Eidshaven 80/82 - Eidsbukta

Kristiansand s

Eidshaven 80/82 - Eidsbukta

Eidet/Justneshalvøya - Eidsbukta - Selveierleiligheter med 2 og 3 soverom - heis - lukket parkeringskjeller
Primærrom fra
70 - 87
Bruksareal fra
75 - 92
Eiendomstype
Selveierleilighet
Eierform
Eierseksjon
Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / fagansvarlig / Partner
Lars Erik Greivstad

Kjøpesum og omkostninger

Pris fra
3 450 000,-
til
4 990 000,-
Eksempel basert på enhetsnummer B402
Pris
3 950 000,-
Totalpris ekskl. omkostninger
3 950 000,-
172,-
Pantattest kjøper
3 720,-
Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 149 000,-)
585,-
Tingl.gebyr pantedokument
585,-
Tingl.gebyr skjøte
25 000,-
Tilkoblingsavgift V/A - overføres selger
Omkostninger totalt
30 062,-
Totalpris inkl. omkostninger
3 980 062,-

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Plantegning

Informasjon om eiendommen

Oppdragsansvarlig
Sørlandsmegleren Sædberg og Lian AS
Lars Erik Greivstad
Selger/Utbygger
Eidshaven 80 AS
Betegnelse
Gnr. 37 Bnr. 611 i Kristiansand kommune. Leilighetene vil få seksjonsnummer 5-28.
Byggeår
2022
Beliggenhet
Nærhet til alt.
Eidet/Justneshalvøya har mye av det beste, for de alle fleste. Bussen går like utenfor døra og bruker ikke mange minuttene, verken til Kvadraturen eller Sørlandssenteret. Det er rikelig med barnehager og skoler i nær avstand, som gjør at du kan spasere med barna til og fra.

Liker du å holde deg i form kan du benytte deg av de opparbeidede turstiene, Drømmestien og Trollstien, så og si rett utenfor døra. Vakre Jegersberg er også er kort gåtur unna, med Vaffelbua, de flotte stiene og nærheten til bymarka øst. Liker du deg best innendørs, har man også et godt tilbud av treningssenter, både på Fagerholt og på Spicheren.
Det er bare en kort rusletur ned bakken, og du befinner deg i vakre Eidsbukta. Her kan du benytte deg av den offentlige badestranden eller svabergene, om du trenger å kjøle deg ned sommerstid. Faktisk kan du også velge ferskvann. Gillsvannet ligger på andre siden av hovedveien, med sitt stille vann og lune badeplasser. Innerst i Eidsbukta har Kristiansand kommune tilrettelagt et flott bryggeanlegg, for de som har båt, og vil nyte sørlands-skjærgården.

Velkommen til Eidsbukta

Bebyggelse

Bygninger
Prosjektets hjemmeside: www.eidsbukta.no. Her finner du bl.a. leilighetsvelger.
Byggemåte
Generelle krav:
Bygningsmessige krav er stilt gjennom bestemmelser i TEK 17 med tilhørende veiledning. Boligene tilfredsstiller generelt NS 8517 lydklasse C.

Bærende konstruksjoner og utvendig utførelse:
Bæresystem:
Hoved-konstruksjon består av stål og betong. Etasjeskillene har bærende dekker av betong.

Takverket:
Bygningen har flatt tak som er isolert og tekket med membranbelegg. Underliggende bærekonstruksjon er av tre (I-bjelker).

Ytterveggene
Ytterveggene utføres generelt som isolerte bindingsverksvegger i tre som får en luftet tre-kledning. For parkeringskjeller vil den være en kombinasjon av tre og betong (puss). Farge og type etter arkitektens anvisning. Vindussmyg og overgang tak/vegg beslås med lakkerte aluminiums beslag.

Vinduer og balkongdører
Vinduer og dører i yttervegger leveres i tre med aluminiums-bekledning utvendig.

Trapperom
Hoved-trapper innvendig utføres i betong.

