Kirkeveien 220

Asker sentrum

Kirkeveien 220

Elvely - Vestvendt 4-roms topp/endeleilighet - Salg av Kontraktsposisjon - 2 balkonger - Heis - Garasje
Primærrom
97.3
Bruksareal
98.5
Eiendomstype
Andelsleilighet
Eierform
Borettslag
Ansvarlig megler
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Keven Frantzen

Kjøpesum og omkostninger

Prisantydning
8 617 000,-
Andel fellesgjeld
2 018 000,-
Totalpris ekskl. omkostninger
10 635 000,-
Totalpris inkl. omkostninger
10 635 000,-

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Plantegning

Informasjon om eiendommen

Oppdragsnummer
18-22-0211
Eier
Sven Hars
Mari Hars
Eiendomstype
Andelsleilighet
Eierform
Borettslag
Betegnelse
Gnr 2, Bnr 56, Lnr B2 L4-02 i Asker kommune.
Det vil bli tildelt andelsnummer og orgnr. i forbindelse med tinglysing og registrering av Borettslaget.
Etasje
4
Byggeår
2024
Areal
Primærrom: 97,30 kvm, Bruksareal: 98,50 kvm
Antall rom
4
Tomtetype/areal
ElvelyAsker skal føres opp på reguleringsfelt E2 beliggende på gnr. 2 og hele eller deler av bnr. 56, 346 og 385 i Asker kommune. Samlet tomteareal for Eiendommen er cirka 5.264 m².
Forretningsfører
OBOS EIENDOMSFORVALTNING
Salg av kontraktsposisjon
Salg av kontraktsposisjon som gir rett til kjøp av leilighet B3 L4-02, på nærmere angitte vilkår. Selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen har inngått avtale med utbygger/boligselger om kjøp av ovennevnte bolig under oppføring. Ved kjøp av kontraktsposisjon trer kjøper 2 inn i ovennevnte kjøpekontrakt og overtar de rettigheter og forpliktelser som selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen har i henhold til ovennevnte kjøpekontrakt. Kjøpekontrakten på boligen følger vedlagt i salgsoppgaven. Kjøp av kontraktsposisjon forutsetter samtykke fra utbygger/boligselger. Dette er gitt skriftlig av utbygger. Ved videresalg av kontrakt fra forbruker stilles det ikke garanti for overskytende beløp (merverdi) av opprinnelig kontraktssum.

Bebyggelse

Arealer og fordeling pr. etasje
Primærrom: 97,30 kvm, Bruksareal: 98,50 kvm

4.etasje: 97,30 kvm P-rom:  Entre, 2 stk bad/wc, 3 soverom, kjøkken og stue.
Teknisk rom 0,9 kvm er Sekundærrom.
Det følger 1 stk kjellerbod i underetasjen, minimum 5 kvm.
Det følger 1 garasjeplass i underetasjen.
Det etableres 2 stk felles takterrasser i Hus B.
Standard
Leiligheten har en god og gjennomtenkt planløsning, god takhøyde (2,60 der tak ikke er senket), store vindusflater som gir mye lys og god romfølelse.
Leiligheten har et naturlig skille mellom stue og spiseplass. Kjøkkenet har en mørk og trestrukturert overflate, og skaper et delikat uttrykk. Kjøkkenet er planlagt med halvøy og god skapplass. Det følger hvitevarer.
Baderommet blir delikat med storformatfliser og innredning som står i stil til kjøkkenet. Leiligheten har to baderom, hvor ett er i tilknytning til hovedsoverom. På hovedbadet vil man få plass og opplegg for vaskemaskin.
Leilighetene har et romslig hovedsoverom med plass til garderobeskap, videre er det to ekstra soverom perfekt for kontor, gjesterom eller barnerom. Disse med plass til garderobe eller skrivebord.

Leiligheten har utgang til stor vestvendt balkong 13,2 kvm og østvendt balkong mot gårdsrom 3,2 kvm.

