyste rettigheter og forpliktelser
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.
Servitutter / rettigheter
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Servitutter i grunn:
1929/900973-1/105 Bestemmelse om veg

1960/8005-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
Eier av eiendommen er ansvarlig for eget privat ledningsnett.

1983/23719-1/105 Best om garasje/parkering
Gjelder revet garasje.

1996/17943-2/105 Erklæring/avtale
Avtale vedrøredende grunnavståelse tidligere utvidelse av Sørkedalsveien.

2019/1147391-1/200 Bestemmelse om veg
Smedhaugen godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Hvis kommunen ønsker å utvide veien plikter eier til vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune.

Se mer i servituttene som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Interessert i eiendommen?

Når du er på boligjakt trenger du kanskje også å avklare verdien på boligen du har i dag?

Eiendom

Offentlige forhold

Vei / Vann / Avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning.

Det tas forbehold om etablering av pumpekum dersom det er nødvendig på grunn av fallforhold. Dette er i såfall inkludert i kjøpesummen. I så fall må sameiet påregne serviceavtale vedrørende drift av anlegget.

Det plasseres tilstrekkelig med beholdere for avfall iht. kildesortering fra renholdsetaten.

Det leveres én postkasse per bolig.
Ferdigattest eller midl. brukstillatelse
Selger er iht. plan- og bygningslovens bestemmelser ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er likevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeider er mindre vesentlige, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, og kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. Kommunen kan kreve at det stilles sikkerhet for at gjenstående arbeider blir rettet. For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom utomhus arbeider som planering, tilsåing, beplantning etc. ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjøre det mulig. Ved overtagelse på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse bortfaller kjøpers krav på dagmulkt for dette forhold. I tillegg kan det bli holdt tilbake et forholdsmessig beløp til sikkerhet for de gjenstående arbeidene som må utføres for at ferdigattest skal bli utstedt.
Verdi ved skattefastsetting
Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.
Reguleringsforhold
Eiendommen ligger i et område regulert til byggeområder for boliger etter reguleringsplan S-4110, datert 22.09.2004. Eiendommen ligger i byggefelt B7. Maksimum tillatt bebygd areal BYA = 28 %. Det kan oppføres bygninger i 2 etasjer + toppetasje. Maksimum gesimshøyde ved skrått tak = 8.5 m, maksimum mønehøyde = 11.0 m. Maksimum gesimshøyde ved flatt tak (takvinkel < 10 0) = 10.0 m, hvor toppetasjen kan være inntil 85 % av underliggende etasjes areal. Ny bebyggelse skal plasseres slik at man oppnår målsettingen om bymessighet. Ny bebyggelse plasseres i byggelinjer eller innenfor byggegrenser som vist på plankartet. Alle boliger skal ha et privat og skjermet uteareal i direkte tilknytning til boligens oppholdsareal, enten som hage, terrasse eller balkong. Se mer i reguleringsplanen som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Området rundt Røakrysset og Røa T-banestasjon er definert som et område som skal tilrettelegges for høyere arealutnyttelse.

På eiendommen Vækerøveien 201 - 203 A-C er søkt om rammetillatelse for oppføring av fire blokker på seks etasjer med boliger og næring/forretning/servering.

På Vækerøveien 199 ble det i 2020 gjenomført en forhåndskonferanse i forbindelse med et forslag om oppføring av leilighetsbygg.

På området mellom T-banebroen i Sørkedalsveien og innkjøringen til Røahagan har de tidligere vært avholdt forhåndskonferanse for utbygning av boligblokker.

Det har tidligere vært planer om å anlegge tunnel fra T-banebroen i Sørkedalsveien til Griniveien mot Bærum for å lette trafikken i Sørkedalsveien og Røakrysset. Dette prosjekt ser ut per dags dato til å være lagt på is.

Gjennom Plan- og bygningsetatens vedtak av 10. mai 2019, ble Bergskogen Eiendom AS pålagt å opparbeide Smedhaugen i en kjøresterk bredde på 6 meter. I vedtaket krevde Plan- og bygningsetaten også at det ble tinglyst en erklæring om utsettelse av plikten til å opparbeide vei (fordi veien ikke skulle opparbeides med en gang, men samtidig med bygningene på tomten). Bergskogen Eiendom AS besørget tinglysning av kommunens veierklæring den 1. oktober 2019.
 