Balkonger og takterrasser
Balkonger leveres med impregnerte terrassebord som overflate. Rekkverkene leveres som stolpefritt glassrekkverk.
Arealer og fordeling pr. etasje
Primærrom: 70 kvm - 87kvm
Bruksareal: 75 kvm - 92 kvm

Leilighetene som er på 70/75 m² består av entre, vaskerom, stue/kjøkken, bad og to soverom (p-rom) og bod (bra). Leiligheten som ligger i midten i øverste etasje vil få takhøyde på ca. 3 meter. Arealene er hentet fra byggetegninger.

Leilighetene som er på 87/92 m² består av entre, gang, vaskerom, stue/kjøkken, bad og tre soverom (p-rom) og bod (bra).

I tillegg medfølger det sportsbod til hver leilighet. De fleste leilighetene har utvendig bod i felles gang (samme etasje som leilighetene), mens leilighetene A203, A301, A404, B202 og B302 har boden plassert i parkeringskjeller.

For å se plantegninger vises det til prosjektets hjemmeside, www.eidsbukta.no --> leilighetsvelger.
Innhold
Beskrivelse av leilighetene:

Innvendige vegger i leilighetene:
Leilighetsskillevegger utføres iht. forskriftsmessige krav til brann- og lyd. Innervegger utføres med gipsplater på stenderverk eller som sparklet og malt betong. Alle flater sparkles og males til full dekk. Vegger i leiligheten leveres i farge NCS S0502-Y. Andre farger og kontrastvegger vil kunne velges som tilvalg.

Himlinger i leilighetene:
Alle tak leveres som sparklet og malt gips eller betong, og males til full dekk i fargekode NCS S0502-Y. Listefritt i overgang tak/vegg. Betongtak i 2 og 3 etg. Leveres med synlig V-fals mellom takelementene.

Dører / vinduer:
Fra egen leilighet kan man styre hovedinngangsdøren etter å ha sjekket via videokamera hvem som ringer på.
Inngangsdørene til leilighetene leveres i henhold til gjeldende forskrifter og med farge etter arkitektens anvising.
Innvendige dører i leiligheten vil være type "formpresset" lett dør i slett hvit utførelse. Dører til balkonger og vinduer leveres ferdigmalte fra fabrikk og farge velges av arkitekt. Alle innvendige dører vil belistes med ferdigmalte glattkant listverk. Spikerhull vil være synlig. Vinduer og dører i yttervegg vil være listefrie, dvs at smyg gipses, sparkles og males.

Gulv og gulvlistverk:
I stue, kjøkken, soverom, innvendig bod og entre/hall legges det matt lakkert hvit-pigmentert tre-stavs eikeparkett. Det leveres eikelister til parkett i samme fargenyanse.

Beslag & nøkkelsystem:
Dører og vinduer leveres med nødvendige beslag i god design. Hver leilighet får 3 sett nøkler på system, som passer til inngangsdør, bod dør i fellesarealer, dør til kjeller og postkasse. Det blir levert en radiosender til hver leilighet for åpning av garasjeport.

Kjøkken-, bad- og garderobeinnredning:
Kjøkkeninnredning vil være levert av Aubo og type "Venezia Matt Hvit". Omfanget av innredningen fremgår av plantegninger. Det vil være inkludert ventilator som kommuniserer med ventilasjonsaggregatet. Øvrige hvitevarer er ikke inkludert, men vil tilbys som tilvalg. Det kan også velges mellom noen forskjellige laminat-benkeplater. Vask og ettgreps blandebatteri er inkludert. Kjøkkenillustrasjoner til den aktuelle leilighet fås ved henvendelse til eiendomsmegler.
Garderobeskap leveres ikke, men det er satt av plass til innredning som angitt på plantegninger.

Bad:
Keramiske fliser leveres i størrelse 60x60 på vegg, 60x60 på gulv samt 10x10 på gulv i dusjsonen.
Baderoms-innredning vil være i 120 cm bredde. Det vil være innad-slående glassdør i dusj.
Veggmonterte klosetter med innebygd sisterne.