1-stavs eikeparkett, naturfarge, matt lakk.
Vegger blir sparklet og malt, farge: NCS 1603 Y31R kalk.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning fra HTH Modell «One».
Overskap: integrert LED-gripelist kombinert håndtak. Underskap: HTH Line sort.
Benkeplate: HTH Laminat Glitter Bianco.
Vask: nedfelt type, Intra fra Omina.
Blandebatteri: Tapwell Arman ARM184, krom.
Ventilator: Slimline i rustfritt stål, type Røros eller tilsvarende.
Hvitevarer: oppvaskmaskin, ovn, koketopp og kjøleskap fra Siemens eller tilsvarende.

BAD
Fliser: Grespor, Milestone Taupe. M16622 60 x 60 cm.
Mosaikk i dusjsone: Grespor Milestone Taupe 5 x 5 cm.
Nedsenket dusjsone.
Fug: 2 mm fug (farge tilnærmet lik flis).
Sluk: Joti Purus Aquare Tile Insert med samme flis som på gulv i dusj.
Baderomsinnredning fra HTH, modell "One";
Servantskap: servant med skuffer eller skapdører og hylleplater iht. plantegning. Tegning med baderomsinnredning for de enkelte leiligheter vil bli utarbeidet i forbindelse med detaljprosjekteringen og oversendes hver enkelt kjøper i forbindelse med tilvalgsprosessen.

Speil: samme bredde som innredningen med lyskuppel over.
Servantbatteri: Tapwell EVO071, krom (NRF: 4230083)
Toalett: vegghengt, V&B Subway 2.0 med softclose sete.
Spyleknapp: TECE NOW, blank krom. Dusjarmatur: Tapwell TVM7200 NRF: 4230403
Dusjhjørne: Celeste rett dusjhjørne eller lignende. 90 x 90 , dusjsett med regndusj. I enkelte leiligheter følger skyvedør til dusj. Se plantegning for hvilke leiligheter det gjelder.
Opplegg for vaskemaskin og stikkontakt for tørketrommel leveres på ett bad.
Innerdør Easy fra Swedoor, fargekode NCS S 0500-N. Dørhåndtak i børstet stål.
Oppvarming
Vannbåren gulvvarme, via lokal el kjele i kjelleren. Det er også tilrettelagt for fremtidig fjernvarme fra Asker kommune, eller annen leverandør hvis det foreligger. Det leveres vannbåren gulvvarme på badegulv.
Parkering / Garasje
1 garasjeplass følger.

Interessert i eiendommen?

Når du er på boligjakt trenger du kanskje også å avklare verdien på boligen du har i dag?

Eiendom

Tinglyste rettigheter og forpliktelser
Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).
Servitutter / rettigheter
Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen. 
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:

1985/1204-1/100  Erklæring/avtale  
14.01.1985 
BEST. OM BRUKSRETT OG / ELLER DISPOSISJONSRETT
RETTIGHETSHAVER: ASKER KOMMUNE
PARKERINGSAREALE
Gjelder denne registerenheten med flere

1985/1204-2/100  Best om garasje/parkering  
14.01.1985 
Med flere bestemmelser
1985/4693-2/100  Best. om vann/kloakkledn.  
14.02.1985 
rettighetshaver:Knr:3025 Gnr:2 Bnr:56  

2019/1277138-1/200  Pantedokument  
28.10.2019 21:00 
BELØP: NOK 8.000.000
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE  
Org.nr: 920058817
Gjelder denne registerenheten med flere

Offentlige forhold

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse
Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse før overtakelse. Manglende ferdigattest er ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeidene er av en slik karakter, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, at kommunen utsteder midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse vil det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse.
For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom søknadspliktige utomhusarbeider ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjør det mulig.
Det er også selgers ansvar å sørge for ferdigattest når prosjektet er ferdigstilt.
Verdi ved skattefastsetting
Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.
Reguleringsforhold
Eiendommen er regulert til bolig og næring.
I reguleringsbestemmelsene for felt E2 som prosjektet ligger i, står det at «at arealene i plan 1 skal utformes slik at de er velegnet for utadvendt virksomhet som eksempelvis forretning, bevertning eller servicevirksomhet». Det betyr at det planlegges for og må kunne påregnes at det etableres næring som driver f. eks. butikker, kafévirksomhet eller tilsvarende. Det kan medføre at næringen bruker noe av arealet utenfor virksomheten sin til servering. Med næring følger det også noe varelevering inn via Torg 5 eller ved adkomst til parkeringskjeller.