Etter reguleringsplan S-4110 av 22. september 2004 er Smedhaugen regulert i en veibredde på 6 meter. Innenfor reguleringsbredden skal kjørebane og sidearealer ligge. I sidearealene skal det være plass for bl.a. snøopplag og skilter. Etter Oslo kommunes gate- og veinormal skal arealet for snøopplag som hovedregel være halvparten av brøytet bredde. Plan- og bygningsetaten hadde ikke tatt høyde for dette da kravet om opparbeidelse av Smedhaugen ble gitt.  Afry, som skulle prosjektere veien for Bergskogen Eiendom AS, påviste at en ny opparbeidelse av veien ikke ville lede til økt kjørebanebredde (asfaltert veibredde var allerede oppunder 4,7 meter). Med dagens regulering kan det altså ikke bygges en bredere kjørebane på Smedhaugen.
 
På denne bakgrunn ble veikravet frafalt i byggesaken. Veierklæringen ble dermed gitt på feilaktig grunnlag og Bergskogen Eiendom har satt i gang en juridisk prosess for sletting.

For å ivareta interessen til kjøpere mens prosessen med sletting pågår, vil Bergskogen Eiendom AS svare for eventuelle veikostnader som måtte bli pålagt eiendommen, dersom Oslo kommune likevel skulle ha rett til å gjøre veierklæringen gjeldene og gjør dette innen 10 år fra igangsettingstillatelsen for boligene i Smedhaugen 3 ble gitt.

Økonomi

Faste, løpende kostnader
Eiere av hver seksjon skal betale for sin del av kommunale avgifter og renovasjon.

Det er opp til det fremtidige sameiet hvorvidt de ønsker fastsettelse av månedlige fellesutgifter for betjening av løpende felles kostnader for kostnader og fremtidig vedlikehold av garasjeanlegg, felles strøm for belysning etc., snømåking og liknende.

Sameiet må etablere felles forsikring grunnet felles garasjeanlegg. Innboforsikring tegnes av hver enkelt beboer.

Det anbefales at det etableres fellesutgifter som dekker fellesforsikring, strøm og drift av garasjeanlegget.

Eiendommene vil være forsikret frem til overtagelse i Tryg.

Eiendomsskatten utgjør tre promille av boligverdien (ligningsverdi x 4 x 0,7) med et bunnfradrag på inntil 4 millioner kroner. Da dette gjelder et prosjekt under oppføring er ikke eiendomsskatten foreløpig beregnet. Eiendomsskatten fastsettes årlig av bystyret og vil derfor kunne variere fra år til år.
Oppgjør
Kjøper skal betale 10 % ved kjøpesummen ved kontraktsignering. Innbetalingen må være fri egenkapital og forutsetter at selger har stilt garanti i henhold til § 12 i buofl. Delbetalingen er å anse som depositum og vil tilhøre kjøper og være under kjøpers instruksjonsrett fram til hjemmelsoverføring, eller inntil selger har stilt forskuddsgaranti i henhold til § 47 i buofl. Dersom selger stiller forskuddsgaranti i henhold til buofl. § 47 blir beløpet å anse som forskudd, og kan utbetales selger. Dette avviker fra prinsippet om ytelse mot ytelse. Resterende beløp pluss omkostninger betales ved overtakelse til meglerforetakets klientkonto.
Finansiering
Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.
Totale kostnader
Hus 3 A:
13 100 000,- (Prisantydning)


Omkostninger
62 500,- (Dokumentavgift andel tomteverdi)
199,50 (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

63 869,50 (Omkostninger totalt)

13 163 869,50 (Totalpris inkl. omkostninger)


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Hus 3 B:
Solgt!

Hus 3 C:
12 600 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
62 500,- (Dokumentavgift andel tomteverdi)
199,50 (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

63 869,50 (Omkostninger totalt)

12 663 869,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Hus 3 D:
11 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
62 500,- (Dokumentavgift andel tomteverdi)
199,50 (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

63 869,50 (Omkostninger totalt)

11 863 869,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Hus 3 E:
12 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
62 500,- (Dokumentavgift andel tomteverdi)
199,50 (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

63 869,50 (Omkostninger totalt)

12 063 869,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Diverse

Annen nyttig informasjon
Det vil i en tidsbegrenset periode, være anledning til å gjøre tilvalg til boligene. Tilvalgsmulighetene omfatter blant annet ulike typer parkett, veggfarger, fliser på bad/wc, fronter på kjøkken- og baderomsinnredninger, bad- og kjøkkenarmaturer og endringer i elektroinstallasjoner. Adgang til tilvalg er oppad begrenset til 15 % av kjøpesum i henhold til bustadoppføringslova § 9. Det vil bli avholdt tilvalgsmøter underveis. Eventuelle kostnader for tilvalg innbetales i sin helhet til meglers klientkonto før overtagelse.