Vaskerom:
Det vil være opplegg for vaskemaskin på vaskerommet, og det forutsettes bruk av kondenstørketrommel.

Se romskjema i salgsoppgaven for mer detaljert informasjon.
Utstyr
Kjøkken:
Det er ikke inkludert integrerte hvitevarer, men det kan leveres mot tillegg.

Garderobeskap leveres ikke, men det er satt av plass til innredning som angitt på plantegninger.

Elektro:
Hver leilighet vil ha egne strømmålere. Strømforbruket i fellesarealer fordeles etter en omforent nøkkel.
Det leveres LED downlights i entré og bad som styres på dimmer. Hver leilighet får kontakter for tilkobling til TV/ bredbånd. For øvrig leveres all elektro ihht «NEK 400:2018». Kontakter og brytere vil være av type «SG» eller tilsvarende. På balkong leveres det 1 stk utelys på vegg og 1 stk dobbel stikkontakt. Leilighetene skal være forberedt for «Smarthus løsninger». Det er ikke tatt med noen ekstra røranlegg for dette da det forutsettes at det senere eventuelt installeres trådløse anlegg.

Lyd- / brannkrav:
Bygningene blir oppført i henhold til gjeldende tekniske forskrifter.

Heis:
Det blir levert båre-heis iht. gjeldende forskrifter.

Brannalarm:
Iht. forskrifter.

Digital tv - internett - telefoni:
Leilighetene leveres oppkoblet med Telenor som fiberleverandør. Kostnaden for TV og Internett er for tiden 499,- pr mnd.

Avfallssystem:
Det er etablert et felles nedgravd avfallssystem
Oppvarming
Oppvarming og ventilasjon:
Leilighetene vil få vannbåren gulvvarme i alle rom med unntak av bad, bod og soverom. I bad vil det være elektrisk gulvvarme. Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning i alle leiligheter. Aggregat vil være vegghengt og plasseres i vaskerommet.

Utbygger vil på vegne av sameiet inngå avtale om individuell fjernavlesning av vannmålere (kaldt og varmt vann) og energimålere for hver leilighet. Løsningen betinger løpende abonnements-kostnader. Forbruket i fellesarealer fordeles etter en omforent nøkkel.
Parkering / Garasje
Parkeringsarealer:
Parkeringskjelleren leveres ferdig oppmerket og med automatisk port som beboerne styrer med hver sin fjernkontroll eller på mobiltelefon. Det er enkel forbindelse mellom boliger og garasjeanlegg via heis. I parkeringskjeller vil det klargjøres for montering av el-bil ladere med lade- og effektstyring. Pliktig kjøp av en parkeringsplass sammen med leilighetenn, prisen på kr. 225.000,- og kommer i tillegg til leilighetsprisen. Høydebegrensning i parkeringskjeller er 205 cm.

Vedtektene §4-6:
Parkeringsplasser for personer med nedsatt funksjonsevne.
Personer med nedsatt funksjonsevne kan kreve at styret pålegger en annen seksjonseier å bytte parkeringsplass. Bytteretten gjelder bare dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet. Retten til å bruke en tilrettelagt plass varer så lenge et dokumentert behov er til stede. Retten gjelder bare parkeringsplasser som i vedtak etter plan- og bygningsloven er krevet opparbeidet til bruk av personer med nedsatt funksjonsevne. Denne vedtektsbestemmelsen kan ikke endres uten at samtlige seksjonseiere uttrykkelig sier seg enige. Kommunen har vetorett mot endringen.

Leilighet B402 og B404 er satt opp med hcp plasser iht tegninger. Se plantegninger over parkeringskjeller for å se hvilken parkeringsplass den enkelte leilighet er tildelt.
Adkomst
Se kart.
Beskrivelse av tomt
Fellesarealer og utomhus
Felles adkomstarealer og trapperom:
Felles adkomstsarealer vil få malte overflater i betong eller gips. Gulv i innvendige fellesarealer vil være gulvbelegg. I parkeringskjeller og tilhørende boder vil gulv være asfalt eller støvbundet betong.