Økonomi

Andre faste løpende kostnader
Månedlige drifts- og vedlikeholdskostnader for Borettslaget det første driftsåret er stipulert til ca. kr 30 til kr 35 per m² BRA per måned, hvor blant annet forsikring på byggene, vedlikehold og drift av Borettslagets fellesarealer, vaktmester, renovasjon, forretningsførsel, snømåking, styrehonorar, forsikringer, renhold og strøm på fellesarealer er inkludert, samt en andel av drifts- og vedlikeholdskostnadene for Sameiet Elvely.

Drifts- og vedlikeholdskostnadene fordeles etter areal (BRA) av hovedenhetene.

Kostnader til oppvarming og varmt tappevann måles individuelt for hver leilighet. À kontoinnbetaling til sameiet med ca. kr 9 per kvm BRA per måned kommer som tillegg til felleskostnaden, med individuell avregning etter forbruk.

Stipulerte månedlige driftskostnader for Borettslaget inkluderer ikke kommunale avgifter knyttet til vann og avløp. Dette forutsettes fakturert direkte hver enkelt andelseier fra Asker kommune.

Videre kommer kostnader til digital-TV/bredbånd i tillegg til felleskostnadene. Kostnaden er stipulert til kr 299 per måned for grunnpakke.

I tillegg kommer også drifts- og vedlikeholdskostnader for Elvely Parkeringssameie for de som kjøper parkeringsplass. Kostnaden er stipulert til ca. kr 150 per måned.
Andel fellesgjeld / formue
Kjøpesummen for leiligheten består av innskudd/kontantdel på 80 % og andel av borettslagets fellesgjeld på 20 %. Innskuddet pantesikres i borettslagets eiendom. Størrelsen på innskudd og andel fellesgjeld for hver leilighet fremgår av prislisten.

Renter og avdrag på fellesgjeld betales av borettslaget via andelseiernes månedlige felleskostnader. 

Det er i budsjettet/prislisten lagt til grunn at fellesgjelden er finansiert med et annuitetslån som har avdragsfrihet de 10 første årene, nedbetalingstid over 40 år (inkludert perioden med avdragsfrihet) og en flytende rente på p.t 1,50 %. Lånevilkår er basert på mottatt indikativt lånetilbud fra Obos Banken per oktober 2020.

Borettslaget vil søke om å inngå avtale med OBOS om IN-ordning (individuell nedbetaling fellesgjeld).

Borettslaget vil søke om å inngå avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader.
Oppgjør
1) Det forutsettes en innbetaling på kr. 1.048.000,- for forskudd  (Selger / utbygger har stilt garantier i samsvar med budstadoppføringslova § 12 på opprinnelig kjøpesum.) Innbetalingen skal være fri egenkapital, det vil si forutsetter ikke pant i den leilighet som kjøpes og skal innbetales til meglers klientkonto (Privatmegleren Solli & Partnere AS)

2) Merverdi på kr. 155.000,- betales til meglers klientkonto (Privatmegleren Solli & Partnere AS) ved overtakelse.

3) Resterende del av opprinnelig kjøpesum ihht opprinnelig kjøpekontrakt inkl. omkostninger, skal innbetales til prosjektmegler/oppgjørsmegler senest 3 dager før overtagelse.

OPPSUMMERT TOTAL KJØPESUM for KJØPER 2 etter bud på prisantydning kr 10.635.000,- vil være:

Forskuddsbetaling kr 1.048.000,-. Betales ved kontraktsignering. 
Restsum av opprinnelig kjøpesum kr 7.414.000,-
Overtagelse av fellesgjeld kr 2.018.000,-
Merverdi til kjøper 1. kr 155.000,-

Sum 10.635.000,-

Omkostninger
Kjøper skal betale følgende omkostninger i tillegg til Kjøpesummen:
Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
Eventuelt gebyr for tinglysning av pant/heftelse (inkl. pantattest) kr 687,-
Andelskapital kr 5.000,-
Etableringskostnader kr 18.500,-

Til sammen kr. 24.667,-

TOTALT kr 10.659.667,-
Finansiering
Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Diverse