Endringer ut over de som fremkommer i tilvalgslister må på fritt grunnlag vurderes av selger og dennes underleverandører. Det kan ikke påregnes at andre endringer kan foretas og de kan uansett ikke utføres om de er i strid med rammetillatelse eller vil kunne medføre forsinkelse i prosjektets fremdrift. Typiske endringer som ikke tillates er endring av fasade, vindusform og plassering av vann og avløp.

Inngås kjøpsavtale etter igangsetting av prosjektet, er interessent/kjøper kjent med at frister for tilvalg og endringer kan være utgått. Det må da tas forbehold i kjøpetilbudet dersom interessent/kjøper har ønske om tilvalg/endring som denne mener skal være mulig å få levert av selger. Konferer megler for nærmere informasjon. Alle kostnader forbundet med tilvalg skal være innbetalt før overtagelse.

Entreprenør vil i god tid før innredningsarbeidene starter, utarbeide en tilvalgsløsning hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme.

Det er ikke anledning til å flytte på vinduer, elektriske installasjoner eller avløp og vanntilførsel.
Adgang til utleie (boligformål)
Boligen kan fritt leies ut i sin helhet.
Konsesjon / Odel
Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.
Sikkerhetsstillelse
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.
Beskrivelse av sameiet
Sameiet vil bestå av fem seksjoner.

Kjøper er kjent med at det ikke er estimert månedlige fellesutgifter for kommunale avgifter, snøbrøyting osv. De nye seksjonseierne må også sammen vurdere hvorvidt det ønskes stiftelse av et sameie. Selger har ingen forpliktelser til å bistå i eventuell stiftelse av sameie eller oppnevnelse av forretningsfører/regnskapsfører.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Øvrige kjøpsforhold

Planlagt overtagelse
Bygging er i gang og forventet ferdigstillelse er tidlig 3. kvartal 2022.
Selgers forbehold
Alle illustrasjoner, 3D perspektiver, skisser, møblerte plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan således ikke anses som endelig leveranse.

Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle boliger. Innvendige 3D perspektiver er tatt fra arkitekttegninger av ulike boliger og gjenspeiler ikke en aktuell bolig. Interessenter oppfordres derfor særskilt til å vurdere dette (solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold til terreng og omkringliggende bygningsmasse m.v.) før budgivning.

Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om selgers rett til endringer som er hensiktsmessige og/eller nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at selger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, mindre endring av boligens areal eller liknende. Utomhusplanen i salgsoppgaven er av en slik karakter at den ikke kan ansees som et kart, men en illustrasjonsskisse fra arkitekt. Utomhusplanen er utarbeidet for å illustrere tomtens planlagte opparbeidelse, men er ikke endelig fastsatt og kan endres i forbindelse med detaljprosjekteringen. Tekniske installasjoner som kumlokk eller lignende må aksepteres av seksjonseierne og vil bli plassert der det er hensiktsmessig.

Selger forbeholder seg retten til å akseptere eller forkaste et hvert kjøpetilbud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper samt om de vil akseptere salg av flere boliger til samme kjøper. Selger kan uten nærmere begrunnelse nekte slik godkjenning. Ervervet vil etter slik godkjenning kunne tinglyses direkte til tredjemann, men selger vil i forhold til oppgjør og kontraktsvilkår for øvrig kun forholde seg til kjøper. Det vises for øvrig til Lov om eierseksjoner § 22.

Eventuelle bud forutsettes inngitt på meglers standard kjøpekontrakt og budskjema som vil bli benyttet ved salg. Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn. Hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i budskjema. Ved eventuell endring i eierskap eller navnendring fra kjøpers side etter budaksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr 100 000,- inkl. mva. som innbetales til meglers klientkonto, endring krever selgers forutgående samtykke.

Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse og salgsoppgave.
Solgt ihht bustadoppføringsloven
Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.
Garantier
Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.
Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.
Budgiving
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.

Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført. Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.
Meglers vederlag og utlegg
Meglers provisjon er avtalt ved salg til kr 13 600 000,-
Annonse sosiale medier (Kr.14 900)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (prosjekt) (Kr.585)
Provisjon (Kr.170 000)
Oppgjørskostnad pr enhet (Kr.6 950)
Innhenting av opplysninger (kommune) (Kr.5 000)
Prosjektannonse Finn.no (Kr.15 000)
Enkelt annonse Finn (Kr.1 000)
Grunnbok/elektronisk tinglysning (Kr.1 150)
Totalt (Kr.214 585)
Allé
Ansvarlig megler

Lillian Ch. Nerlinger

Partner / Daglig Leder / Eiendomsmegler
Lagre visittkort

Kontorinformasjon

Juridisk navn Allé Eiendomsmegling ASOrganisasjonsnummer 914594863Besøksadressse Sognsveien 70 ATlf 22 44 00 22Kontorets hjemmeside

Gode råd til deg som er på boligjakt

1. Før boligjakten starter
Før boligjakten starter, bør du ha gjort deg opp en formening om hvor du vil bo, hvor lagt du kan strekke deg økonomisk og hvilke krav eller ønsker du har til boligen. Hold fast ved dine vurderinger, også om budrunden blir hektisk. Ikke alle av oss får alle ønsker oppfylt når vi handler bolig. Du bør derfor prioritere ønskene; Er terrasse viktigere enn garasjeplass? Er peis viktigere enn et ekstra baderom?
2. Møt forberedt på visning
Innhent salgsoppgave og boligsalgsrapport på forhånd, og les nøye gjennom denne informasjonen før visningen. Notèr gjerne ned spørsmål du ønsker å stille megler og selger, slik at spørsmålene dine ikke går i glemmeboken. Er det utstedt ferdigattest på boligen? Er alle P-rom godkjent for varig opphold? Vent med å legge inn bud til du har fått svar på spørsmålene.
3. Gjør deg kjent i området der eiendommen ligger
Gjør deg kjent i området der eiendommen ligger, slik at du finner ut om det er langt til skole, barnehave, offentlig kommunikasjon, matbutikk mm. Sett deg videre godt inn i eventuelle vedtekter og husordensregler som gjelder for den boligen du kanskje skal kjøpe. Er det tillatt å leie ut? Er det lov å flytte inn med kjæledyr?
4. Finansiering
Finn ut hvor grensen går for hva du kan finansiere, og sett en klar grense for hvor høyt du kan by. Ikke legg inn bud uten at du er sikker på at du har finansieringen i orden! Husk at du, ved siden av å betjene lån og eventuelle fellesutgifter, også har løpende utgifter til forsikring, mat, klær, oppvarming, barnehave, reiseutgifter m.v. Du bør også avsette et beløp hver måned til å dekke uforutsette utgifter og løpende vedlikehold.
5. Boligselgerforsikring (eierskifteforsikring) og boligkjøperforsikring.
Dersom vilkårene for å tegne slike forsikringer er oppfylt, kan kjøper og selger tegne forsikring gjennom megler. Boligselgerforsikring er selgers forsikring mot krav fra kjøper på grunnlag av skjulte feil og mangler, dvs. mangler som selger ikke kjente. Når du selger bolig, vil megleren din spørre deg om du vil tegne boligselgerforsikring. Boligkjøperforsikringen, derimot, dekker hjelp for kjøper til å vurdere og eventuelt fremsette klage etter kjøp av bolig. Forsikringen gir kjøper tilgang til juridisk bistand fra tidspunkt for signering av kjøpekontrakt frem til 5 år etter overtagelsen, samt juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering av saken gjennom rettsapparatet om nødvendig. Vi i PrivatMegleren anbefaler, med få unntak, kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette gjør du gjennom eiendomsmegleren når du kjøper bolig.

Selge eiendom gjennom PrivatMegleren

Skal du også selge egen eiendom? Les mer om salg gjennom PrivatMegleren

PrivatMegleren KJØP

Synes du det er krevende å orientere deg i eiendomsmarkedet? Har du vært på mange visninger? Har du tapt mange budrunder? La en megler med en objektiv tilnærming bistå deg med kjøp av eiendom.

PrivatMegleren Boligbytte

Sørg for å ha det bra på veien til noe bedre. PrivatMegleren Boligbytte tilbyr hjelp med lagring av interiør, pakking, flyttingen, utvask og strøm. I tillegg får alle kunder av PrivatMegleren tilbud om kostnadsfri flytteforsikring.

Snakk med Nordea om finansiering

Ring 232 06001, avtal et videomøte eller chat med oss på nordea.no - alle dager, hele døgnet. Du kan også søke om finansieringsbevis direkte på nordea.no/finansieringsbevis

Vedlegg til salgsoppgave