I trapperom vil rekkverk og håndløpere leveres i samsvar med gjeldende forskriftskrav.

Himling blir malt betong i kombinasjon med systemhimling.

Det leveres felles skilting og en postkasse til hver leilighet i fellesarealet.

Utomhusarbeider:
Gangstier og fellesarealer med fast belegg i kombinasjoner av asfalt, betong, belegningsstein og gress. Utomhus-områder vil få en hensiktsmessig belysning. Endelig ferdigstillelse av uthomhusarbeider blir gjort ved ferdigstillelse av byggetrinn to.

Parkeringsarealer:
Parkeringskjelleren leveres med ferdig oppmerkede parkeringsplasser, og med automatisk port som beboerne styrer med hver sin fjernkontroll eller på mobiltelefon. Det er enkel forbindelse mellom boliger og garasjeanlegg via heis. I parkeringskjeller vil det klargjøres for montering av el-bil ladere med lade- og effektstyring. Maks kjørehøyde blir 205 cm.

Sportsboder:
Bodene er lokalisert i parkeringskjeller og i trapperom i hver etasje.
Det blir levert 1 stk. bod til hver leilighet. Veggene mellom bodene vil bli utført av bindingsverk kledd med finerplater. Det vil bli et lyspunkt i tak og en stikkontakt i hver bod. Arealene er ventilerte. Rørføringer og kanaler i bodene kan forekomme.
Tinglyste rettigheter og forpliktelser
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.
Servitutter / rettigheter
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Servitutter:
2010/208039-1/200  Erklæring/avtale 19.03.2010. Rettighetshaver:KRISTIANSAND KOMMUNE Org.nr: 820852982. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om gjerde. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening. Bestemmelse om radio-/TV-anlegg. Bestemmelse om bebyggelse. Med flere bestemmelser Overført fra: 4204-37/611. Gjelder denne registerenheten med flere.

Eiendommen skal re-seksjoneres/er under reseksjonering. Seksjoneringsbegjæringen tinglyses på den enkelte leilighet. Kjøper kan ikke motsette seg dette.

Interessert i eiendommen?

Når du er på boligjakt trenger du kanskje også å avklare verdien på boligen du har i dag?

Eiendom

Offentlige forhold

Vei / Vann / Avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Ferdigattest eller midl. brukstillatelse
Det skal foreligge midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at en slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet. Det forutsettes i så fall at det foreligger  midlertidig brukstillatelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse, kan kjøper i medhold av bustadoppføringslovas § 31 holde tilbake et beløp på meglers klientkonto som sikkerhet frem til ferdigattest foreligger. Det gjøres oppmerksom på at tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med forholdene som gjenstår for at ferdigattest kan foreligge.
Verdi ved skattefastsetting
Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.
Reguleringsforhold
Reguleringsplan: Eidet boligfelt, vedtatt 16.11.05.
Reguleringsformål: Bolig.
Mindre registrerte endringer datert 01.12.08, 07.05.09 og 23.06.10.
Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

Eier kjenner ikke til reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av eiendommens omgivelser.

Økonomi

Andre faste løpende kostnader
Fra kr. 1 875,- til 2 375,- pr. mnd.
Fellesutgifter inkluderer: kommunale avgifter, forsikring på bygningsmassen, strøm fellesarealer m.m.
Utbygger svarer for fellesutgifter for eventuelle usolgte enheter etter ferdigstillelse.

På første faktura fra forretningsfører (sorbbl) så kommer det et tilleggsbeløp på ca. 50-75,- per kvm som vil være oppstartskapital til sameiet. Dette er et engangsbeløp.

Eiendomsskatt og renovasjon blir fakturert den enkelte seksjonseier direkte og beregnes ikke som del av felleskostnader. Eiendomsskatten er pt ikke fastsatt.