Energimerke
Alle nye leiligheter skal energimerkes. Energimerking av leiligheten utføres av selger før overtakelse. Energimerkingen må foreligge for å få utstedt ferdigattest. Selger antar at prosjektet vil oppnå minimum energiklasse C - lys grønn. Energiklasse beregnes før overtakelse.
Annen nyttig informasjon
Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra opprinnelig prospekt.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.
Adgang til utleie
Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. Hele boligen kan leies ut med styrets godkjenning etter bestemte vilkår ihht. vedtektene punkt 4-2 og borettslagsloven §§5-3 til 510. Borettslagsloven sier følgende om utleie: Med godkjenning frå styret kan andelseigaren overlate bruken av heile bustaden til andre for opp til tre år dersom andelseigaren sjølv eller ein person nemt i §5-6 første ledd nr. 3, har butt i bustaden i minst eitt av dei to siste åra. Godkjenning kan berre nektast dersom brukarens forhold gir sakleg grunn til det. Godkjenning kan nektast dersom brukaren ikkje kunne blitt andelseigar. Jf. §5-5.

Konsesjon / Odel
Nei
Sikkerhetsstillelse
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.
Beskrivelse av borettslaget
Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond
Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Øvrige kjøpsforhold

Boligselgerforsikring
Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring.
Budgiving
Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.
Viktig informasjon om kontraktsposisjon
Kontrakten som ligger til grunn for kjøp av bolig under oppføring reguleres av bestemmelsene i bustadoppføringsloven. Fullførelses-og reklamasjonsgaranti jf. bustadoppføringslova § 12 som også er stilt av utbygger er basert på den opprinnelige kjøpesummen mellom utbygger og kjøper 1 i henhold til inngått kontrakt. Garanti kan gjøres gjeldende av kjøper 2, og garantist kan ikke ta forbehold som begrenser denne retten.

Interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med opprinnelige kjøpekontrakt og tekniske beskrivelser fra utbygger. Dersom utbygger ikke fullfører arbeidet iht. kontrakten, herunder misligholder, eller gjør gjeldende forbehold som medfører at boligen aldri blir overlevert, vil kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av kjøpesummen for kontraktsposisjonen.
Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Meglers vederlag og utlegg
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 10 635 000,-) (Kr.86 170) Digital annonsering (Kr.4 950) Factoring/ Betalingsutsettelse (Kr.2 250) Godtgjørelse oppgjør (Oppgjørskostnad) (Kr.9 950) Markedspakke (Kr.24 950) Visninger (Kr.2 950) Totalt kr. (Kr.131 700)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 19900,-
Vedlegg til salgsoppgaven
Budskjema Reguleringsplaner og bestemmelser Utkast til vedtekter for borettslaget og sameiet Utomhusplan Opprinnelig kjøpekontrakt Opprinnelig prospekt

Viktig informasjon

Interessenter oppfordres til å lese grundig gjennom all tilgjengelig informasjon om eiendommen før bud inngis, og til å ta kontakt med ansvarlig megler dersom noe er uklart. Som interessent må du forsikre deg om at du er registrert som interessent til eiendommen og at du har gitt nødvendige samtykker til å bli kontaktet, slik at du får opplysninger om bud.
Omsetning av brukt eiendom
En brukt eiendom vil som regel ikke være i samme stand som om den var ny. Tekniske krav, alminnelig håndverksskikk og byggteknikk endres over tid. Slitasje etter bruk, vær og vind og tiden som har gått gjør at tilstanden etter hvert blir dårligere. Dette er ikke alltid synlig. Det som oppleves som feil ved eiendommen, er derfor ikke nødvendigvis en mangel i rettslig forstand. Det er viktig å sette seg grundig inn i tilstanden på den eiendommen man vil kjøpe.
Tilstandsrapport og eTakst
Tilstandsrapporter/boligsalgsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Rapportene gir en beskrivelse og vurdering av byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendom.
Meglers eTakst inneholder opplysninger knyttet til eiendommens antatte markedsverdi.
Det er selger som avgjør om det skal innhentes tilstandsrapport. Selgers egenerklæringsskjema og ev. tilstandsrapport følger som vedlegg til salgsoppgaven.
Løsøre og tilbehør
Med mindre selger eller kjøper tar forbehold om annet, gjelder «Liste over løsøre og tilbehør» som skal følge med eiendommen ved salg. Listen er utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor i fellesskap.
Energimerking av eiendom
Ved salg eller utleie av boliger, fritidseiendom og andre bygninger, har selger/utleier som hovedregel plikt til å fremskaffe energiattest. Energimerket vil fremgå av salgsoppgaven. For ytterligere informasjon om energimerking, se www.energimerking.no.
Radon
Strålevernforskriften stiller krav til at årsmiddelverdien av radon i oppholdsrom i utleid bolig må være under 200 becquerel per m3. Dette er viktig å merke seg dersom man kjøper bolig som helt eller delvis skal leies ut. Kravet gjelder ikke for fritidsboliger som leies ut, med mindre disse benyttes som boliger av leietager. For ytterligere informasjon om radon, se www.nrpa.no/radon.
Salgs - og betalingsvilkår
Eiendom selges på de vilkår som fremgår av salgsoppgave og annonse. Budgiver som ønsker å inngå avtale på andre vilkår enn de som følger av salgsoppgave og annonse, må ta forbehold om de ønskede vilkår i bud. Det er opp til selger å vurdere om forbeholdene kan aksepteres.
Med mindre kjøper tar forbehold om annet, forutsettes det at skjøte eller andel i borettslag tinglyses på kjøper. Ved overdragelse av aksjeleilighet noteres ny eier i aksjeeierboken.
Kjøper må innbetale hele kjøpesummen med tillegg av omkostninger til meglers klientkonto før overtagelse av eiendommen kan skje. Oppgjør i kontanter og bankremisser aksepteres ikke. Ved forsinket betaling har selger krav på forsinkelsesrenter. Ved vesentlig forsinket betaling kan selger heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.
Det tas forbehold om at omkostninger som kjøper skal dekke, for eksempel tinglysingsgebyr og omkostninger i forbindelse med eierskifte i sameier og boligaksjeselskaper, kan øke i perioden fra markedsføring av eiendommen og frem til overtagelse.
Budgivning
Bud må inngis skriftlig og minst inneholde budgivers navn og kontaktinformasjon, budets størrelse, frist for selger til å akseptere budet (akseptfrist), finansieringsplan samt eventuelle forbehold. Akseptfrist må settes til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, eller senere. For at megler skal kunne formidle bud til selger og øvrige budgivere, må megler få kopi av budgivers legitimasjon og signatur, eller bekreftelse av budgivers identitet gjennom bruk av BankID. Vi fraråder alle å sende kopi av ID i e-post eller sms. Den sikreste måten å inngi bud på er derfor gjennom "Trygg Budgivning". Innlogging skjer via eiendommens nettannonse på www.privatmegleren.no, hvor du vil finne en «Gi bud»-knapp. Budgiver legitimerer seg ved hjelp av BankID, og fyller ut alle detaljer. Når det første budet er lagt inn vil budgiver motta en bekreftelse på SMS, som også kan benyttes til budforhøyelser. Hvis bud legges inn på annen måte enn gjennom «Trygg budgivning», må budgiver forsikre seg om at budet kommer frem til megler.