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Telenor er valgt som fiberleverandør. Kostnaden for TV og Internett er for tiden 499,- pr mnd.

Forsikring via sameiets fellespolise. Innboforsikring tegnes av den enkelte sameier selv.

Strømkostnader vil variere etter eget forbruk og strømavtale.
Andel fellesgjeld / formue
Ingen fellesgjeld.
Finansiering
Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.
Totale kostnader
fra 3 450 000,- til 4 990 000 (
NB: prisene er faste)Omkostninger
25 000,- (Tilkoblingsavgift V/A - overføres selger i oppgjøret)
fra 3 700,- til 4 570,- i Dokumentavgift
585,- Tinglysingsgebyr skjøte
585,- Tinglysingsgebyr pantedkument
172,- Panteattest

Fra ca: 3 480 000,- til ca. 5 021 000,- (totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Pliktig kjøp av parkeringsplass kommer i tillegg til leiligheten. Denne koster kr 225 000,-

Ved kjøp av ny/prosjektert bolig skal det betales dokumentavgift på 2,5% av tomteverdi. Dokumentavgift blir fordelt pr. kvm. BRA og vil derfor variere pr. leilighet mellom ca. kr. 3 700,- på den minste og ca. kr. 4 600,- på de største leilighetene. Dvs. kr. ca. 55,- pr. kvm BRA. Det tas forbehold om at beregningsgrunnlaget for dokumentavgiften godkjennes hos Statens Kartverk, samt eventuell endring i de oppgitte offentlige gebyrer.

Diverse

Annen nyttig informasjon
Kjøper har rett til å avbestille leveransen før overtakelse har funnet sted, jf. buofl. §§ 52-54. Avbestilling før bygging er besluttet igangsatt vil medføre et avbestillingsgebyr på kr 150.000,-. I tillegg kommer eventuelle utgifter ved bruk av megler. Ved avbestilling etter at bygging er igangsatt vil selger ha krav på full erstatning for sitt økonomiske tap i henhold til bustadoppføringslova kapittel VI.

Det vil forekomme endringer i forhold til sjaktplasseringer, veggtykkelser og himlinger pga. kanaler osv. under den videre prosjekteringen av bygget. Alle 3D-bilder i prospektet er av illustrativ karakter. Endringer vil kunne forekomme.

Tilvalg og endringer:
Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man har kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt.

Tilvalgs- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt.

Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalgs- og endringsbestillinger.

Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.

Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger, og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger. Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Gebyr for videresalg/salg av kontraktsposisjon:
Dersom kontrakten ønskes videresolgt før overtakelse vil det påløpe et gebyr fra utbygger på kr. 20.000,- inkl. mva. for merarbeid i forbindelse med salget. Dette kan faktureres/innkreves av Privatmegleren. Videresalg kan ikke gjøres uten utbyggers samtykke og bankens samtykke av transport § 12. garantien. Utbygger kan nekte uten å måtte begrunne sin avgjørelse. Ervervet vil etter slik godkjenning kunne tinglyses direkte til tredjemann, men Utbygger vil i forhold til oppgjør og kontraktsvilkår for øvrig kun forholde seg til kjøper.

Vedlegg til salgsoppgaven:
Plantegninger.
Byggebeskrivelse.
Romskjema.
Utkast til vedtekter.
Eiendomskart.
Reguleringskart og bestemmelser.
Adgang til utleie
Det er ikke boplikt i Kristiansand. Leilighetene kan fritt leies ut.
Sikkerhetsstillelse
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.
Beskrivelse av sameiet
Boligene organiseres som et sameie etter eierseksjonsloven med Sørlandet boligbyggerlag som forretningsfører. Det er utarbeidet utkast til vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene. En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25. Som seksjonseier blir kjøper eier av ideell andel av tomtearealer og bygningsmasse tilsvarende eierbrøken, som fastsettes iht. boligenes størrelse (BRA). Kjøper har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sameiet har i tillegg til leilighetsbygget som vil få 24 enheter fire rekkehus som står på samme tomt. Disse har i dag seksjonsnummer 1-4. Byggherre arbeider med kommunen for å få disse fraskilt denne eiendommen. Skulle dette ikke gå vil vedtektene for sameiet regulere forholdet mellom leiligheter og rekkehus.