Budgivere oppfordres til å inngi bud med minst 30 minutters akseptfrist. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper, for å sikre at megler får formidlet budet til selger innen fristen. Budgiver må sørge for at klokke på enheten budet sendes fra (PC, telefon, nettbrett eller lignende), viser korrekt tid.
Selger har rett til å ignorere eller avslå ethvert bud, uten begrunnelse. Megler kan formidle avslag eller aksept på vegne av selger.
Bindende avtale
Bindende avtale er inngått når bud er akseptert, dvs. før kjøpekontrakt er undertegnet av partene. Det eksisterer ingen angrerett ved kjøp og salg av fast eiendom i Norge.
Kjøper er utenlandsk statsborger
Dersom kjøper er utenlandsk statsborger kreves det at vedkommende har et såkalt D-nummer til erstatning for norsk personnummer. Rekvirering av D-nummer må sendes Kartverket samtidig med innsending av skjøtet for tinglysing. Skjøtet blir liggende i Kartverket inntil kjøper har fått D-nummer av Skatteetaten. Når Kartverket har mottatt D-nummeret fra Skatteetaten, vil skjøtet bli tinglyst umiddelbart. Rekvisisjon av D-nummer i forbindelse med tinglysing av skjøte vil ofte medføre at oppgjør og utbetaling til selger blir forsinket med noen uker. Kjøper må i disse tilfellene enten ta forbehold i bud om forsinket utbetaling til selger, eller være forberedt på å dekke forsinkelsesrenter til selger. Kontakt ansvarlig megler for informasjon før budgivning.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Hvitvasking
I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kundekontroll på grunnlag av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte. Dersom kunden er et foretak, skal megler kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere i foretaket, og gjennomføre ID-kontroll av disse. Kjøper og selger har plikt til å bidra til at megler får gjennomført kundekontroll.
Megler har i enkelte tilfeller, herunder tilfeller hvor megler ikke får gjennomført kundekontroll av kjøper før overtagelse og oppgjør, plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Konsekvensen av at kjøper ikke vil bidra til gjennomføring av kundekontroll, er at transaksjonen må stanses. Overtagelse og oppgjør kan ikke gjennomføres før kjøper bidrar til at megler kan gjennomføre kundekontrollen. Når kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundekontroll, og oppgjør til selger derfor blir forsinket, utløser dette rettigheter for selger etter avhendingslovens kapittel 5. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundekontroll underveis i oppdraget, f.eks. dersom det etter oppdragsinngåelsen har vært endring av hvem som er reelle rettighetshavere i foretaket som selger, må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. I disse tilfellene er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen. Kjøpers rettigheter ved selgers mislighold følger av avhendingslovens kapittel 4.
Eiendomsmeglingsforetaket har også andre prosedyrer knyttet til hvitvaskingsregelverket.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.
Personopplysninger
Som følge av meglerforetakets plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3), er mulighetene for å få slettet personlige opplysninger som er formidlet til megler, begrenset. Du kan lese mer om vår personvernpolicy på våre hjemmesider, www.privatmegleren.no.
Ord og uttrykk
Arealbegreper i boliger/fritidsboliger:
BRA-I (internt bruksareal): Boligens bruksareal, målt innenfor omsluttende vegger.
BRA-E (eksternt bruksareal): Bruksareal av alle rom som ligger utenfor boenheten, men som likevel tilhører denne. Dette omfatter for eksempel kjellerstuer, gjesterom, hobbyrom og boder som tilhører boenheten, og har adgang utenfra eller fra fellesarealer.
BRA-B (innglasset balkong m.v.): Bruksareal av innglasset balkong, altan, veranda (e.l.) TBA (terrasse- og balkongareal) Arealer av terrasser og åpne balkonger tilknyttet boenheten, målt på innsiden av rekkverk, skillevegg o.l. dersom slike finnes.
P-rom: primære rom, oppholdsrom som stue, kjøkken, bad, vaskerom, vindfang, hall og soverom. Det er i hovedsak bruken av rommet som er avgjørende for om rommet defineres som P-rom.
S-rom: sekundære rom som boder, kott mv. Hvorvidt et rom regnes som P-rom eller S-rom, baseres til en viss grad på skjønn.
Kilde: Norges Takseringsforbund, www.ntf.no/forbrukerinfo. retningslinjer ved arealmåling, 2. utgave.
Solli & Partnere
Ansvarlig megler

Keven Frantzen

Partner / Eiendomsmegler MNEF
Lagre visittkort

Kontorinformasjon

Juridisk navn Solli & Partnere ASOrganisasjonsnummer 888622152Besøksadressse Askerveien 50Tlf 40 00 23 32Kontorets hjemmeside

Gode råd til deg som er på boligjakt

1. Før boligjakten starter
Før boligjakten starter, bør du ha gjort deg opp en formening om hvor du vil bo, hvor lagt du kan strekke deg økonomisk og hvilke krav eller ønsker du har til boligen. Hold fast ved dine vurderinger, også om budrunden blir hektisk. Ikke alle av oss får alle ønsker oppfylt når vi handler bolig. Du bør derfor prioritere ønskene; Er terrasse viktigere enn garasjeplass? Er peis viktigere enn et ekstra baderom?
2. Møt forberedt på visning
Innhent salgsoppgave og boligsalgsrapport på forhånd, og les nøye gjennom denne informasjonen før visningen. Notèr gjerne ned spørsmål du ønsker å stille megler og selger, slik at spørsmålene dine ikke går i glemmeboken. Er det utstedt ferdigattest på boligen? Er alle P-rom godkjent for varig opphold? Vent med å legge inn bud til du har fått svar på spørsmålene.
3. Gjør deg kjent i området der eiendommen ligger
Gjør deg kjent i området der eiendommen ligger, slik at du finner ut om det er langt til skole, barnehave, offentlig kommunikasjon, matbutikk mm. Sett deg videre godt inn i eventuelle vedtekter og husordensregler som gjelder for den boligen du kanskje skal kjøpe. Er det tillatt å leie ut? Er det lov å flytte inn med kjæledyr?
4. Finansiering
Finn ut hvor grensen går for hva du kan finansiere, og sett en klar grense for hvor høyt du kan by. Ikke legg inn bud uten at du er sikker på at du har finansieringen i orden! Husk at du, ved siden av å betjene lån og eventuelle fellesutgifter, også har løpende utgifter til forsikring, mat, klær, oppvarming, barnehave, reiseutgifter m.v. Du bør også avsette et beløp hver måned til å dekke uforutsette utgifter og løpende vedlikehold.
5. Boligselgerforsikring (eierskifteforsikring) og boligkjøperforsikring.
Dersom vilkårene for å tegne slike forsikringer er oppfylt, kan kjøper og selger tegne forsikring gjennom megler. Boligselgerforsikring er selgers forsikring mot krav fra kjøper på grunnlag av skjulte feil og mangler, dvs. mangler som selger ikke kjente. Når du selger bolig, vil megleren din spørre deg om du vil tegne boligselgerforsikring. Boligkjøperforsikringen, derimot, dekker hjelp for kjøper til å vurdere og eventuelt fremsette klage etter kjøp av bolig. Forsikringen gir kjøper tilgang til juridisk bistand fra tidspunkt for signering av kjøpekontrakt frem til 5 år etter overtagelsen, samt juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering av saken gjennom rettsapparatet om nødvendig. Vi i PrivatMegleren anbefaler, med få unntak, kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette gjør du gjennom eiendomsmegleren når du kjøper bolig.

Selge eiendom gjennom PrivatMegleren

Skal du også selge egen eiendom? Les mer om salg gjennom PrivatMegleren

PrivatMegleren KJØP

Synes du det er krevende å orientere deg i eiendomsmarkedet? Har du vært på mange visninger? Har du tapt mange budrunder? La en megler med en objektiv tilnærming bistå deg med kjøp av eiendom.

PrivatMegleren Boligbytte

Sørg for å ha det bra på veien til noe bedre. PrivatMegleren Boligbytte tilbyr hjelp med lagring av interiør, pakking, flyttingen, utvask og strøm. I tillegg får alle kunder av PrivatMegleren tilbud om kostnadsfri flytteforsikring.

Snakk med Nordea om finansiering

Ring 232 06001, avtal et videomøte eller chat med oss på nordea.no - alle dager, hele døgnet. Du kan også søke om finansieringsbevis direkte på nordea.no/finansieringsbevis

Kjøpsforsikring

Riktig forsikret fra start

Huspakken

Pakken inneholder:
boligkjøper-, hus-, innbo-, flytte- og renteforsikring

19 500,-
Leilighetspakken

For eiendommer med felles bygningsforsikring

Pakken inneholder:
boligkjøper-, innbo-, flytte- og renteforsikring

9 900,-

Renteforsikring gjelder ikke for fritidsboliger.

Hyttepakken

Pakken inneholder:
boligkjøper-, hytte-, innbo- og flytteforsikring

19 500,-

Alle forsikringene i pakken leveres av If forsikring – Nordens største forsikringsselskap. Med forsikringer fra If kan du være trygg på at du har noen av de aller beste forsikringene på markedet.

Vedlegg til salgsoppgave