Øvrige kjøpsforhold

Planlagt overtagelse
Selger tar sikte på fysisk oppstart av byggearbeidene i bygg B Q1 2023. Det estimeres ca. 11 mnd byggeperiode etter igangsettingstillatelse er gitt. Planlagt overtagelse er Q1 2024. Dette gjelder ikke som en bindende frist for å ha boligene klar til overtagelse, herunder ikke grunnlag for å kreve dagmulkt. En senere igangsetting og /eller en lengre byggetid enn forventet kan medføre en senere overtagelse. Selger skal samtidig med varsel om oppstart også varsle om en bindende tremåneders periode for overtagelse. Nærmere informasjon om endelig ferdigstillelsesdato vil bli opplyst med ca. 10 ukers skriftlig varsel.
Selgers forbehold
Det forutsettes salg av leiligheter til 60% av totalverdien iht prisliste for hvert salgstrinn. Det estimeres ca. 11 mnd byggeperiode etter igangsettingstillatelse er gitt (forbehold om at dette gis). Det tas videre forbehold mot uforutsette hendelser (force majeure), altså hendelsen som ligger utenfor den forpliktedes kontroll. Det er for tiden utfordringer med leveringer grunnet ettervirkninger av pandemi og krigssituasjonen. Utbygger plikter å finne erstatningsprodukter med så lik kvalitet og pris som mulig, dersom en leveranse ikke lar seg gjennomføre. En prisreduksjon for kjøper er først aktuelt dersom utbygger sparer penger på erstatningsproduktet. Skulle det ikke være mulig å finne et aktuelt erstatningsprodukt, ansees sitasjonen som Force Majeure.

Siste frist for selger å kansellere kjøpekontrakten/midlertidig avtale er 31.05.2023. Selger skal senest denne dato gi kjøper skriftlig begrunnelse
for kanselleringen, eller skriftlig beskjed om oppstart av byggearbeidene. Kjøper kan ikke fremme krav mot selger som følge av kanselleringen.
Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad dersom selger ikke har gitt beskjed om oppstart innen 31.05.2023. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53. Dersom kjøper ønsker å kansellere kontrakten før 31.05.2023 vil det påløpe ett oppsigelsesgebyr på 150.000,-. inkl. mva. for merarbeid i forbindelse med salget. Dette kan faktureres/innkreves av Privatmegleren. I tillegg kommer eventuelle utgifter ved bruk av megler.

Selger forbeholder seg retten til å endre prisene på usolgte leiligheter.

Det vil forekomme endringer i forhold til sjaktplasseringer, veggtykkelser og himlinger/himlingshøyde pga. kanaler osv. under den videre prosjekteringen av bygget.

Alle 3D-bilder i prospektet er av illustrativ karakter. Endringer vil forekomme.
Solgt ihht bustadoppføringsloven
Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.
Garantier
Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.
Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.
Budgiving
Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.
Meglers vederlag og utlegg
Provisjon (Kr.34 990)
Godtgjørelse oppgjør (Oppgjørskostnad) (Kr.6 600)
Tilrettelegging (Kr.7 990)
Totalt kr. (Kr.49 580
I tillegg betaler oppdragsgvier markedspakker, annonsering og andre avtale tillegg.)

Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger iht oppdragsavtale mellom partene.
Sædberg & Lian
Ansvarlig megler

Lars Erik Greivstad

Eiendomsmegler MNEF / fagansvarlig / Partner
Lagre visittkort

Kontorinformasjon

Juridisk navn Sørlandsmegleren Sædberg og Lian ASOrganisasjonsnummer 994698559Besøksadressse Rådhusgata 10Tlf 90 23 11 11Kontorets hjemmeside

Gode råd til deg som er på boligjakt

1. Før boligjakten starter
Før boligjakten starter, bør du ha gjort deg opp en formening om hvor du vil bo, hvor lagt du kan strekke deg økonomisk og hvilke krav eller ønsker du har til boligen. Hold fast ved dine vurderinger, også om budrunden blir hektisk. Ikke alle av oss får alle ønsker oppfylt når vi handler bolig. Du bør derfor prioritere ønskene; Er terrasse viktigere enn garasjeplass? Er peis viktigere enn et ekstra baderom?
2. Møt forberedt på visning
Innhent salgsoppgave og boligsalgsrapport på forhånd, og les nøye gjennom denne informasjonen før visningen. Notèr gjerne ned spørsmål du ønsker å stille megler og selger, slik at spørsmålene dine ikke går i glemmeboken. Er det utstedt ferdigattest på boligen? Er alle P-rom godkjent for varig opphold? Vent med å legge inn bud til du har fått svar på spørsmålene.
3. Gjør deg kjent i området der eiendommen ligger
Gjør deg kjent i området der eiendommen ligger, slik at du finner ut om det er langt til skole, barnehave, offentlig kommunikasjon, matbutikk mm. Sett deg videre godt inn i eventuelle vedtekter og husordensregler som gjelder for den boligen du kanskje skal kjøpe. Er det tillatt å leie ut? Er det lov å flytte inn med kjæledyr?
4. Finansiering
Finn ut hvor grensen går for hva du kan finansiere, og sett en klar grense for hvor høyt du kan by. Ikke legg inn bud uten at du er sikker på at du har finansieringen i orden! Husk at du, ved siden av å betjene lån og eventuelle fellesutgifter, også har løpende utgifter til forsikring, mat, klær, oppvarming, barnehave, reiseutgifter m.v. Du bør også avsette et beløp hver måned til å dekke uforutsette utgifter og løpende vedlikehold.
5. Boligselgerforsikring (eierskifteforsikring) og boligkjøperforsikring.
Dersom vilkårene for å tegne slike forsikringer er oppfylt, kan kjøper og selger tegne forsikring gjennom megler. Boligselgerforsikring er selgers forsikring mot krav fra kjøper på grunnlag av skjulte feil og mangler, dvs. mangler som selger ikke kjente. Når du selger bolig, vil megleren din spørre deg om du vil tegne boligselgerforsikring. Boligkjøperforsikringen, derimot, dekker hjelp for kjøper til å vurdere og eventuelt fremsette klage etter kjøp av bolig. Forsikringen gir kjøper tilgang til juridisk bistand fra tidspunkt for signering av kjøpekontrakt frem til 5 år etter overtagelsen, samt juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering av saken gjennom rettsapparatet om nødvendig. Vi i PrivatMegleren anbefaler, med få unntak, kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette gjør du gjennom eiendomsmegleren når du kjøper bolig.

Selge eiendom gjennom PrivatMegleren

Skal du også selge egen eiendom? Les mer om salg gjennom PrivatMegleren

PrivatMegleren KJØP

Synes du det er krevende å orientere deg i eiendomsmarkedet? Har du vært på mange visninger? Har du tapt mange budrunder? La en megler med en objektiv tilnærming bistå deg med kjøp av eiendom.

PrivatMegleren Boligbytte

Sørg for å ha det bra på veien til noe bedre. PrivatMegleren Boligbytte tilbyr hjelp med lagring av interiør, pakking, flyttingen, utvask og strøm. I tillegg får alle kunder av PrivatMegleren tilbud om kostnadsfri flytteforsikring.

Snakk med Nordea om finansiering

Ring 232 06001, avtal et videomøte eller chat med oss på nordea.no - alle dager, hele døgnet. Du kan også søke om finansieringsbevis direkte på nordea.no/finansieringsbevis

Vedlegg til salgsoppgave